Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де покататися на велосипеді в Києві?

Де покататися на велосипеді в Києві?

З приходом тепла велосипедні прогулянки відновлюють свою актуальність. З кожним роком у столиці з'являється все більше нових доріжок і велопарковок. Про найпопулярніші веломаршрути Києва – в нашому матеріалі.

Найкращі маршрути для велосипедистів

Хтось використовує велосипед замість громадського транспорту, а хтось віддає перевагу катанню в парках з велодоріжками у вільний час. Якою б не була мета, побудувати зручний маршрут стає все простіше. З кожним роком умови для їзди на велосипеді в місті поліпшуються. Подивитися на велодоріжки Києва, що існують та побачити, де тільки планується їх відкриття, можна онлайн.

Велосипедна карта із зазначенням велодоріжок, будівель з паркуванням для велосипедів, пунктами прокатів і ремонтів є на сайтах «Київ – велосипедне місто» і «ЛУН Місто».

велодорожка.jpg

Один з популярних маршрутів для велопрогулянок у Києві проходить уздовж Дніпровських круч. Він охоплює такі локації як парк Володимирська гірка, пішохідно-велосипедний міст, Арка дружби народів – краєвиди з усіх трьох місць відкриваються приголомшливі. Далі на шляху Маріїнський парк і парк Вічної слави. Кінцева точка – монумент «Батьківщина-мати».

Ще один маршрут проходить через острови. Відправна точка – острів Жуків. Далі через Столичне та Набережне шосе до Труханового острова – це одне з найулюбленіших місць серед велосипедистів Києва. Тут можна їздити й асфальтованими доріжками, і ґрунтовими стежками, а в перерві – відпочити на пляжі.

труханов остров пляж.jpg

Насолодитися видами Дніпра можна і катаючись уздовж набережних. Починаючи з Дніпровської набережної уздовж річки до Русанівської набережної. Від неї через Гідропарк і міст Метро до Поштової площі. Тут можна зробити зупинку і підкріпитися вуличною їжею на «Бухта Food Station». А відпочивши, продовжити велопрогулянку в бік Оболоні.

Крім того, у Києві є маршрути здоров'я для велосипедистів з дороговказами та стендами. За допомогою QR-кодів карти цих маршрутів можна завантажити в телефон. Такі маршрути здоров'я є в Биківнянському, Сирецькому та Микільському лісах, у колишньому парку Дружби народів, у Пущі-Водиці та Голосіївському парку.

маршрут здоров'я.jpg

ТОП 5 парків для катання

ВДНГ і Голосіївський парк

ВДНГ – це велика зелена територія з заасфальтованими алеями для піших прогулянок і їзди на велосипеді. У літній період тут відкривається мотузковий парк і парк гойдалок, відкритий басейн, яблучний сад з гамаками. Покатавшись і відпочивши, з ВДНГ можна доїхати до Голосіївського парку. Численні стежки, що проходять через пагорби та схили, роблять його цікавим для любителів велокросу. Далі за парком розташований Голосіївський ліс – найбільший в межах міста.

вднх.jpg

Цей район також ідеально підійде для сімейного відпочинку. Приїхавши до Києва на вихідні, можна винайняти квартиру подобово на ВДНГ і активно провести час разом з дітьми, або взяти в оренду квартиру Дружби Народів і насолодитися тихими прогулянками ботанічним садом імені Гришка.

Парк «Муромець»

Хороший парк для велосипедистів із прокладеним маршрутом здоров'я. Є легкі маршрути для новачків, але і досвідченим спортсменам буде чим зайнятися. На території знаходиться комплекс розваг і відпочинку «X-Park» зі спортивними майданчиками та різними активностями. Для велосипедистів і скейтбордистів є памп-трек – спеціальна траса з пагорбами, ямами та контруклонами.

парк муромец.jpg

Парк Партизанської слави

Зелений сосновий парк – ідеальне місце для спокійних велопрогулянок у вихідний день. У парку прокладена стежка здоров'я з покажчиками відстані та освітленням. Але і поза стежки є багато алейок, де можна поїздити. Накатавши кілька кілометрів, можна відпочити на березі озера. А якщо захочеться продовжити прогулянку – за парком починається Микільський ліс з велосипедним маршрутом здоров'я, довжиною 5400 метрів.

парк партизанской славы.jpg

Парк «Феофанія»

Один з найбільш доглянутих парків з алеями, прокладеними уздовж озер, фонтанів, альтанок і квіткових клумб. На території знаходяться Пантелеймонівський собор і Свято-Пантелеймонівський монастир. Поруч з «Феофанією» розташований музей «Пирогів», де також можна кататися на велосипеді, розглядаючи старовинні пам'ятки архітектури та побуту.

феофания.jpg

«Національний парк Межигір'я»

Серед велосипедних маршрутів Київської області має попит «Межигір'я». Доглянута територія, заасфальтовані доріжки, стежки з пагорбами й спусками – варіантів для велосипедних прогулянок маса. Кататися і гуляти «Межигір'ям» можна цілий день, роблячи перерви на відпочинок у кафе. Територія парку дуже велика і якщо захочеться провести тут більше одного дня, можна винайняти добове житло в Київській області на Doba.ua.

межигорье.jpg

Де взяти велосипед напрокат?

Зі збільшенням популярності велосипедних прогулянок зростає і кількість пунктів прокату. У Києві є великий вибір пунктів оренди велосипедів та екіпіровки, а з настанням тепла точок, де можна орендувати «залізного коня» стає ще більше.

Серед найвідоміших – VeloHub, «Велократія», Veliki.ua, Bikemotive, Katay. В середньому вартість прокату велосипеда починається від 100 гривень за одну годину. На час дії оренди можуть попросити паспорт або водійські права і грошову заставу.

велопрокат.jpg

Варіантів для їзди на велосипеді в Києві багато, кожен може скласти ідеальний маршрут, відштовхуючись від своєї фізичної підготовки та настрою.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки