Головна  / Блог / Куди поїхати? / Чоловічий підхід – маршрути до Дня захисника України

Чоловічий підхід – маршрути до Дня захисника України

Найсміливіших, відважних, самовідданих козаків з повагою і любов'ю вітають 14 жовтня. Всенародний День захисника України припадає в 2019 році на понеділок, так що українців очікують три вихідних поспіль. Саме час планувати захоплюючий уїк-енд в суто чоловічий чи просто в відважної компанії.

Трохи історії Дня захисника України

Довгий час наші батьки і бабусі з дідусями відзначали 23 лютого в данину великому, безумовно, подвигу радянських захисників вітчизни. Але часи йдуть, і навіть найбільш визначні історії людства змінюються новими подіями. В Україну прийшла декомунізація, оновилися звичаї, актуальні політичні та соціальні події змінювали навколишню дійсність. І так в 2015 році тодішній Президент переніс захід на 14 жовтня. Обрано цю дату не випадково, тут перетнулися чимало важливих подій –День козацтва, Покрови і день заснування УПА. Громадськість з радістю прийняла українізацію чоловічого свята і по всій Україні справжніх відважних козаків вітають вже який рік поспіль.

подорожі Україна

Спеціальний тур – відмінний подарунок чоловікові

Туристичні компанії активно підтримують будь-яку ініціативу. І День захисника України – не виняток. В цьому році організовано кілька турів в найцікавіші напрямки. Ці тури ви можете придбати спеціально для свого захисника і точно не хвилюватися про подарунок.

Так, наприклад, 12 жовтня стартує тур козацькими стежками. Варіантів маса, напрямків теж чимало – Канів, Трахтемирів, Холодний Яр. Та й вартість такого туру вельми прийнятна – стартує від 2 000 гривень з людини.

Або є ще один варіант – тури в бік Карпат, зі сходженням на Говерлу та відпочинком в Буковелі. Захисників запрошують з інтересом провести час в Чернівцях або Кам'янець-Подільському з невеликою туристичною групою. Ціни таких турів стартують від 2 500 гривень для однієї людини. Тому, якщо ви не хочете планувати поїздку самостійно і ламати голову, куди поїхати відпочити, тури – відмінний варіант.

День козацтва 2019

Парубочий день на Січі

Перше, що спадає на думку при згадці козаків, це звичайно ж Запорізька Січ. Історичний, легендарний куточок народного ополчення, який подарував нам масу легенд, билин і правдивих оповідань. Де ж ще чоловікові возз'єднуватися зі своїм козацьким корінням, якщо не на Хортиці. Сьогодні тут діє відновлений в майже первозданному вигляді Національний заповідник Запорізька Січ. Тут можна погуляти, побачитися з козаками. До того ж, на честь Дня козацтва в Запоріжжі заплановано чимало тематичних заходів – фестиваль «Покрова на Хортиці», концерти, ярмарок та розваги в центрі міста. А також чимало розваг в закладах, тому нудьгувати не доведеться.

Запорізька Січ 2019

Гетьманські історії – Глухів і Чигирин

Не тільки на Хортиці відбувалися важливі для української історії події. Чимало козаків проявили себе на півночі України, де з міста в місто кочувала столиця Гетьманщини.

Так, наприклад, на півночі Сумської області, в місті Глухів досі збереглися залишки козацької цивілізації. Туристи з цікавістю оглядають земляні вали від фортець, які оточували місто. А ось в місцевій автостанції вже і не вгадується Троїцький собор. Саме тут проводжали «Мазепу в пекло» після його присяги Шведському королю. Можете і ви відчути міць цієї місцевості, приїхавши відпочити на вихідні.

Або загляньте в Чигирин, ще одну Гетьманську столицю в Черкаській області. Тут колись жив Богдан Хмельницький, пам'ятник якому височіє на Замковій горі. Тут же видніються останки Чигиринської фортеці, а саме деяких її стін. Трохи більше 10 років тому було відновлено Бастіон Дорошенка тут же, на горі. З його бійниць видно все місто, а серед стін так і відчувається потужна енергетика українських захисників.

День козацтва 2019

Відзначити свято поруч з будинком

Може все ж скластися так, що у захисників не буде можливості і часу виїхати далеко від дому. Не біда, майже в кожному місті на 14 жовтня заплановані заходи. Так, наприклад, в столиці гостей розважатимуть різними заходами в закладах, крім цього планується марш на Майдані. А на НСК Олімпійський буде футбольний матч Україна-Португалія. Ну а ввечері в Палаці спорту відбудеться урочистий вечір.

Та й в невеликих містах планують паради, вшанування і музичні концерти в честь захисників нашої Батьківщини. Тому при бажанні та в хорошій компанії нудьгувати точно не доведеться.

покрова київ 2019

І наостанок ми хочемо нагадати, що звичайно День захисника України вважають переважно чоловічим святом. Однак в Україні чимало і захисниць незалежності нашої країни, для яких 14 жовтня також є святом. Тому компанію для вихідних можна зібрати чималу, досить лише трохи фантазії. Куди б ви не зібралися в ці дні, наші каталоги житла в вашому розпорядженні. Вітаємо всіх захисників з їх святом і бажаємо відмінного уїк-енду!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки