Головна  / Блог / Поради туристам / Де відсвяткувати 8 Березня: 12 найкрасивіших малих міст України

Де відсвяткувати 8 Березня: 12 найкрасивіших малих міст України

Цього року 8 березня припадає на неділю, тому відпочивати будемо три дні. Це хороший привід вирушити у невелику подорож. Редакція Doba.ua підготувала список з 12 невеликих, але чарівних міст, де можна провести довгі березневі вихідні.

Мальовнича Вінниця

Вінниця асоціюється зі світломузичним фонтаном Roshen. У березні він ще не працює, але в місті є й інші пам'ятки, які зможуть зацікавити мандрівників своєю багатою історією. Окрасою Вінниці й ще однією візитною карткою, яка налічує вже 5 століть, є Єзуїтський монастир або Вінницькі Мури. Вони знаходяться недалеко від фонтану, в центрі міста. Ще трохи про історію старовинної Вінниці можна дізнатися, побувавши в єврейському кварталі Єрусалимка на правому березі та в Старому місті на лівому березі Південного Бугу. Комфортне житло у Вінниці можна підібрати в каталозі подобової оренди на Doba.ua.

Иезуитский монастырь винница.jpeg

Дивовижна Умань

В Умані проживає менш як 100 тисяч жителів, але попри це вона вважається одним з ключових туристичних міст України. Такий статус Умань отримала завдяки чудовому дендрологічному парку «Софіївка». Це найбільший за площею парк в Україні. Він виконаний в англійському стилі, згідно з яким, ландшафт парку повинен максимально нагадувати природні пейзажі. Щорічно його відвідують близько 500 тисяч осіб. Парк існує вже більше 200 років і відкритий для відвідування цілий рік.


Величне Запоріжжя

Місто Запоріжжя здатне зачарувати мандрівників не тільки величчю Запорізької Січі або красою Дніпровських порогів, а й науково-технічними досягненнями. Наприклад, експонатами в Музеї техніки Богуслаєва (він же Музей авіації та високих технологій ПАТ «Мотор Січ») або раритетною технікою в музеї «Фаетон». Зручним варіантом для проживання під час відпочинку навесні стане квартира на добу в Запоріжжі.

фаєтон запарожье.jpg

Відлюдне Яремче

В долині річки Прут причаїлося мальовниче місто Яремче. Тут до сих пір дотримуються та шанують гуцульські традиції, а також готують страви карпатської кухні за старовинними рецептами. Кажуть, колись давно в околицях міста під проводом Олекси Довбуша ховалися опришки. До сих пір екскурсоводи показують знамениту стежку, яка, за переказами, вела до притулку повстанців і їх скарбів. Якщо шукаєте оригінальний спосіб, де та як відсвяткувати жіночий день, – Яремче стане слушним варіантом.


Приголомшливий Івано-Франківськ

Поряд зі Львовом Івано-Франківськ вважається одним з найкрасивіших міст нашої країни. Тут розташована величезна кількість культурно-історичних об'єктів. Це і старовинна усипальниця Потоцьких, і Колегіальний костел, побудований на рубежі XVII-XVIII століть, і Кафедральний Воскресенський собор в стилі класицизму. Є в місті й своя Ратуша, яка також, як і у Львові, знаходиться на центральній площі. Крім пам'яток, Івано-Франківськ запам'ятовується фірмовими вуличними кав'ярнями, розташованими на «стометрівці» та біля Міського озера.

ратуша ивано-франковск.jpg

Ошатна Полтава

Полтава – місто, оповите духом доблесті. Тут є безліч пам'ятників архітектури епохи Петра I, які нагадують про часи Північної війни та її вирішальної фази – битві під Полтавою. У 2009 році на території заповідника «Поле Полтавської битви» була встановлена Ротонда примирення, всередині якої трьома мовами вигравіювані слова «час лікує рани». Крім любителів історії, місто здатне здивувати й тих, хто любить смачно поїсти. Полтава славиться своїми варениками та галушками. Останнім навіть встановлено пам'ятник.

Памятник_Галушкам._Полтава.jpg

Витончена Біла Церква

Ще одне місце, куди можна поїхати на 8 березня в Україні, – Біла Церква. Це одне з найкрасивіших міст України. Перші згадки про нього з'явилися ще за часів правління Ярослава Мудрого, але справжній розквіт настав в період владарювання польських магнатів Браницьких. Саме завдяки їм в кінці XVIII століття в місті з'явився знаменитий парк «Олександрія», який за красою може посперечатися з «Софіївкою». Також в місті є безліч монументальних архітектурних споруд: церква Святої Марії Магдалини, храм Святого Георгія Побідоносця, хоральна синагога та Микільська церква.

александрия белая церковь.jpg

Самобутній Житомир

Якщо Біла Церква пам'ятає Ярослава Мудрого, то Житомир застав ще правління князів Аскольда і Діра та став одним з перших міст Київської Русі. Місто розташувалося в мальовничій лісистій місцевості серед річок Кам'янка, Тетерів і Путятинка. Мало хто знає, але в Житомирі, так само як і в Одесі, є свій «плоский будинок». А ще тут можна побачити дивовижної краси Лютеранську та Успенську церкви, Спасо-Преображенський Тригірський чоловічий монастир, Свято-Михайлівський кафедральний собор, руїни 300-річного Єзуїтського монастиря, храм Святої Софії. Привертають увагу й природні пам'ятки: прямовисна скеля під назвою «голова Чацького» і Замкова гора, де, за легендою, колись височіла резиденція правителів міста.

житомир лютеранская церковь.jpg

Старовинний Луцьк

Такому старовинному місту як Луцьк теж є чим здивувати своїх гостей. Тут зосереджена велика кількість архітектурних об'єктів: Старожитна синагога, протестантська кірха та католицький собор святих Петра і Павла, православна Покровська церква. Візитною карткою міста є замок Любарта. Він входить в список семи чудес України. На території замку знаходиться кафедральний собор Іоанна Богослова, а на верхньому поверсі замкової вежі – оглядовий майданчик, з якого відкривається чудовий краєвид на місто.

луцкий замок.jpg

Чудовий Харків

8 березня в Харкові можна відсвяткувати не гірше, ніж в Києві. Перша столиця України досі не втратила свого столичного шарму: Харків такий же помпезний і жвавий. Це амбітне місто прогресивних технологій, науки та високорозвиненої індустрії, швидкісних поїздів метрополітену та бурхливого ​​студентського життя. Здається, що в ньому немає місця для романтики. Але і тут Харків не відстає. У місті є безліч парків, алей і скверів, де можна сховатися від галасливого натовпу. Сюди також варто приїхати, щоб оцінити масштаби найбільшої площі Європи – площі Свободи. Завдяки великому вибору подобової оренди в Харкові, тут можна комфортно провести кілька днів як удвох, так і великою компанією друзів.


Казковий Кам'янець-Подільський

Справжню казку на 8 березня можна створити в Кам'янці-Подільському. Крім головної визначної пам'ятки, Старої фортеці, тут збереглося безліч інших архітектурних пам'яток. Це Петропавлівський кафедральний костел, вежа Стефана Баторія, Домініканський монастир і Турецький міст, Ратуша, Миколаївська церква, Вірменський собор. Місто підкорює серця мандрівників з першої хвилини знайомства!


Романтичні Чернівці

Якщо хочете побувати в Парижі, але поки не маєте можливості, вирушайте на вихідні в Чернівці. За неповторну романтичну атмосферу та архітектуру це місто називають «українським Парижем». Романтика тут всюди! Не дивно, що саме тут розташувався «український Гоґвортс». Звичайно, мова про старовинну будівлю Резиденції митрополитів Буковини та Далмації. Тепер вона належить Чернівецькому національному університету ім. Ю. Федьковича, але подивитися на неї як і раніше пускають всіх охочих.


Кожне з перелічених міст стане гарною локацією, куди поїхати на 8 березня. Для більшого комфорту продумайте маршрут, забронюйте житло та столик у затишному ресторані якомога заздалегідь.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки