Головна  / Блог / Поради туристам / Чорне або Азовське: якому морю віддати перевагу для відпочинку в 2021

Чорне або Азовське: якому морю віддати перевагу для відпочинку в 2021

Плануючи відпочинок на морі у 2021 році, багато українців стикаються з дилемою: відправитися на Чорне або віддати перевагу курортам Азовського моря. Інфраструктура узбережжя обох морів розвинена добре, але характер відпочинку відрізняється. У цьому матеріалі допоможемо розібратися детальніше.

Вирішення цієї дилеми буде залежати від цілей, які ви ставите перед собою. Тому перед тим, як обрати курорт для майбутнього морського відпочинку, дайте собі відповіді на питання:

  • Яким транспортом будете добиратися?
  • Хочете відпочити в спокійній атмосфері або цікавлять розваги?

  • Мрієте ніжитися під сонечком на пляжі або хочете побачити визначні пам'ятки?

  • Їдете з сім'єю та дітьми або з друзями?

  • Наскільки важлива температура морської води?

  • На який бюджет розрахована відпустка?

пляж шезлонги.jpg

Чорне або Азовське море: яке вибрати для відпочинку

Якщо ви їдете з дітьми або для вас важливо, щоб морська вода прогрівалась добре, то зверніть увагу на Азовське море. Воно знаходиться в зоні помірного клімату. Тут нема холодних течій і медуз. Це обумовлює швидкий прогрів води з травня по жовтень. У той час як Чорне море в кінці червня ще холодне, а в кінці серпня – вже холодне.

Крім того, Азовське море мілкіше, а біля берега в багатьох курортних селищах мілина дуже довга, що особливо привабливо для відпочинку з маленькими дітьми. Узбережжя Чорного моря може похвалитися такими показниками тільки в районі Скадовська, який знаходиться в затоці. Тут мілко, рідко бувають шторми, однак завжди багато медуз.

море семья.jpg

Якщо вирушаючи на море, ви в першу чергу плануєте відпочити і оздоровитися, Азовське напрямок підійде краще. Завдяки наявності солоних озер, гарячих джерел, лиманів та мулової лікувальної грязі, відпочинок на Азовському морі вважає більш сприятливим для оздоровлення.

Розглядаючи характер відпочинку можна сказати, що для релаксу більше підійде Азовське море. Наприклад, коса Пересип в Кирилівці, Арабатська стрілка або Білосарайська коса. А ось найдрайвовіші морські курорти України розташувалися на узбережжі Чорного моря. Головний з них, звичайно, Одеса. Відпочинок в Одесі – це облаштовані пляжі, сучасні комфортабельні готелі, величезна кількість нічних клубів, різноманітність пляжних розваг і водних атракціонів.

одесса море.jpg

Якщо говорити про визначні пам'ятки, то, якщо є бажання, їх можна знайти і на Чорному, і на Азовському морі. Інша справа – відстань, яку необхідно буде подолати на шляху до них. У цьому сенсі більш привабливим виглядає узбережжя Чорного моря.

Що стосується витрат на відпочинок, то як у випадку з Азовським, так і у випадку з Чорним морем в каталозі подобової оренди на Doba.ua можна знайти багато бюджетних варіантів житла від власників. Особливо, якщо мова йде про невеликі курортні селища.

выход на пляж.jpg

Відпустка може бути однаково комфортною, цікавою та бюджетною як на Чорному, так і на Азовському морях. Тому, задаючись питанням куди поїхати влітку, сформулюйте свої побажання до майбутнього відпочинку – і відповідь прийде сама.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки