Головна  / Блог / Куди поїхати? / Бердянськ – курорт високого попиту

Бердянськ – курорт високого попиту

Курорти Запорізької області неможливо уявити без Бердянська. Це курорт державного значення на Азовському морі, який щорічно приймає півмільйона туристів. Який він, відпочинок у Бердянську? Читайте в нашому матеріалі.

Відпочинок на березі моря

Азовське море – наймілкіше й при цьому найтепліше – вода в ньому швидко прогрівається. Тому воно прекрасно підходить для сімейного відпочинку. Крім того, це ще й аероіона здравниця: повітря на Азові, як і морська вода, насичене корисними мікроелементами. Так що це той випадок, коли можна поєднати приємне з дійсно корисним.

Бердянськ – промислове місто і когось це може відлякати. Тому розглядати для релаксу бажано прибережні райони або широкі пляжі Бердянської коси. Хоча є в великому місті й свій безперечний плюс – розвинена інфраструктура, чим може похвалитися не кожен курорт. Санаторії, пансіонати, спортивні табори, бази відпочинку, дельфінарій, аквапарк, нічні клуби – все, що необхідно для насиченого та цікавого проведення часу.

аквапарк.jpg

Крім цього, в Бердянську є кілька солоних озер з лікувальними мулистими грязями. І ще одна перевага відпочинку на Азовському морі – відносно низькі ціни, що напевно буде вагомим фактором у посткарантинний час.

Сонячний Бердянськ – що подивитися в місті?

Бердянськ розділений на три райони. Перший – Нагорний – віддалений від моря і знаходиться на височині – звідси і його назва. Нагорний становить промислова зона та «спальні» мікрорайони.

Другий – Нижній – відповідно, розташовується під горою. Це діловий центр міста, в якому зосереджені офісні будівлі та об'єкти навчального, торговельного, адміністративного та інших призначень. Ближче до моря знаходиться приватний сектор, де можна легко знайти житло в Бердянську подобово – наприклад, на Слобідці або Лісках. Звідси вже є доступ до моря. Центральний міський пляж, який вважається найбільш розвиненим в Бердянську і має попит, належать до Слобідки.

центральный пляж бердянск.jpg

Нарешті, третій район – це сама Бердянська коса з її набором туристичних розваг, тобто тієї самої інфраструктурою, про яку сказано вище. Коса – це, по суті, один величезний пляж з чудовими краєвидами по обидва боки – на відкрите море і місто з портом відповідно. Якщо вірити відгукам туристів, Бердянська коса – найкраще місце для відпочинку в місті.

Що стосується пам'яток, то, крім дельфінарію «Немо» та аквапарку «Мис Доброї Надії», можна відвідати також місцевий зоопарк «Сафарі», прогулятися набережною до морського порту або трохи далі – до маяка, побачити незвичайні міські пам'ятники, серед яких пам'ятник сантехніку, дачникам, жабі,  комару-дзвінцю та бичку-годувальнику.

Цінителі архітектури також знайдуть в Бердянську будівлі, що заслуговують на увагу. Наприклад, будинок Езрубільского, в якому нині розташовується музична школа, Бердянський державний педагогічний університет, Караїмську кенасу або Кірху Христа Спасителя.

бычок.jpg

Яке житло винаймати в Бердянську

Тепер поговоримо про те, скільки коштує винайняти житло в Бердянську подобово.

Взагалі ціна на відпочинок в Бердянську в плані вартості апартаментів не надто кусається. Місто відноситься до середньої цінової категорії. Винайняти житло тут можна за 100-150 гривень/ніч, але це, звичайно, буде кімната в гостьовому будинку, часто без зручностей. Номер зі зручностями на поверсі на кілька номерів станом на 2020 рік обійдеться у 200-450 гривень. А ось номер з особистими вигодами йде від 400 гривень за ніч.

Ціни на квартири в Бердянську подобово безпосередньо залежать від їх місця розташування. Якщо близькість до великої води для вас не принципова і головне – це сам факт відпочинку влітку на море, на який не шкода витратити, скажімо, пів години ходьби в день, то можна підібрати варіанти від 500 гривень. Винайняти однокімнатну квартиру в Бердянську неподалік від пляжу обійдеться приблизно в 700 гривень. Двокімнатні квартири йдуть 600-800 гривень/добу, трикімнатні – 700-900 гривень. Ціни з минулого року практично не змінилися.

жилье.jpg

Епідеміологічна ситуація та пов'язаний з нею усамітнений спосіб життя, який всі українці були змушені вести протягом декількох місяців, навчив головного: можливість подорожувати навіть всередині країни – це круто. Тому немає сумнівів, що відпочинок в Україні цього літа отримає новий поштовх своєму розвитку. Якщо ви з якоїсь причини ще не познайомилися з Бердянськом – саме час це зробити!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки