Головна  / Блог / Поради туристам / Де відпочити на травневі свята 2020 в Україні

Де відпочити на травневі свята 2020 в Україні

Травневі свята у 2020 році подарують українцям довгі вихідні. На цей час по всій країні заплановані різноманітні концерти та фестивалі. Редакція Doba.ua підібрала найцікавіші напрямки, куди поїхати на травневі вихідні 2020.

Цього року травневі свята розділені на дві частини. Спочатку будемо відпочивати 01 травня на День праці, потім настане повний робочий тиждень, а після нього – триденний вікенд з 09 по 11 травня.

украина.jpg

Фестивалі у Києві

Столиця України цікава в будь-яку пору року, але навесні, коли цвітуть магнолії та розпускаються каштани, вона виглядає особливо чарівно. У цей період у Києві проходить багато цікавих заходів, серед яких виставки, ярмарки та веселі народні гуляння.

Old Car Land

Виставка ретроавтомобілів Old Car Land вже стала доброю традицією. Щорічно це свято збирає любителів старовинних автомобілів разом. Захід проходить на території Державного музею авіації імені Антонова. Протягом 4 днів, з 30 квітня по 03 травня, всі охочі зможуть насолодитися видами понад тисячі зразків унікальної автотехніки. На виставці будуть присутні ретроавтомобілі, віком понад 80 років, унікальні моделі, які зберігалися в закритих колекціях, військові автомобілі та старовинні велосипеди. Техніку сюди звозять з різних куточків України. Вартість вхідного квитка – 150 гривень.

Old Car Land.jpg

Травневі свята в Стародавньому Києві

З 01 по 03 травня «Парк Київська Русь» запрошує гостей відправитися в подорож у часі на тисячу років назад. Познайомитися з унікальною дерев'яною архітектурою та зануритися в атмосферу живого середньовіччя дозволяє відтворений Древній Київ V-XIII століть. Весняна програма здивує парадом княжих прапорів, кінно-трюковими виступами та стріляниною з требушет вогняними ядрами. Гості зможуть не тільки спостерігати за тим, що відбувається, але особисто взяти участь в різних активностях. Наприклад, зіграти в середньовічний футбол, освоїти старовинний танець на майстер-класі або випробувати свої сили в перетягуванні каната. Окремий захід, присвячений Дню перемоги, буде проходити в Стародавньому Києві з 09 по 11 травня.

Древний киев.jpg

Гражда fest у Пирогові

Поринути в таємничий світ гір, доторкнутися до старовинних легенд, познайомитися з діяльністю загадкових мольфарів і почути, як звучать трембіти можна, не виїжджаючи з Києва. У період довгих травневих вихідних на території Національного музею народної архітектури та побуту України буде проходити фестиваль гуцульської культури «Гражда fest». Дорослі та маленькі гості музею зможуть взяти участь в творчих майстер-класах і зіграти в народні ігри наших предків. Фестиваль «Гражда fest» запланований на 01-03 травня, а з 09 по 10 травня в Пирогові буде діяти Весняний ярмарок народного мистецтва.

Якщо ви проводите відпочинок на травневі свята в столиці, хорошим варіантом для зупинки на кілька днів стане квартира в Києві на добу.

пирогово.jpg

Маріуполь, Startup ГогольFest

З 29 квітня по 03 травня мультидисциплінарний міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГогольFest вже втретє пройде в Маріуполі. Протягом п'яти днів в місті будуть проходити театральні вистави, музичні концерти, кінопокази, художні виставки та творчі діалоги. Одна з вистав, яку можна буде побачити в цьому році, – цифрова постановка «Ромео і Джульєтта». Актори з Маріуполя та німецького Дортмунда будуть одночасно грати спектакль на сценах своїх міст і взаємодіяти один з одним за допомогою телемосту. Таке неможливо пропустити!

Startup ГогольFest.jpg

Рівне, Фестиваль прадавніх човнів

Приїхавши на травневі свята в Рівне, можна застати колоритний «Фестиваль прадавніх човнів». Він буде проходити з 09 по 11 травня на березі озера Басів Кут, в підніжжі стародавнього городища. Гості зможуть побачити прадавні човни IX-XVII століть, реконструйовані в різних куточках України та інших країн, взяти участь в поєдинках, випробувати стародавню зброю та освоїти старовинні ремесла, наприклад, гончарство або ковальську справа. У програмі фестивалю видовищний парад човнів і показові змагання на воді, родзинкою стануть частування стравами, приготованими на вогні за старовинними рецептами. Вхід на захід вільний.

фестиваль човнів рівне.jpg

Відкриття сезону у Кам'янці-Подільському

Весна – чудовий час, щоб відвідати казкове місто Кам'янець-Подільський. У цей період тут традиційно проходить офіційне відкриття туристичного сезону. Цього року воно пройде під слоганом «Кам'янець Digital», що означає, що гості зможуть познайомитися зі старовинним містом за допомогою найсучасніших цифрових технологій. Відкриття сезону традиційно проходить на площі Польський ринок, програма включає театралізовані вистави, флешмоби та концерт. Цього року відкриття заплановане на період з 30 квітня – по 02 травня.

открытие сезона каменец.jpg

Львів, День міста

Травень для Львова – особливий місяць, коли місто розкривається з усіх боків. Саме в цей період можна познайомитися з різними цікавинками культурної столиці: побачити красиву архітектуру, потанцювати під ритмічну музику, насолодитися смачною їжею. Рекомендуємо приїжджати сюди на довше, ніж один день. Зняти житло у Львові подобово можна за допомогою сервісу Doba.ua.

львов.jpg

Цього року травневі свята у культурній столиці розпочнуться з «Фестивалю крафтового пива та вінілової музики», запланованого на 01-03 травня. В цей же період містяни відсвяткують День міста Львова, в рамках якого пройде Міжнародний фестиваль духових оркестрів і мажореток «Королівський лев». А завершаться травневі вихідні – заходом «Флюгери Львова», який буде проходити в місті з 08 по 10 травня. Це веселе свято, наповненою музикою різних стилів: джаз, хіп-хоп, фолк, неокласика, пост-панк та іншими.

Craft Beer & Vinyl Music Festival.jpg

Тернопіль, Творчий фестиваль «Ї»

Поринути у творчість з головою запрошує Тернопіль. Тут, з 06 по 10 травня проходитиме творчий фестиваль «Ї». Вже відомі учасники 8-го фестивалю. На літературну сцену вийдуть Юрій Іздрик, Марк Лівін, Андрій Любка, Гаська Шиян, брати Капранови, Тарас Прохасько, Артем Чех і Олег Криштопа. А з музичної сцени буде звучати чарівна музика Vivienne Mort. У програмі літературні батли, ярмарок книжок сучасності, показ українських кінострічок. Вартість квитків – від 200 гривень.

Тернополь, Творческий фестиваль «Ї».jpg

Мукачево, Фестиваль «Огинь і мнясо» 

Соковитий гастрономічний фестиваль «Огінь і Мнясо» чекатиме гостей в Мукачеві з 29 квітня по 02 травня. Протягом всіх фестивальних днів гості зможуть вдосталь насолодитися м'ясними та овочевими стравами, приготованими на вогні, а ще закарпатським вином і пивом. Розважальна програма порадує концертами, майстер-класами від шеф-кухаря, вікторинами та конкурсами. В один із днів заплановано створення гастрономічного рекорду – найбільшого їстівного букета. Завершиться фестиваль гала-концертом фіналістів конкурсу «Імперія талантів».

Огинь і мнясо.jpg

Ужгород, Сакура-фест

«Сакура-фест» в Ужгороді – весняна подія, яка щорічно збирає тисячі туристів з усієї України. Тож не дивно, адже зустріти сакуру в наших широтах – явище практично унікальне. У період квітня-травня вулиці Довженка та Ракоці в Ужгороді перетворюються в справжній райський сад. Цвітіння цих ніжних дерев залежить від погоди, тому точна дата фестивалю буде відома пізніше. Під час фестивалю можна не тільки насолодитися красивими видом і ніжним ароматом, але й спробувати страви з сакурою та відвідати різні культурні заходи. Зупинитися в місті на довше можна, винайнявши житло на добу в Ужгороді.

сакура фест ужгород.jpg

Відпочинок навесні в Україні може бути дуже різноманітним. У цей період прокидається природа, з'являються сили, натхнення, а головне – приводи для нових подорожей. Плануйте поїздку заздалегідь, бронюйте квитки та продумуйте, де будете жити. Великий вибір житла можна знайти в каталозі подобової оренди на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки