Головна  / Блог / Поради туристам / 5 підказок, як організувати чудовий родинний відпочинок

5 підказок, як організувати чудовий родинний відпочинок

Діти – юні дослідники, які люблять пізнавати світ. Кращий спосіб допомогти їм з цим – організувати сімейну подорож. Крім того, що вони отримають масу нових вражень, так ще наберуться нових сил і зміцнять здоров'я. Але як зробити так, щоб відпочинок не був зіпсований, а дитина з захопленням розповідав про поїздку? Не будемо радити те, що ви і самі знаєте: заздалегідь підбирати відповідну квартиру на Doba.ua, брати в дорогу тільки найнеобхідніше, стежити за дитиною в громадських місцях і мити руки з милом – але підкажемо, як зробити відпочинок приємним та незабутнім.

Плануйте відпочинок з дітьми

Поцікавтеся у дітей, куди б вони хотіли відправитися і чого чекають від подорожі. Якщо діти ще зовсім маленькі, захопіть їх розповіддю про майбутню подорож так, щоб вони з нетерпінням на неї чекали. Важливо радитися з ними під час підготовки та залучати до збору валіз. Також поговоріть про обов'язки дітей в дорозі. Якщо ви довірливо зможете пояснити, навіщо потрібно вести себе добре, вони з радістю будуть вас слухатися. В іншому випадку ви ризикуєте вислуховувати капризи, а замість щасливих облич спостерігати похмурі.


Ведіть сімейний щоденник

Почніть вести спільний щоденник подорожей. Якщо діти ще зовсім маленькі, нехай вони в ньому щось малюють, якщо вони трохи старший і вже вміють писати, хай ведуть нотатки про подорож. Це, безсумнівно, стане відмінним спогадом.


Вивчайте незнайоме місто разом

Заздалегідь дізнайтеся, чим живе місто, будь то маленький Кам'янець-Подільський або величезний Львів. Але в пошуках заходів і пам'яток не користуйтеся навігатором, а придбайте туристичну карту і знайдіть локації разом з дітлахами. Поки ви будете шукати, можете абсолютно несподівано опинитися на вуличному концерті або виставі, місцевому блошиному ринку або парку з атракціонами. Такі незаплановані події в кінцевому підсумку і стають найбільше запам'ятовуються. Крім іншого, це фантастичний інструмент навчання! Діти обожнюють дізнаватися нове, і обожнюють своїх батьків за те, що ті допомагають їм це робити.


Відпочивайте в подорожі

Не секрет, що діти швидко втомлюються, так що не варто засмучуватися, якщо ви запланували цікаву екскурсію, а вам заявили, що нікуди не підуть. Перегляньте плани: пограйте з дітьми в настільні ігри, подивіться разом мультфільм або почитайте книгу. Трохи відпочивши і набравшись сил, вони скоро самі заявлять, що хочуть йти гуляти.


Готуйте разом з дітьми

Для того, щоб правильно розвиватися і бути здоровими, діти повинні правильно харчуватися завжди і всюди, тим більше в подорож. Тому подбайте про готелі, в якому є дитяче меню. Якщо там, куди ви зібралися, такого немає, краще орендуйте квартиру з кухнею і приготуйте їжу разом з дітьми.


І найголовніше – ставитеся спокійно до непередбачених ситуацій. Якщо батьки зібрані і впевнені в тому, що все під контролем, малюки теж будуть слухняними і радісними!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки