Головна  / Блог / Куди поїхати? / Чим зайнятися у Карпатах тим, хто не катається на лижах?

Чим зайнятися у Карпатах тим, хто не катається на лижах?

Зимовий відпочинок у горах України насамперед асоціюється з лижами та сноубордами. Це справді найпопулярніша активність карпатських курортів, але не єдина. Відпочинок у Карпатах може бути різноманітним. У цьому матеріалі розповімо, які курорти пропонують не лише лижні розваги для всієї родини.

Карпати взимку без лиж: які активності вибрати?

Варіантів чим зайнятися в Карпатах взимку вистачає. Але все залежить від того, яке гірське селище для відпочинку вибрати. Якщо вирушити до маленького села, то розваг буде небагато – прогулянки лісом, катання на санях, відпочинок у лазні. Але якщо вибрати найпопулярніший курорт, то різноманітний активний відпочинок на свіжому повітрі буде забезпечений.

  • Оглядові майданчики

  • Screenshot_1_3941.jpg

    На багатьох курортах є підйомники, які допомагають лижникам потрапити на вершину. Але корисними можуть стати і для тих, хто на лижах не катається. Наприклад, у Буковелі є оглядові майданчики, звідки відкриваються чудові краєвиди. Потрапити туди можна тільки на підйомнику, спуститись – також на ньому. Нагорі можна влаштувати фотосесію та зігрітися запашним глінтвейном.

  • Чани та гарячі басейни

  • Попаритися у лазні чи сауні можна і в рідному місті, а от розслабитися у гарячому чані з видом на засніжені вершини – лише у Карпатах. Це місцева SPA-процедура, яку пропонують на багатьох курортах. Найпопулярніше місце – Лумшори. Там пропонують відпочинок у чанах, заповнених сірководневою водою чи мінеральною водою з додаванням трав. Якщо хочеться більшого простору, можна поплавати у глибокому теплому басейні у Буковелі. 

  • Санки та сноутюби

  • Катання на санях та сноутюбах – ще одна популярна розвага в Карпатах. Ці активності не такі складні, як лижі та сноуборди, але веселих емоцій доставляють не менше. Якщо на санчатах покататися можна практично скрізь, то для сноутюбів потрібні гладкі спуски. Знайти спеціальні траси для сноутюбінгу можна на відпочинку в Яремчі, Мигові, Ворохті або в Славському.

    1906x960_tyubing-v-grandvalire.jpg

  • Коні та собачі упряжки

  • Тим, хто любить спілкування з тваринами, сподобаються такі розваги, як катання верхи на конях або в собачих упряжках. Окрім активного відпочинку, поспілкуватися з чотирилапими жителями Карпат можна в етнопарку «Гуцул ленд» у Буковелі, на оленячій фермі у Хусті чи в Центрі реабілітації бурих ведмедів у Синевирській Поляні.

  • Льодова ковзанка

  • Такий гарний вид активного відпочинку, як катання на ковзанах, також доступний в Карпатах. Але локацій, де покататися на ковзанах не так вже й багато. Велика льодова ковзанка є на території гірськолижного курорту «Буковель» та гірськолижно-туристичного комплексу «Мигово». Обидві ковзанки знаходяться просто неба.

  • Снігоходи та квадроцикли 

  • Управляти квадроциклом можуть не тільки водії, пройшовши нескладний інструктаж, покататися гірськими дорогами зможе кожен. Катання на снігоходах відкриє місця, куди по-іншому дістатися неможливо. Такий відпочинок доступний у багатьох курортах – у Яремчі, Славському, Волосянці. А в Буковелі, крім снігоходів, є можливість покататися на всюдиході.

    77baabb304a64fd7ad96ed2d528f283d-crop-c0-5__0-5-800x500-70.jpg

  • Екстремальні розваги

  • Якщо квадроцикли – не досить екстремальна розвага, тоді варто їхати до Буковелю. Там варіантів, чим зайнятися в Карпатах взимку більш ніж достатньо. Зіплайн «Буковельські гірки», тролів, екстремальна санна траса Speed ​​fun, найвища вежа для роуп-джампінгу, дорога канатна для велосипедних прогулянок Bike zip. Отриманих емоцій вистачить на рік уперед.

  • Екскурсії

Урізноманітнити відпочинок можна не лише екстремальними розвагами, а й екскурсіями. Якщо в запасі є один-два вільні дні, можна замовити організовану екскурсію до водоспадів, урочищ, музеїв. Або вирушити самостійно до найближчих міст з цікавою історією – Кам'янець-Подільський, Хотин, Чернівці.

Де зупинитись у Карпатських горах?

Вибирати курорт у Карпатських горах України потрібно, відштовхуючись від переваг у відпочинку та фінансових можливостей. Окрім популярних місць, як Буковель, Яремче, Славське, є багато менш відомих, але не менш цікавих курортних селищ. До таких належать Верховина, Поляна, Сколе, Ворохта, Яблуниця.

У більших селищах і містах можна зупинитися в готелі або міні-готелі, зняти квартиру подобово або кімнату в хостелі. А на менших курортах туристам пропонують кімнати у приватних будинках та котеджах. Підібрати номер в міні-готелі в Яремчі, забронювати котедж для компанії в Славському або орендувати в Верховині житло подобово можна в каталозі Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки