Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де провести зимові канікули

Де провести зимові канікули

Зимові свята – чудова нагода для подорожі. Це вдалий час для того, щоб всією сім'єю або компанією друзів покататися на лижах, погрітися в гарячих чанах, випити запашного глінтвейну або гарячого шоколаду. А куди саме їхати та де можна недорого відпочити, читайте в нашому матеріалі.

Зимові канікули та вихідні 2022

Коли ж стартують зимові канікули? Цього року шкільні канікули офіційно починаються 25 грудня і триватимуть до 9 січня включно. Але тривалість канікул може змінитися у зв'язку з епідеміологічною ситуацією – як в Україні, так і в окремих регіонах.

У дорослих офіційні вихідні виглядають наступним чином. Вихідним оголошено 25 грудня – католицьке Різдво. Далі йдуть неділя і понеділок вихідні. 31 грудня – скорочений день, а 1 січня – вихідний, за ним – неділя і понеділок вихідні. 7 січня – вихідний, припадає на пятницю, за ним суббота і неділя.

зимние каникулы.jpg

Провести час з сім'єю: куди вирушити

До початку канікул залишилося зовсім небагато, саме час вирішити, як і де провести святкові вихідні. Можна залишитися вдома і включити улюблені фільми, але куди краще поїхати в подорож в красиві міста України, змінити обстановку і почати Новий рік з чогось нового.

Найпопулярніший варіант – поїздка в Карпати. Тут легко знайти курорт на будь-який смак і вартість. Багато гірськолижних комплексів пропонують великий вибір розваг для дорослих і маленьких туристів. Поки батьки будуть кататися на лижах, відпочивати в SPA-комплексах або ходити на піші екскурсії в гори, з дітьми буде займатися аніматор. Тому, відпочинок в Карпатах з дітьми – відмінна ідея. Та й умови проживання ви вибираєте собі до смаку. Зняти на добу номер в готелі Драгобрата, будиночки в Яремче або котедж в Буковелі – вирішувати вам. Зимовий сімейний відпочинок в Україні, а саме в Карпатах, підходить і для поліпшення здоров'я.

Драгобрат лыжник.jpg

Ще один варіант для зимових канікул – поїздка в столицю. На святкові вихідні в Києві заплановано багато цікавих заходів: буквально кожну площу міста прикрашають новорічні локації. В цьому році концертів і ярмарків не передбачено. Замість них в центрі столиці організовано святковий маршрут, який починається біля Арки дружби народів і закінчується на Контрактовій площі. Головна ялинка України традиційно прикрашає Софійську площу. У цьому році вона прикрашена в стилі «Казкового лісу». На свята в столицю приїжджає багато гостей, тому рекомендуємо заздалегідь винайняти подобово квартиру в Києві.

Можна вибрати нетрадиційний маршрут і вирушити до Чорного моря, в новорічні вихідні в Одесі також буде чим зайнятися. У центрі міста поставлять ялинку і заллють ковзанку, вулиці прикрасять гірляндами. У зимовий період тут набагато менше туристів, ніж влітку, а тому можна без поспіху прогулятися головними визначними пам'ятками міста. Та й оренда квартири на добу в Одесі взимку обійдеться набагато дешевше.

Ну і, звичайно, не можна без уваги залишити казковий зимовий Львів. Цей Новий рік тут планують відзначати хоч і з обмеженнями, але з не меншою кількістю цікавих активностей. Буде маса варіантів, куди піти у Львові. Велика новорічна ялинка, безліч подарунків і сюрпризів, колядки, ковзанка і святкова атмосфера. Поспішайте, адже оренда житла у Львові в Новий рік мати попит!

ярмарка львов.jpg

Цікаві події в Україні в січні

Оскільки в січні оголошений «Карантин зимових канікул» масштабних заходів не планується. Кафе і ресторани працюватимуть тільки на винос, проведення культурних масових заходів буде під забороною. Тому рекомендуємо запланувати свій відпочинок до початку карантину.

У столиці святкові локації та атракціони можна буде знайти на центральних площах і на території ВДНГ. Колоритно святкувати Різдво планують в «Парку Київська Русь».

У Львові у святкові дні пройдуть вистави в театрі «І люди, і ляльки», Львівському академічному обласному театрі ляльок, в театрі імені Марії Заньковецької, в Національному академічному театрі опери та балету і в обласній філармонії. У центрі міста встановлено ковзанку і ярмаркові будиночки.

  коляда.jpg

Свята по всій Україні пройдуть без строгих обмежень, але з урахуванням рекомендацій МОЗ і ВООЗ.

Чекати, коли зимові канікули настануть, залишилося недовго. Проведіть їх разом з найближчими людьми. Ми бажаємо вам щасливого Нового року та Різдва!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки