Головна  / Блог / Куди поїхати? / Чим зайнятися влітку 2024 в Одесі: 7 альтернатив морю

Чим зайнятися влітку 2024 в Одесі: 7 альтернатив морю

Друге літо поспіль морські курорти України не можуть запропонувати звичний для туристів пляжний відпочинок. Попри це, Одеса залишається бажаним місцем для відпустки серед багатьох українців. Чим приваблює столиця гумору та чим можна зайнятися в Одесі влітку, читайте на Doba.ua.

Відпочинок водний: басейни, аквапарки

Пляжні розваги та купання в морі залишаються забороненими як для одеситів, так і для гостей міста. Проте охолодитися в спекотні дні та отримати гарну засмагу можливо. В Одесі працюють пляжні комплекси та готелі з басейнами на території.

Готель Maristella Marine Residence пропонує гостям три басейни з морською водою, терасу для засмаги та ресторан на березі моря. В готелі M1 Club Hotel є басейн гостям пропонують басейн морською водою та кіновечора біля моря. А в готелі Nemo до послуг відпочивальників банний комплекс, відкритий джакузі-басейн, аквабар, дев’ять басейнів з підігрітою морською водою та сім гідромасажних джакузі.

114076219.jpg

Поніжитись під сонечком та отримати заряд бадьорого настрою можна і в аквапарках. Один з найбільших – «Аквапарк Одеса». На його території є двадцять сім водних атракціонів, хвильовий басейн та піщаний пляж. Для маленьких гостей облаштоване велике аквамістечко з гірками, атракціонами та неглибоким басейном з підігрівом.

Ще одне місце для веселого та безпечного водного відпочинку всією родиною – аквапарк Hawaii. Він знаходиться на території курортного району Аркадія. Крім різноманітних водних атракціонів, в аквапарку організовують анімацію для маленьких гостей та музичні вечори для дорослих.

Плануючи зупинитись на кілька днів в Одесі, Аркадії, житло подобове радимо шукати та бронювати якомога раніше. Попри недоступність моря, попит на відпочинок в цьому курортному місті залишається високим.

Гастротуризм: забіг по закладах

Ще одна причина приїхати в Одесу влітку – величезна кількість колоритних закладів. Від маленьких кафе з вуличною їжею до витончених ресторанів з високою кухнею. Одеська кухня не схожа ні на одну іншу, вона поєднує в собі традиції одразу декількох народів. Тут можна зустріти класичні та сучасні страви, приготовані за рецептами української, єврейської, грецької, грузинської кухні. А доповнюють це різноманіття страви зі свіжого морського улову. 

Найпопулярніші місцеві страви – ікра з баклажанів, хумус, форшмак, паштети, смажена та малосольна тюлька, оселедець, барабулька, ставрида, чорноморські рапани та мідії. Спробувати одеську кухню можна в багатьох закладах. Серед місць, які варто відвідати – ресторан Sophie Cafe на провулку Некрасова, мережа ресторанів Maman та «посольство одеської кухні» – ресторан «Дача» на Французькому бульварі.

Знайти гарний заклад можна в будь-якому районі міста. Проте найбільша кількість зосереджена в центральній частині. Для комфортної зупинки на вихідні, радимо звернути увагу на квартири в Одесі подобово. Дерибасівська та прилеглі вулиці – ідеальний варіант для оренди житла, якщо гастротуризм є однією з головних причин візиту.

Шопінг: ринки та сувенірні крамниці

На шопінг в Одесі однозначно варто виділити мінімум день, а краще два. Найвідоміше місце для гастрошопінгу – ринок «Привоз». Тут є овочі, фрукти, молочні та м’ясні продукти, найсвіжіша риба та морепродукти. Більшість товарів – місцевого виробництва. Найголовніша візитівка «Привозу» – вміння майстерно торгуватись за ціну на будь-який товар.

Якщо треба придбати щось для відпочинку на природі чи побутових справ, варто зазирнути на найстаріший одеський ринок – «Старокінний». На його території працюють понад тисяча магазинів – тут можна знайти все і навіть більше. Окрема ділянка ринку присвячена тваринам – папуги, хом’яки, рибки, кошенята, цуценята. Одразу на місці можна придбати все, що потрібно для догляду за тваринами.

Чимало сувенірних крамничок розташовані в центральній частині міста. Придбати стилізований кухоль чи магніт на пам’ять можна під час вечірнього променаду. 

Тусовочний: нічні клуби та бари

Яскраве нічне життя – одна з причин, з яких молодь завжди вибирала відпочинок в Одесі. Курортний район Аркадія – місце, де життя бурлило і вдень, і вночі. Зараз вечірки не мають такого масштабу, як раніше. Проте провести гарно вечір з друзями, послухати виступ улюбленого артиста чи потанцювати під сет відомого діджея можливо. В місті продовжують працювати IBIZA Beach Club, бар The Fitz, бар Flacon та інші заклади. 

Культурно-розважальний: театри та музеї

Не менш цікаво провести час в Одесі можуть і цінителі прекрасного. Наприклад, відвідати виставу одного з театрів міста. Культурну програму важко уявити без відвідування Одеського національного театру опери та балету. Цей найстаріший оперний театр України однаково прекрасний як ззовні, так і зсередини. Разом з тим він є найпопулярнішим серед туристів, тому квитки на виставу краще придбати наперед.

1.jpg

Якщо так склалося, що на потрібні дати всі місця розкуплені, не менш приємно провести час можна в театрі музичної комедії імені Михайла Водяного, в музично-драматичному театрі імені В. Василька чи в Одеській обласній філармонії.

Також продовжують працювати музеї міста. Одеський музей кіно, Музей звуку Василя Пінчука, Одеський художній музей – підібрати екскурсію за інтересами буде неважко.

Дослідницький: знайомство з відомими пам’ятками

Дізнатись трохи більше про місто та його історію можна на екскурсійній прогулянці Одесою. Серед обов’язкових для відвідування локацій – Потьомкінські сходи, Воронцовський палац, будинок з однією стіною, вулиця Дерибасівська, Міський сад, Грецький сад, Лютеранський кафедральний собор святого Павла. Також радимо прогулятись колоритними одеськими двориками, де на підвіконнях ніжаться коти, а на натягнутих мотузках сушиться білизна.

9254_800x600_101009_original.jpg

Заміський: що подивитись поряд з Одесою

Якщо в запасі залишиться пару вільних днів, можна виїхати за межі міста. Недалеко від Одеси розташоване вівчарське господарство «Фрумушика-Нова». Для гостей є затишні будиночки та безліч розваг: оглядові екскурсії, дегустації сира та вина, штучні озера для риболовлі, баня, чани та басейн.

Ще одне цікаве місце на Одещині – центр культури вина Shabo. Гостей запрошують на екскурсію, під час якої покажуть та розкажуть, де вирощують та збирають виноград та як виробляється унікальне вино. 

caption.jpg

Плануючи подорож на Південь України, ретельно продумуйте маршрут, дізнавайтесь актуальну інформацію про доступність кожної локації та знаходження укриттів перед поїздкою. 

Відпочинок в Україні може бути цікавим та комфортним, головне ретельно до нього підготуватися. Про житло також варто подбати завчасно. Наприклад, знайти та забронювати будинок чи квартиру подобово Одеса. Ланжерон, Аркадія, Великий Фонтан – чим туристичніший район, тим раніше варто бронювати житло.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки