Головна  / Блог / Куди поїхати? / Чому варто повернутися в Україну?

Чому варто повернутися в Україну?

Україна завжди готова прийняти назад своїх громадян, які виїхали в інші країни. Чому повернутися додому – вірний крок?

5 причин приїхати додому

Поговоримо про плюси життя в Україні.

1. Вартість життя

Перший і головний пункт: вартість життя в Україні, згідно з офіційними даними «Cost of living index by country 2020», – найнижча в Європі. Індекс вартості життя, що включає ціни на споживчі товари, харчові продукти, транспорт, ресторани, комунальні послуги, орендну плату, бакалію (продукти першої необхідності) і купівельну спроможність – мінімальний серед всіх європейських країн. При цьому за останні кілька років незначно, але зросла купівельна спроможність.

покупки корзина.jpg

2. Дешевий зв'язок та Інтернет

У всіх європейських країнах мобільний зв'язок та Інтернет – це серйозний рядок витрат. В Україні за останні пару років вартість послуг операторів виросла, але все одно залишається низькою в порівнянні із Західною Європою. Те ж стосується і послуг провайдерів.

3. Смачна їжа

Україна славиться смаковими якостями своїх фруктів і овочів. Плюс сильно розвинені ринки. З одного боку, стихійна торгівля – недолік, а з іншого – це легкий доступ до натуральних продуктів, які можна придбати безпосередньо у першоджерела – фермерів і сільських жителів.

Сюди ж віднесемо знамениту українську кухню та атмосферні ресторанчики, в яких можна її покуштувати, – знову ж таки, за доступними цінами. Безсумнівно, це те, за чим неможливо не нудьгувати. І той, хто це заперечує, явно лукавить.

Крім того, в Україні розвинений культ кави. Смачну та дешеву каву можна купити практично на кожному кроці. За доступності цього напою Україна – попереду всієї Європи.

еда.jpg

4. Розвинений банківський сервіс

Це з серії «не дізнаєшся, поки не спробуєш». Але кожен зможе підтвердити: в Україні на тлі застиглих у розвитку європейських банків значно простіше користуватися своїми мультивалютними рахунками, картами, перекладами. Перерахування грошей просто за номером картки для нашої країни – даність, чого не скажеш про країни Європи.

5. Дешеві послуги

Чи варто говорити, що багато іноземців приїжджають в Україну для того, щоб підлікувати зуби. Стоматологічні послуги в нашій країні коштують настільки дешевше, ніж в інших європейських країнах, що навіть з урахуванням перельоту туди й назад виходить дешевше, що дивує іноземців в Україні.

Послуги косметологів теж істотно нижчі, а якість роботи постійно зростає.

стоматолог.jpg

Що є у нас, але немає в інших?

Наша країна надає широкий вибір для мандрівників. Вікенд в Україні можна провести по-різному: на море, в горах, в турі по замках. Ви можете захоплюватися масивними заводськими районами в промислових містах або, навпаки, підправляти здоров'я в санаторіях з цілющими джерелами; пробувати смачні галушки в Полтаві або угорську кухню в Закарпатті – в загальному, величезний вибір, куди з'їздити, де погуляти і як відпочити.

У цьому вся краса – відпочинок на вихідні в Україні може бути спонтанним і завжди цікавим. Забронювати житло в Одесі подобово – і вже через кілька годин відпочивати на чорноморському узбережжі – чи це не кайф?

термальные воды.jpg

Звичайно, подобова оренда житла у великих українських містах зіставна з іншими європейськими країнами. Наприклад, винайняти квартиру в Києві на добу в центрі міста обійдеться в районі 1000 гривень, а то й вище. Але при цьому є і маса бюджетних варіантів по 500 гривень і навіть менше. В якій європейській столиці – хіба що крім Будапешта – ви знайдете подобове житло за 15 євро?

На рівні київських й ціни на квартири подобово в Дніпрі, але при цьому найвищий цінник тут істотно нижчий, ніж в столиці. Решта ж міст, включаючи Львів, який закохує іноземців своїми історичними місцями, в плані оренди апартаментів значно вигідніші.

квартира.jpg

Пам'ятки України та український колорит – те, що назавжди в серці будь-якого українця, де б він не знаходився. Саме тому є люди, які з власної волі повертаються на Батьківщину. І хочеться вірити, що з часом їх буде ставати все більше.

Український менталітет – який він?

Наостанок кілька слів про те, хто ж такі українці. За своєю природою це нація не агресивна. У ній закладена терпимість і толерантність, почуття справедливості та емоційність. З останньою, правда, пов'язана схильність до деякої романтизації своєї історії, минулого.

Українці волелюбні та прагнуть до особистої незалежності, відрізняються егоцентричністю – особисті інтереси вони ставлять вище інтересів країни. Для людей цієї національності важливо все, що стосується будинку, сім'ї та інших особистих речей. Про індивідуалізм українського народу, до слова, писав ще сам Михайло Грушевський.

флаг.jpg

Разом з тим волелюбні українці парадоксально відчувають так званий комплекс молодшого брата, який полягає в низькій самооцінці та бажанні скаржитися на всіх і вся. Але, разом з тим, це господарська нація, яка завжди тримає свій будинок в порядку. А вже про українську гостинність і говорити не доводиться!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки