Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де відпочити на травневі свята 2023

Де відпочити на травневі свята 2023

Травневі свята в Україні – час, коли майже всі великі міста порожніють. Рекомендуємо не сидіти вдома, а провести свої мініканікули з користю. Куди поїхати на маївку в Україні – розповімо в цьому матеріалі.

Травневі вихідні в Україні 2023

Цього року в травні українці відпочиватимуть 11 днів. День праці випадає на неділю, тому в перший тиждень травня буде три вихідних поспіль. Наступний вікенд так само буде довгим. День Перемоги припадає на понеділок, тому вихідний буде в понеділок, 9 травня.

Куди поїхати відпочити на травневі 

Дізнавшись, скільки вихідних буде у травні, можна сміливо планувати невелику подорож. Відпочинок на травневі свята найкраще проводити там, де тепло й атмосферно. Але якщо з теплом на початку травня по всій країні питань не виникає, то за особливою атмосферою рекомендуємо вирушити в західному напрямку.

Якщо пощастить, ви ще встигнете застати цвітіння сакур в Ужгороді. Як правило, воно припадає на другу половину квітня, але все залежить від погодних умов. Квартира подобово в Ужгороді неодмінно з гарним краєвидом і ранковою чашкою кави, приємна прогулянка липовою алею та смачна кухня – милі закарпатські традиції, на які не шкода витратити два або навіть три вихідних.

Ужгород.jpg

Інший варіант – романтичні Чернівці. Це місто буквально створене для весни. Туди можна взяти екскурсійний тур, а можна зняти житло в Чернівцях подобово та познайомитись зі столицею Буковини самостійно. Чернівці вражають своєю різношерстою архітектурою та «ламповою» атмосферою, способів проведення дозвілля тут також вистачає.

Черновцы 1.jpg

Безсумнівно, велике задоволення принесе поїздка на Волинь – як до Луцька з його замком Любарта, так і областю. Наприклад, до мальовничих Шацьких озер «дикуном» або в санаторій – їх там достатньо. До речі, що подивитися та куди сходити в Луцьку, ми вже розповідали в недавньому матеріалі.

луцкий замок.jpg

Не менш хороша маївка в Одесі, хоч це вже напрямок не західний, а південний. «Зганяти» на море на вихідні в «експрес-режимі» – це, звичайно, не повноцінний відпочинок, але теж наповнить енергією. Якщо є можливість, зніміть апартаменти в Одесі біля моря: якщо вже відпустка коротка, то неодмінно красива! Відпочинок навесні на море з пляжним відпочинком нічого спільного не має, але сама близькість до великої води робить людину трішки щасливіше.

Якщо вже мова зайшла про море, то не варто забувати й про відпочинок на Арабатській стрілці. Він не тільки приємний, а й корисний – йому також присвячений окремий матеріал в нашому блозі.

море девушка.jpg

Любителям дикої природи однозначно припаде до смаку Буцький каньйон, одне з найкрасивіших місць в Україні. Знаходиться він в селі Буки на Черкащині. А поруч з фіордами можна знайти водяний млин XIX століття.

букский каньон.jpg

Відпочинок на природі, або Що брати з собою на маївку

Ну, а тим, хто вирішив провести весняні свята «не відходячи від каси», радимо теж не втрачати часу даром і хоча б пару раз вибратися на природу в межах міста. Впевнені, у вас вже є традиційні місця для пікніків, куди ви регулярно їздите з сім'єю або друзями. Нові ідеї для пікніка можна легко знайти в інтернеті: наприклад, як приготувати м'ясо за новим рецептом або влаштувати культурну програму.

пикник.jpg

Якими б не були плани відпочинку на природі, не забувайте прибирати за собою неорганічні відходи. Для цього обов'язково візьміть з дому мішки для сміття. Також вам знадобляться:

  • папір або рідина для розпалювання;

  • рушники та серветки;

  • столові прилади (одноразові або домашні);

  • ніж (в походах часто рятує універсальний складник);

  • дошка для нарізання;

  • мангал (адже потрібно десь готувати шашлик);

  • складаний стіл і стільці;

  • склянки;

  • сірники;

  • дрова або вугілля;

  • технічна та питна вода – води на природі ніколи багато не буває;

  • їжа (сіль, спеції, соуси, зелень, овочі та фрукти, картопля, хліб, сир);

  • шампури;

  • туалетний папір.

Якщо поїздка планується більше, ніж на один день, не забудьте намет, зубні щітки, ковдри та пледи, аптечку, дощовики, повербанки для зарядки техніки та якісь розваги.

Як показує практика, даний список, хоч і очевидний, але регулярно стає у нагоді, тому що в метушні якусь дрібницю, а забудеш.

отдых гамак.jpg

Незалежно від того, який напрямок ви виберете – будь то шашлики неподалік від будинку або маївку в Карпатах – приємного відпочинку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки