Головна  / Блог / Поради туристам / Активний відпочинок взимку – куди відправитися за екстримом

Активний відпочинок взимку – куди відправитися за екстримом

Більшу частину року ми проводимо за роботою в офісі, та й під час літньої відпустки вибираємо полежати під сонечком на шезлонгу. Але, як свідчить істина, життя – це рух. І на новорічних канікулах просто необхідно підбадьоритися, щоб не впасти в зимову сплячку. Хорошим варіантом для активного відпочинку стануть гірськолижні тури, вибирайте улюблений напрямок і вперед за пригодами!

Популярні види активного зимового відпочинку

Серед великого вибору активних зимових розваг кожен може знайти собі заняття до душі. Найпоширеніший вид активного дозвілля в снігову пору – поїздка на гірськолижний курорт. Там коли є бажання, можна «осідлати» не тільки лижі та ковзани.

Сноуборд, керлінг, тобогган (бесполозові сані), сноутюбінг. А ви пробували велопрогулянки засніженими вершинами? А як щодо екскурсії на снігоході? Для цілорічних аристократів – сніговий гольф. Ось вже справді незвичайне заняття!

сноукайтинг.jpg

Завдяки різноманітним фільмам багато хто знає, що таке віндсерфінг. А ми пропонуємо спробувати зимову альтернативу – сноукайтинг або зимовий віндсерфінг.

Ну і, звичайно ж, піші прогулянки в гори, намети, багаття та поїздки на санях з оленями або собаками. Готові посперечатися, після такої відпустки буде що розповісти колегам!

Активний відпочинок в Україні

Більшість гірськолижних курортів зосереджені в Карпатах. Гірський масив, що приховує десятки невеликих селищ, готовий приймати гостей цілий рік. Але яка ж зимова казка настає тут, як тільки випаде перший сніг!

Українські курорти вже давно не відстають від європейських як по трасах, так і за сервісом. Але пам'ятайте, що дуже важливо бронювати житло заздалегідь, так як на всіх будиночків може не вистачити. Також в високий сезон ціни набагато вище, ніж при ранньому бронюванні. Найкраща ідея – бронювати за півтора-два місяці до відпустки. Отже, куди ж найкраще їхати за екстримом в Україні та який він, відпочинок у Карпатах?

«Буковель»

Один з найпопулярніших гірськолижних курортів України вже приймає гостей, а номери в готелях розлітаються там як гарячі пиріжки. Тут можна покататися на лижах або санях, освоїти їзду на сноуборді або спробувати сноутюбінг. Також на території курорту є картинг-центр, де гостей навчають водити квадроцикли та снігоходи. Хто б з нас не мріяв зустріти Новий рік у Буковелі?

Місцезнаходження: с. Поляниця, Яремчанський район, Івано-Франківська область.

Траси: сині, червоні та чорні, загальною протяжністю 50 км.

сноутюбинг буковель.jpg

«Яблуниця»

Високогірний курорт, розташований на території Карпатського національного парку, підійде тим, хто віддає перевагу екстремальним розвагам в оточенні мальовничої природи. Захоплюючі види, найчистіше повітря та багато, дуже багато снігу. Більше ніж їзду на лижах і сноуборді тут люблять піші прогулянки в гори з наметами. Та й житло в Яблуниці доступне, що не може не радувати.

Місцезнаходження: с. Яблуниця, Яремчанський район, Івано-Франківська область.

Траси: сині та червоні, загальною протяжністю 4 км.

яблуница пешие.jpg

«Драгобрат»

Це найекстремальніший та найвищий гірський курорт. На засніжених трасах ви можете навчитися фрірайду та з вітерцем покататися на квадроциклі. Відмінна можливість гарненько розім'ятися та максимально зарядитися енергією.

Місцезнаходження: 10 км від смт. Ясіня.

Траси: сині, червоні та чорні, загальною протяжністю 10 км.

фрирайд драгобрат.jpg

«Славське»

Другий за популярністю гірськолижний курорт України, куди приїжджають навіть європейські гості. Тут високо розвинений екотуризм через близьке розташування заповідника «Тустань». У високий сезон тут досить багатолюдно, тому абонементи на лижі та піші гірські прогулянки слід бронювати заздалегідь. Також, якщо ви поквапитися, то можна встигнути зняти будиночок в Славському за дуже приємною ціною.

Місцезнаходження: с. Славське, Сколівський район, Львівська область.

Траси: сині, червоні та чорні, загальною протяжністю 22 км.

тустань.jpg

Екстремальні курорти Європи

Для тих же, хто хоче відправитися кудись подалі, можемо порадити кілька топ-країн з хорошими гірськолижними курортами. Королева екстремального зимового спорту – Швейцарія з її високогірними Альпами та неперевершеним сервісом. На другому місці за популярністю – Австрія, де туристам пропонують 800 курортів з новими трасами та майданчиками для будь-якого виду спорту. Трійку лідерів замикає Словаччина, на карпатські схили якої за адреналіном їдуть як українці, так і європейці. До речі, у січні в Словаччині пік гірськолижного сезону, тому розваг на будь-який смак вистачить кожному.

австрия.jpg

Повеселитися, граючи в сніжки або скочуючись з горки, можна всією родиною. Важливо в запалі веселощів не забувати про безпеку. Не поспішайте ставати на сноуборд або сідати за кермо квадроцикла без належної практики. На щастя, на кожному сучасному курорті є інструктори. Вибирайте найактивніші тури по Україні, одягайтеся тепліше та вперед до нових вражень!




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки