Ера грандіозної економії на порозі, друзі! І, вже знаючи, як можна суттєво заощадити на подорожі, турист йде на підвищення – економимо майже на всьому. Так, гроші на колоритні сувеніри з європейської столиці України можна заощадити і на обідах. Не відкладати кишенькові гроші, а просто їсти в тих закладах, де чек максимально прийнятний. Ми сьогодні розповімо вам, де недорого поїсти у Львові. Пора вже залишити в стороні Пузату Хату і МакДональдс, що приїлися.
- Цісар
- Сіли-з'їли
- Open
- Трапезна Ідей
- Кулінарна студія української кухні
Цісар
Нехай вас не вводить в оману однойменний готель. Дійсно, в самому центрі Львова розташувався готельно-ресторанний комплекс Цісар, і бажаючі можуть пообідати в тутешньому кафе. Але також в місті є ще пара кафе з такою назвою – власники одні й ті ж. Гостей тут годують українською і європейською кухнею, нічого надприродного, але досить доступно і, безумовно, дуже смачно. Розташування дозволяє відвідати кафе, перебуваючи в будь-якому районі міста.
Ціни на страви: яєчня – 25 грн, овочевий салат – 40 грн, борщ – 70 грн, курячий стейк – 39 грн.
Сіли-з'їли
Ця мережа піцерій відома не тільки у Львові, а й в інших великих містах нашої неосяжної. Це своєрідне бістро, в якому все засноване на самообслуговуванні. Відвідувачі дуже позитивно відгукуються про кухню, хоч варіантів частувань не так багато. Королева тут це само собою піца. Але також тут подають традиційні борщі і салати. Цей заклад вельми стриманий, але відмінно підійде для швидкого обіду під час прогулянки від Площі Ринок до Національній опері.
Ціни на страви: піца – 35 грн, кальцоне – 30 грн, крабовий салат – 21 грн, борщ – 20 грн.
Open
Сучасний формат – так говорять самі про себе творці проекту. Це великий світлий ресторан швидкого харчування. Ні, тут не подають фаст-фуд, а годують вкунейшімі салатами, борщами, стейками і домашньою випічкою. Але роблять це максимально швидко, в світлі сонця з великих вікон, з великою кількістю посмішок молодого персоналу. Заклад відкрився не так давно, але вже запрацювало любов городян і туристів. На всі категорії страв встановлена фіксована ціна за грами, а вранці на каву, стейки і сендвічі діють знижки.
Ціни на страви: салати - 78грн/300 грам, гаряче і гарніри – 44 грн/150 грам, компот – 20 грн/250 грам.
Трапезна Ідей
Чи не унікальний, але безумовно дуже колоритний формат закладу. Справжня українська, скоріше навіть галицька, кухня. Меню на українському діалекті, бограч і деруни за старовинними рецептами. І інтер'єр, середньовічний, що вимагає уваги і спалахів фотокамер. Заклад знаходиться прямо біля Музею Ідей, в колишньої броварні монастиря отців Бернардинів, і пропонує гостям стинейшую і макссімально автентичну кухню.Ну і домашні настоянки, куди без них?
Ціни на страви: борщ – 65 грн, бограч – 110 грн, курка з овочами – 75 грн, сирники – 60 грн.
Кулінарна студія української кухні
Є думка, що їсти потрібно не тільки смачно, але і красиво. Можливо, саме цій позиції і дотримуються шеф-кухаря цього закладу. Звичайний венігрет і банош тут подають з таким ступенем вишуканості, що хоч в пору присуджується мішленовскіе зірки! Кожен кулінарний шедевр української кухні готують з любов'ю, а шеф-кухаря нерідко створюють страви на відкритій кухні, перед гостями. Цей ресторанчик доводить, що красиве блюдо і висококласне обслуговування не обов'язково повинні варто половину мінімальної зарплати.
Ціни на страви: курячий бульйон – 72 грн, деруни – 72 грн, банош – 55 грн, вареники – 79 грн.
Ми так багато розповіли вам – куди піти у Львові, на що подивитися, що купити. А тепер ще й підібрали для вас недорогі кафе Львова. Так чому ви ще вдома? Терміново збирайте валізи, бронюйте житло і вирушайте на дослідження! Приємної подорожі!