Головна  / Блог / Куди поїхати? / Бюджетний відпочинок в Україні – куди поїхати

Бюджетний відпочинок в Україні – куди поїхати

Подорожі – це недешеве задоволення. Але все ж при грамотному підході можна значно заощадити на своїх пересуваннях. Сьогодні розповімо, де бюджетно відпочити в Україні.

Топ найдешевших міст України

Найдешевші міста України очолює Тернопіль. Це затишне місто з шикарним пішохідним центром, знаменитим озером і замком. Тут найнижчі ціни в закладах серед всіх обласних центрів України.

Тернополь зимой.jpg

Не менш бюджетний варіант – Коломия. Невелике містечко в Івано-Франківській області славиться єдиним у світі музеєм писанки. Також в ньому кілька гарних храмів і пішохідний історичний квартал. Але сама по собі Коломия значно менша і з цікавістю провести в ній можна максимум два дні – встигнете оглянути й відвідати всі музеї та визначні пам'ятки.

коломыя зимой.jpg

А ось в Мукачево, яке за дешевизною входить в трійку кращих міст, двох днів вистачить навряд чи. Один варто виділити на відвідування замку Паланок, другий – на центр міста і Свято-Миколаївський жіночий монастир, а на третій з'їздити, наприклад, в Чинадієво з його замком Сент-Міклош або в санаторій «Карпати», який розміщується в замку Шенборнів. І абсолютно точно всі три дні будуть наповнені знайомством з угорською кухнею.

Плюс-мінус такі ж ціни й в Ужгороді, який відомий липовою алеєю, пішохідним мостом і замком.

санаторий карпаты шенборн.jpg

Якщо взяти пляжний сезон, то найдешевшим варіантом бачиться Чорноморськ. Це курорт, який швидко розвивається, з чистими пляжами, колонадою і копією одеських Потьомкінських сходів.

А ось період осінь-весна – найкращий час для відвідування парку «Софіївка». Відпочинок в Умані також відносно бюджетний. У цьому місті ви вб'єте двох «зайців»: крім парку в Умані є мультимедійний фонтан, на зразок вінницького, зі світло-лазерними виставами.

Нарешті, рекомендуємо заглянути в найбільш важкодоступне місто України – Ізмаїл. У багатьох рейтингах за дешевизною воно стоїть трохи нижче Чернівців, хоча насправді ситуація вже дещо змінилася: у всякому разі, квартири в Ізмаїлі подобово коштують відчутно менше, а це – чимала частина витрат. Та й ціни в кафе в столиці Буковини дорожчі.

путешествие.jpg

Де можна заощадити?

Дешевий відпочинок в Україні можливий, якщо проявити трохи кмітливості. По-перше, варто заздалегідь спланувати свою поїздку. Перш за все, це стосується бронювання квитків і житла – ціни на них мають властивість змінюватися в залежності від ряду факторів.

Якщо вам дозволяє графік, подорожуйте в будні дні. Особливо це стосується туристичних місць.

Ви можете самостійно скласти свій особистий екскурсійний маршрут, знайшовши інформацію про визначні пам'ятки в Інтернеті. Для цього буде потрібно всього пара годин.

маршрут 1.jpg

Бронювати апартаменти зовсім не обов'язково в центрі. Звичайно, зупинятися в історичних куточках зручно з точки зору логістики та й просто красиво, але якщо мова йде про економію, цим привілеєм можна пожертвувати. Наприклад, винайняти квартиру у Львові подобово недорого, від 200 гривень за добу – реальність.

Як правило, нарівні з проживанням великий рядок витрат становить харчування. Економити можна і на їжі: не відвідувати дорогі кафе і ресторани, а брати в дорогу сендвічі власного приготування.

Нарешті, велике значення має сезонність. Вартість подобового житла влітку, як правило, вища. Але є й винятки.

жилье 1.jpg

Сезон і ціна подобової оренди

Куди дешево поїхати взимку? Наприклад, в невеликі містечка. Світловий день взимку короткий, і часу на знайомство з великим населеним пунктом попросту не вистачить. Затримуватися ж на кілька діб на одному місці ніяк не узгоджується із завданням економії коштів.

В Україні велика кількість таких містечок. Наприклад, старовинний Дрогобич з ратушею і Площею Ринок, як і у Львові. Або Чортків, де є замок і розкішний костел Святого Станіслава. Не тільки з туристичною, а й з оздоровчої місією загляньте в Миргород і Трускавець – вони також не залишать байдужим. Варіантів маса.

карпаты.jpg

Відпочинок в Карпатах теж прив'язаний до сезону. Зимова відпустка в горах – справа витратна. Але кататися на лижах можна і ранньою весною: погодні умови дозволяють це робити, а цінник падає серйозно. Також радимо спробувати купання в чанах в Карпатах. А в теплу пору року Карпати й зовсім користуються набагато меншим попитом, хоча з туристичної точки зору представляють не менший інтерес.

Бюджетний відпочинок влітку також можливий, якщо відправитися на Азовське море замість Чорного. У такого вибору є як переваги, так і недоліки, але це тема для окремого матеріалу.

путешествие на машине.jpg

Загалом, бюджетний відпочинок в нашій країні реальний. А зараз, коли ситуація з перетином кордонів може змінитися в будь-яку хвилину, і пандемія коронавірусу вдарила по гаманцях багатьох українців, саме час присвятити себе «внутрішнім» поїздкам.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки