Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Чому влітку здавати житло вигідно

Чому влітку здавати житло вигідно

Подобова оренда житла має попит круглий рік, але ціна на нього коливається в залежності від сезону. У літній період починається сезон канікул і відпусток і погода максимально сприяє подорожам. Тому, цей період є найбільш вигідним для подобової оренди.

Ціни на житло влітку у великих містах України

Відповідь на питання коли краще здавати квартиру буде залежати від декількох факторів: міста та області, близькості житла до популярних пам'яток, наявності зручностей, сезонності. Для більшості міст України найвищим сезоном, коли можна вигідно здати квартиру подобово, вважається саме літній період. В цей час внутрішній туризм досягає свого піку.

туризм летом.jpg

З приходом тепла відчутно підвищуються ціни на житло біля моря. Наприклад, подобова квартира в Одесі в літній період буде коштувати значно дорожче, ніж восени або взимку. Багато хто відкладає кошти на відпустку цілий рік і під час відпочинку хоче отримати максимум комфорту, тому попит має не тільки дешеве, але й дороге житло подобово.

У Києві, Львові, Харкові, Дніпрі та інших великих містах сезонні зміни відчуваються не так сильно, але вони теж є. Практично для всіх міст України літо – найбільш піковий сезон. Винятком є Київ і Львів. Винайняти квартиру на добу влітку в столиці буде дешевше, ніж навесні або восени. А у Львові, попри те, що це місто популярне круглий рік, найбільш вигідно здати квартиру подобово можна взимку. У період зимових свят потік туристів збільшується й ціни на добове житло відчутно зростають.

квартира.jpg

ТОП-7 причин для здачі житла влітку

Для власників житла, розташованого в прибережних містах і селищах, піковий сезон оренди квартир настає влітку. Потік туристів значно збільшується й ціни на оренду підвищуються. Винайняти житло в Одесі влітку значно дорожче, ніж взимку, відповідно, власник житла заробляє в цей період більше. Це одна з головних причин, з якої варто зайнятися подобовою орендою житла більш активно в літні місяці.

Вибираючи де відпочити влітку, туристи також звертають увагу на населені пункти, розташовані якомога далі від великих міст. Зелений туризм набирає обертів, до того ж в маленьких містечках і селищах простіше знайти квартиру подобово недорого. У літній період природа розквітає, з'являється більше варіантів для активного відпочинку, попит на житло поруч з лісом і гірськими вершинами зростає і це – ще одна причина здавати житло влітку.

Саме влітку, коли починаються канікули, всі батьки прагнуть виїхати з дітьми на відпочинок. В інші місяці, коли дешевше винайняти квартиру з'являється більше шансів, починається навчальний і робочий процеси, тому літо – найбільш популярний сезон для сімейних відпусток. У цей період вигідно здавати житло, в якому є все необхідне для комфортного відпочинку як дорослих, так і маленьких гостей.

семья.jpg

Ще одна причина здавати квартиру подобово влітку – подієвий туризм. У теплу пору року проводиться багато музичних і гастрономічних фестивалів, які збирають на одній локації тисячі туристів з різних міст. Послухати улюблених виконавців або спробувати крафтові делікатеси – чимало туристів відвідують фестивалі частіше, ніж їдуть у відпустки. Для цього не потрібно багато часу, достатньо кількох днів. І саме для таких випадків подобова оренда є оптимальним варіантом.

Україна багата цікавими пам'ятками: старовинні замки та фортеці, стародавні дерев'яні церкви, музеї з унікальними колекціями, красиві дендропарки, палацово-паркові ансамблі. Багато з них розташовані просто неба та найбільш вигідно виглядають саме в літній період. У теплі місяці потік туристів до таких визначних пам'яток збільшується, а значить і житло, розташоване неподалік, в цей час стає здавати вигідно.

достопримечательность.jpg

Крім пам'яток, в теплу пору року відпочивальників приваблюють і оздоровчі курорти. Лікувальні грязі, цілющі мінеральні води, термальні джерела – можливості для оздоровлення можна знайти в різних регіонах України. Здавати житло подобово в курортних містах і селищах, розташованих поруч, в літній період набагато вигідніше, ніж взимку.

І, нарешті, влітку з'являється значно більше варіантів для активного відпочинку: рафтинг, скелелазіння, катання на квадроциклах та велосипедах, їзда верхи на конях, стрибки з парашутом, яхтинг, віндсерфінг. Любителі гострих відчуттів відправляються на пошуки пригод саме в літній сезон.

активный отдых.jpg

Літо – час відпусток і подорожей, тому для більшості українських міст пік туристичного сезону припадає саме на літні місяці. Мегаполіси приваблюють туристів кількістю літніх фестивалів і концертів, прибережні міста – можливістю відпочити біля великої води, а маленькі селища та села є острівцем спокою для любителів зеленого туризму. Саме тому, здати квартиру подобово влітку можна з максимальною вигодою.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки