Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де смачно поїсти в Буковелі?

Де смачно поїсти в Буковелі?

Відпочинок в Карпатах взимку привабливий не тільки лижними курортами. Це також гуцульські традиції, тепла гостинність та національні страви Західної України. У чому особливість місцевої кухні і де скуштувати найкращі карпатські страви, читайте на Doba.ua.

Особливості карпатської кухні

Карпатська кухня досить ситна і смачна. Вона змішала в собі українські, угорські, словацькі та румунські мотиви. Основою багатьох страв є картопля, кукурудза, гриби і бринза.

Умовно карпатська кухня поділяється на прикарпатську і закарпатську. У першому варіанті основа - картопля, а в другому - кукурудза. Але в більшості закладів в меню є як прикарпатські, так і закарпатські страви та різницю між ними зрозуміють тільки місцеві жителі.

Приїжджаючи в Карпати вперше, варто спробувати гуцульський борщ і вареники з різними начинками. Але червоною кулінарною ниткою цього регіону є банош, бограч, грибна юшка та деруни. Які колиби, ресторани і кафе Буковеля пропонують всі ці позиції, розповідаємо нижче.

10 кращих закладів Буковеля

  • «Арт Дровитня»

Один з ресторанів комплексу «Стара правда». Тут можна покуштувати бограч, банош, грибну юшку, вареники по-гуцульськи з бринзою і шкварками і білі гриби в сметані. І все це - сидячи в зручному кріслі навпроти панорамних вікон з видом на ліс. 

Де: село Поляниця, вулиця Подина, 62А

restoran_art_drotivnya-16.jpg

  • Kolyba

Ресторан автентичної української кухні. Страви тут по-домашньому смачні, але у вишуканій ресторанній подачі. В меню є вареники з солоними і солодкими начинками, борщ на ребрах по-гуцульськи, бограч. Крім того, Kolyba - це місце, де повечеряти можна пельменями з начинкою з товстолобика.

Де: село Поляниця, ТК Буковель, житлова резиденція №2, поблизу траси 2R

  • Filvarok

Filvarok- це п'ять закладів в Буковелі, де поїсти можна в перервах між катанням по засніжених спусках. У меню представлені страви української та карпатської кухні: вареники з начинкою з м'яса дикого кабана, банош з бринзою і шкварками, борщ. У цю ж сім'ю ресторанів входить ресторан Kolyba і кафе«Бугіль».

Де: село Поляниця, у верхній житлової резиденції ГК «Буковель», поруч зі станціями підйомників 2R, 5, 11 і 12

fILVAROK-1.jpg

  • «Грибова хата»

Ресторан має форму гриба і привертає автентичними інтер'єрами. В меню - страви за старими дідівськими рецептами, приготовані в печі. Є гуляш з дикої козулі, сири з власної сироварні і багато позицій з лісовими грибами.

Де: село Поляниця, ГК Буковель, урочище Вишні, 8А

  • «Фомич»

В цьому ресторані можна зручно влаштуватися навпаки панорамних вікон з видом на гірські вершини, а можна сісти навпроти кухні і спостерігати за процесом приготування страв в печі. Деруни, кров'яна ковбаса, банош, чорноморські рапани - голодним не залишиться ніхто.

Де: село Поляниця, урочище Вишня, 13

  • Salo

Сюди однозначно варто прийти всім любителям традиційної української закуски. Сало тут є самих різних видів: з м'ясним прошарком, сало угорської мангалиці, сало з паприкою і часником. На окрему увагу заслуговує розділ меню зі стравами з дичини.

Де: село Поляниця, ТК Буковель (житлова резиденція №1)

рест-2.jpg

  • «Бабин Бограч»

Ще однин автентичний заклад, в якому можна спостерігати за процесом приготування. Тут встановлена піч, сконструйована за старовинними технологіями. У ній випікають м'ясні делікатеси і домашній хліб. 

Де: Поляниця, на території етнопарку «Гуцул Ленд»

  • «Курінь»

Карпатська гостинність і традиційна українська кухня чекають гостей в ресторані «Курінь». Тут можна скуштувати страви, приготовлені за народними рецептами. В меню є борщ, солянка збірна м'ясна, грибна юшка, голубці, свіжина з цибулею, печені яблука.

Де: село Поляниця, урочище Щівка 2, 79

  • Borzovarenyki

Сучасне кафе в Буковелі з українською кухнею. Головна фішка меню - вареники з картоплею, лівером, капустою, сиром, вишнями. На додаток можна замовити шкварки, сметану, смажену цибулю. Поїсти можна в ресторані, а можна забрати замовлення з собою.

Де: село Поляниця, ТК Буковель, центральне озеро, поруч з підйомником 2 і 2R

22211.png

  • «Фелічіта»

Якщо хочеться різноманітності, смачно і недорого можна поїсти і в піцерії в Буковелі. Тонке тісто з хрусткою скоринкою, томати і ніжна моцарелла - в піцерії «Фелічіта» знають свою справу. Піцу тут готують в дров'яної печі на живому вогні.

Де: село Поляниця, в центр ТК Буковель

Деякі заклади працюють тільки в літній і зимовий сезон, а в міжсезоння - тимчасово закриваються. Тому перед походом уточнюйте актуальний графік на офіційних сайтах або сторінках в соціальних мережах.

Середня вартість чека

Їжа в Буковелі, як і розваги, підібрана на будь-який смак. Кожен може вибрати заклад за своїми смаковими уподобаннями і фінансовим можливостям. Скромний обід на двох чоловік може обійтися в 400-650 гривень.

У різних закладах ціни на одну і ту ж позицію можуть відрізнятися. Наприклад, в ресторані «Арт Дровитня» банош коштує 90 гривень, а в «Грибовій хаті» - 169 гривень, але тут він подається з грибною підливою. У ресторані «Фомич» це ж блюдо коштує 119 гривень, а в ресторані Salo за банош на вершках доведеться заплатити всі 200 гривень.

Відпочинок на найпопулярнішому гірськолижному курорті країни навряд можна назвати дешевим. Але знайти можливість заощадити можна завжди. Наприклад, забронювати житло не в готелі, а в приватному секторі. Підібрати бюджетне житло в Буковелі можна на сайті Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки