Головна  / Блог / Куди поїхати? / Чим зайнятися в кінці осені?

Чим зайнятися в кінці осені?

Відпочинок в Україні восени прекрасний по-своєму: вже немає виснажливої спеки й при цьому значно менше туристів. Де відпочити в найближчі два місяці – розповімо прямо зараз.

Холоди в Україні – коли починаються?

У нашій країні панує комфортний помірно-континентальний клімат, тому осіння погода радує українців теплими днями. Коли буде холодно в Україні, точно сказати неможливо, але практика показує, що холоди наступають лише у другій половині листопада. До цього часу температура повітря в Україні тримається в межах +15 +20 градусів в жовтні (іноді навіть випадає дійсно літня погода) і в районі +5 +10 градусів в листопаді.

осень люди.jpg

Осінні Карпати – що подивитися?

Тепер поговоримо про те, що відвідати в Україні восени. Одна з очевидних відповідей на це питання – це, безумовно, Карпати. Варіантів маса – від «дикого» туризму з наметами й походів по гриби і ягоди, до відвідування улюбленого курорту. До речі не варто забувати: відпочинок у Буковелі восени не в сезон коштує істотно нижче. Восени Буковель не менше прекрасний невеликою кількістю туристів і соковитими осінніми барвами.

Взагалі осінь – вдалий період для того, щоб вбирати в себе красу природи та набиратися яскравими, як осіннє листя, емоціями перед майбутньою зимою. В цьому плані рекомендуємо також поїздку на Синевир. Але якщо такий варіант для вас занадто «попсовий», то чому б не влаштувати тріп закарпатськими водоспадами. Один з найвищих українських водоспадів – Женецький Гук – знаходиться за дев'ять кілометрів від Татарова. Зняти житло в Татарові можна через сервіс Doba.ua.

У будь-якому випадку тур в Карпати вас не розчарує.

карпаты осенью.jpg

Куди поїхати в кінці осені?

Будь-який напрямок може бути цікавим, не залежно від погоди й бюджету, головне – правильний настрій і гарна компанія. А щоб нічого в дорозі не зіпсувало ваш настрій, важливо заздалегідь продумати всі деталі. Наприклад, як добиратися від аеропорту/вокзалу до місця призначення. Один з найбільш надійних способів – онлайн-сервіс виклику авто Uklon. За допомогою зручного додатку можна швидко побудувати потрібний маршрут і вибрати клас машини. Також Uklon пропонує багато додаткових фішок, таких як зустріч з табличкою в аеропорту, проїзд з твариною, виклик кур'єра. Скористатися послугами Uklon можна в 15-тьох містах України.

Залишимо за дужками Львів – він прекрасний у будь-яку пору року. Але якщо ви з якоїсь причини дотепер не були в цьому фантастичному місті, то наші наполегливі рекомендації. Немає нічого кращого, ніж орендувати затишні апартаменти в історичному центрі Львова і, загорнувшись у плед, зустріти ранок на балконі з чашкою кави в руках. Тим більше, що за запитом зняти квартиру подобово (Львів) можна знайти чимало симпатичних варіантів на різний бюджет.

львов.jpg

З інших міст окремо можна виділити Чернівці. Це місто також відрізняється цікавою архітектурою, але ще більше воно відрізняється своєю неповторною атмосферою. Чернівці – це приємне молодіжне місто, яким хочеться гуляти. І осінь – прекрасна пора для того, щоб на власні очі побачити український Гоґвортс – Чернівецький національний університет, міську ратушу, незвичайний Свято-Миколаївський собор з «закрученими» куполами й багато іншого.

Перша декада жовтня – найкращий час для того, щоб побувати в Кам'янець-Подільському, адже саме там проходить фестиваль повітряних куль. Це дійство – мабуть, найяскравіша подія осені в Україні. Поспішайте побачити!

Каменец.jpg

Пам'ятки Закарпаття восени також грають новими фарбами. Це найкращий час для того, щоб відвідати романтичні середньовічні замки, які в Закарпатті зосереджені особливо щільно: Паланок, Сент-Міклош (Чинадіївський), Средненскій, Ужгородський, Невицький, замок Шенборнів – важлива частина історії нашої країни, доторкнутися до якої мріє кожен мандрівник.

Звичайно, тур по замках – це справа не одного дня, тому вам на допомогу подобова оренда житла. Зупинитися можна або в Ужгороді, або в Мукачево в залежності від «замкового» маршруту.

До речі, саме в Ужгороді в середині листопада проходить традиційний фестиваль молодого вина «Закарпатське божоле». Це важливий захід для поціновувачів напою і, безсумнівно, подія для міста.

замок Шенборнов.jpg

Нарешті, свою мініподорож можна підгадати під осінні свята. Наприклад, в жовтні, крім Дня захисника України, також відзначається Міжнародний день Чорного моря – є і такий. Це свято проходить 31 жовтня. Чим не привід заскочити в Одесу ?! Зрештою, це місто гарне в будь-яку пору року.

До свят в кінці листопада відноситься й Міжнародний день студента (17 число). Його можна провести в студентській столиці країни – Харкові. Також в цьому місяці відзначається День пам'яті жертв голодоморів (26 число), цей день можна присвятити вивченню непростого періоду історії нашої країни в Києві.

Киев.jpg

Якщо ж мета – не просвіта, не гастротур і не пригоди, то, можливо, вам буде цікавий лікувальний туризм. Вдалий час відвідати найпопулярніший оздоровчий курорт України – Трускавець, чиї чудодійні води приваблюють людей з усього світу. Та й саме містечко дуже приємне для прогулянок.

Або як варіант – відпочити в Моршинському санаторії. Мінеральні води там не менше корисні, а фактично під боком – скельний комплекс Тустань, який знаходиться в однойменному історико-культурному заповіднику. Так що можна поєднати приємне з корисним, а також відпочинок в Моршині восени коштує дешевше. 


Ну і, звичайно, не можна забувати про знамениті дендропарки «Олександрія» в Білій Церкві та «Софіївка» в Умані. Це, мабуть, найкрасивіші місця України восени, які потрібно неодмінно побачити.

софиевка.jpg

Варіантів куди поїхати восени в нашій країні більш ніж достатньо. Як то кажуть, було б бажання. Якщо ви дочитали цей матеріал до кінця – значить, воно у вас є. А це означає, що «золота» пора року для вас буде цікавою.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки