Головна  / Блог / Поради туристам / Білосарайська коса: умиротворений відпочинок у заповідній зоні

Білосарайська коса: умиротворений відпочинок у заповідній зоні

Хоча відпочинок на Азовському морі в цілому популярний, Білосарайська коса біля Мелекіно чомусь користується меншим попитом серед туристів, ніж, наприклад, Федотова коса в Кирилівці або Арабатська Стрілка. Doba.ua вирішила виправити це і заповнити брак інформації про тутешній відпочинок.


Переваги відпочинку на Білосарайській косі

По-перше, відпустка на Білосарайській косі 2021 охоплює всі переваги відпочинку на Азовському морі. Це широкі пологі пляжі, глибокий білосніжний пісок, мілководдя, що перш за все привабливо для сімей з маленькими дітьми, добре прогріте море з травня до вересня і цілюще повітря. Тут можна побалувати себе недорогими морепродуктами. На ринках продається креветки, бичок, піленгас, камбала і судак як у в'яленому, так і у свіжому вигляді.

По-друге, ціни на житло не настільки напружені, як в Одесі або на більш відомих азовських курортах. Відпочинок на Білосарайській косі вийде куди бюджетним без шкоди для комфорту. Тут до послуг відпочивальників і мініготелі з комфортабельними номерами, і котеджі в приватному секторі, і гостьові будинки. При цьому житло знаходиться в лічених хвилинах ходьби від берегової лінії.


По-третє, попри те, що протяжність Білосарайської коси складає всього 14 км, тут добре розвинена розважальна інфраструктура. У високий сезон працює безліч магазинів і ринків, де можна знайти все необхідне для відпочинку. У центральній частині коси розташувався парк атракціонів, який допоможе скрасити вечори сім'ям з дітьми.

По-четверте, якщо ви все ж не знайдете на Білосарайській косі, що подивитися і занудьгуєте, можна відправитися на екскурсію до Маріуполя або Бердянська, де є музеї, дельфінарій, аквапарк та інші розваги. Крім того, до Білосарайської косі примикають курортні селища Мелекіне, Ялта та Урзуф.


По-п'яте, на території коси знаходиться орнітологічний заказник, який входить до складу національного природного парку «Меотида». Тут росте безліч рідкісних рослин, гніздяться чайки, баклани, чаплі, гуси, лебеді та інші птахи. На територію заказника прохід і проїзд заборонений, але, перебуваючи в безпосередній близькості, ви вже практично відпочиваєте в заповідній зоні.

Білосарайська коса: як дістатися?

Прямого залізничного сполучення з цією піщаною косою немає. Але це не робить її важкодоступною. Дістатися до Білосарайки можна на автомобілі, автобусі або поїзді в комбінації з таксі або автобусом.

  • Автомобіль

Плануючи їхати на машині, з якої точки ви б не відправилися, маршрут буде проходити через Мелітополь, Маріуполь або Запоріжжя. Доїхавши до Мелітополя, варто вирушити трасою М14 у сторону Маріуполя до селища Мангуш, а далі слідуючи вказівниками, до Білосарайської Коси. Цей маршрут займе близько трьох годин.

З Маріуполя шлях найкоротший – приблизно сорок хвилин трасою М14 до села Мелекіне, а далі за вказівниками. Із Запоріжжя шлях найдовший і в середньому займає близько чотирьох годин. Можна їхати трьома різними шляхами, але найшвидший шлях через Василівку трасою Е105.

дорога.jpg

  • Автобус

Оскільки найближчий шлях до коси лежить з Маріуполя, то більшість автобусних маршрутів відправляється з автостанції цього міста. У літній період автобуси курсують майже щогодини як в сторону коси, так і назад.

Маршрут проходить через селища Ялта і Мангуш. Дорога займає близько години. Автобус висаджує туристів поруч з ринком в центральній частині селища. Квиток коштує в районі 70 гривень.

  • Поїзд

Якщо подорож неодмінно асоціюється з поїздом, то можна скористатися і цим шляхом. Кінцева точка залізничного маршруту з Києва, Одеси, Харкова, Дніпра або будь-якого іншого міста буде в Маріуполі. А далі – автобусом або таксі.

У літній період в сторону Маріуполя пускають більше поїздів, тому проблем з квитками виникнути не повинно. Вартість квитка на поїзди починається від 200 гривень.

закат.jpg

Відпочиваючи на Білосарайській косі, часом здається, що це одне з небагатьох, що залишилися райських місць на Землі. Тут неметушливо, просторо і панує умиротворена атмосфера. Поповніть цього літа свою колекцію морських курортів Білосарайської косою, і може статися, що вона стане вашим фаворитом!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки