Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де поїсти у Вінниці: найкращі заклади міста

Де поїсти у Вінниці: найкращі заклади міста


Плануючи подорож до іншого міста, багато досвідчених туристів намагаються заздалегідь продумати, в які ресторани сходити. Адже тільки так можна розраховувати на смачний та доступний сніданок/обід/вечерю із затишною атмосферою, де із задоволенням відпочивають місцеві жителі. 

Сьогодні готуватимемося до подорожі до центральної України. Пропонуємо відвідати Вінницю. Невеликий обласний центр має славу одного з найкомфортніших і доглянутих у країні. Дізнаємося, де смачно поїсти у Вінниці, а також як не переплатити за обід. 

ТОП ресторанів Вінниці

Складаючи перелік, ми керувалися не лише якістю та різноманітністю меню, але також рівнем обслуговування, атмосферою та доступністю закладу. Тому на вас чекає ТОП-10 найкращих ресторанів Вінниці для приємного та недорогого проведення часу. Більшість класних закладів розташувались у центрі. Це характерно для всіх міст. Тож варто зняти квартиру подобово Вінниця центр.

Паб-ресторація "Кінь у протигазі"

Мабуть, найцікавіший із вінницьких ресторанів. "Кінь у протигазі" - це більше музей, ніж паб, причому присвячений дуже насиченому періоду в житті міста. На початку XX століття на тлі Першої світової Вінниця неодноразово ставала столицею УНР. Творці концептуальної ресторації відтворили в собі цей славний період.

AL8gyjLLT9J5uWSPxQV2fQ.jpg

Паб “Вінницька реберня”

Цей заклад впевнено тримається на плаву, причому й у прямому значенні теж. Реберня розташувалася на березі Південного Бугу. Це переобладнана баржа, яку на початку 70-х використовували для транспортування будматеріалів міських проектів. Огорнутий гладдю зовні, всередині паб дивує цікавим інтер'єром у стилі Steampunk. 

Що стосовно їжі? Фішка паба - страви на грилі, причому не тільки соковиті реберця, але також стейки, ковбаски, інші м'ясні та рибні страви. Вегетаріанців зацікавлять пікантні овочеві сети.

Кафе-музей "Заваркін і син"

Ще одна локація, здатна підкорити серце історика. У 90-х минулого століття тут працював магазин колоніальних товарів Матвія Заваркіна, уродженого Мойсея Флігельтуба. Творці кафе-музею не тільки відтворили обстановку того часу, але й зібрали цілу колекцію оригінальних експонатів: самоварів, пляшок, гасових ламп, а ще годин, які опівдні запускають різнобій курантів.

1485810018588fa9625d496_350a3f4d34b698c13c27facac8301063.jpg

Ресторан "Бібліотека кафе"

Стилістика оформлення закладу вторить назві: тут усюди книжки, причому не лише на стелажах, а й навіть на стінах. Якщо є бажання, то можна почитати. Перш ніж поринути в книгу з головою, не забудьте замовити щось смачне. Тут подають холодні та гарячі страви, салати, супи, пасти, основні страви, гарніри, десерти тощо.

Ресторація "Нова Провінція"

Ось де варто побувати туристам. Розташований на 10 поверсі заклад дозволяє поглянути на місто з висоти пташиного польоту. Кухня також на висоті. У меню як автентичні національні страви, так і європейські страви. 

Рибний ресторан "Риба Моя"

Хоча його часто приписують до нових ресторанів Вінниці, насправді заклад лише змінив знамениту “Анчоусну”. Кожен рибний гурман буде в захваті від місцевих делікатесів. 

Ресторан "Марсель"

Відкрився в далекому 1996 році, що робить його одним із найстаріших закладів Вінниці. Хоча інтер'єр тут не найсучасніший, тут справді смачно готують та ввічливо обслуговують. 

Гастропаб Батіскаф

Ще один заклад із упором на морепродукти. Морська тематика є і в інтер'єрі. Відкрита кухня зачаровує впевненими рухами фахівців.

Гастробари Monterey

Три світлі зали, літня тераса з м'якими меблями, витончена фотозона. Сучасний інтер'єр гармоніює з актуальним європейським меню.

Питання харчування можна вважати вирішеним. Залишилось зняти подобово квартиру у Вінниці. Сервіс Doba допоможе забронювати найкращий варіант від господарів.

100971986_2635326073460524_5257028318057725952_n.jpg

Найпопулярніші страви в ресторанах

Думаєте, де поснідати у Вінниці? Вирішуєте, якому ресторану довірити свій обід чи вечерю? Варто пройтись по меню. Пропонуємо хіти місцевої кухні:

  • вінницький борщ;

  • рибні страви;

  • морепродукти, у тому числі равлики, що вирощуються під Жмеринкою;

  • вареники;

  • манзарі - спеціальні місцеві пиріжки.

Навряд чи вистачить одного дня, щоб насолодитися всіма гастрономічними вишукуваннями. Тому варто зняти подобово однокімнатну квартиру у Вінниці.

Середній чек

Ми розібралися, де смачно та недорого поїсти у Вінниці. Але було б добре перейти до конкретики. На яку суму розраховувати? Кафе, паби та гастропаби належать до недорогих закладів, де середній чек рідко перевалює за 250 грн. У ресторанах він становить скоріше 350-500 грн. 





Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки