Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Чи потрібна передоплата при оренді подобово

Чи потрібна передоплата при оренді подобово

Будь-який бізнес вимагає підстраховки. І, якщо, укладаючи багатомільйонний контракт, підприємець гарантує собі спокій за рахунок договору із поручителями, то в подобовій  оренді є свої умовності. Один із способів безпеки для себе – передоплата за проживання. Але не всі нові добові орендодавці розуміють, навіщо вимагати «аванс»? Давайте розбиратися.

Для чого потрібна передоплата при добовій оренді?

Зараз передоплата – поширена практика майже в будь-якій угоді. Вранці гроші – в обід стільці, як то кажуть. Але ж деякі орендодавці пропонують своїм гостям заселення без передоплати, заманюючи до себе більше клієнтів! Так, такі заяви можна зустріти в мережі, але найчастіше це шахраї або діячи середньої руки.

Справа в тому, що передоплата як така є гарантією, що обидві сторони угоди виконають умови. Гість приїде, а орендодавець підготує квартиру до заселення. Ті, хто кажуть, що здають житло без передоплати, або себе ставлять в зону ризику, або не дають гарантій клієнту.

За фактом, якщо орендар не приїжджає до заселення і не попереджає вчасно про скасування броні, то застава залишається орендодавцю в якості компенсації. Адже один або кілька днів квартира стоятиме порожня, а на передодні орендодавець відмовив кільком іншим потенційним клієнтам.

Разом з цим, беручи із гостя передоплату, орендодавець гарантує, що при заїзді в апартаментах не виявиться інших гостей і вона буде готова приймати орендарів. Чи повертати передоплату у разі завчасної скасуванні броні – рішення виключно орендодавця, про яке він повинен сповістити клієнта до укладання угоди.

Єдина, мабуть, умова, коли передоплату допустимо не стягувати – це бронювання у день заїзду. Термінове бронювання рідко «зривається», тому можна обійтися без авансу. Але це знову ж таки, на розсуд вас як орендодавця.

Передоплата для мінімізації ризику

Крім морального спокою, обидві сторони отримують умови для подальшого відстоювання своїх прав. Якщо одна із сторін виявляється шахраєм, то друга може претендувати на відшкодування збитків.

Зокрема, за допомогою банківської системи. Так як найбільша частка транзакцій проходить через банківські карти, то інформація платника або одержувача цілком доступна. І, зіткнувшись із шахраєм, потерпілий цілком може звернутися в банк або до правоохоронців з ПІБ іншої сторони, реквізитами і іншими даними.

Наша компанія наполягає на передоплаті, щоб надати обом сторонам угоди зручні умови для співпраці. При бронюванні квартири через нашу базу даних передоплата стягується в обов'язковому порядку. На орендодавця лягає лише одне завдання – встановити суму. Це може бути або передоплата в розмірі однієї доби проживання, або за весь термін, коли квартира буде здана гостю. Всі клієнти перевірені, і наша надійна система надає максимум гарантій. Якщо одна із сторін з якихось причин не виконує умов угоди - другій відшкодовується передоплата.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки