Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де зупинитися та що подивитися в Миколаєві?

Де зупинитися та що подивитися в Миколаєві?

Відомий у минулому суднобудівний центр обділений увагою туристів і зі зрозумілих причин значно поступається сусідній Одесі. Сьогодні розповімо, чому відпочинок в Миколаєві теж можна розглядати як гідний варіант проведення часу та відповімо на кілька важливих для туриста питань «Де?».

Де погуляти в Миколаєві на вихідних: топ-5 місць

Попри те, що місто об'єктивно поступається багатьом обласним центрам України в ряді моментів, таких як благоустрій або екологія, цікаві місця в Миколаєві є.

Російський драматичний театр

Візьмемо, наприклад, Миколаївський театр, одна з найкрасивіших будівель міста, що нагадує про його славне минуле. Він знаходиться прямо біля головної площі міста, площі Соборної, де стоїть симпатична міська рада.

Николаевский театр.jpg

Флотський бульвар

А відразу за ним – Флотський бульвар, що занурює в історію міста корабелів. На бульварі стоять кілька символів міста – наприклад, гармати, якір, світильники з якорями та пам'ятник віцеадміралу та флотоводцю Степану Макарову, який народився саме в Миколаєві. Звідси ж відкривається гарний краєвид на річку Інгул та Інгульський міст.

Пушка_на_набережной_(Николаев).jpg

Міська набережна

Набережна в Миколаєві, звичайно, не настільки довга, як у Дніпрі, зате на цьому місці можна побачити злиття двох річок – за Інгульським мостом йде вже широченний Південний Буг. Чи варто говорити, що приходити сюди найкраще до заходу сонця.

набережная николаев.jpg

Улица Большая Морская

Крім того, Миколаїв напевно сподобається цінителям архітектури, адже в місті, протягом трьох років окупованому німцями в роки Другої світової війни, все ж залишилися будівлі, що представляють історичну цінність. Наприклад, знамените адміралтейство, костел святого Йосипа, собор Касперівської ікони Божої Матері або хоча б оригінальний ЗАГС, біля якого стоїть пам'ятник нареченій.

Найбільш цілісне враження в архітектурному сенсі залишає вулиця Велика Морська, яка зберегла в собі дух XIX століття, – це одна з перших вулиць старого Миколаєва. Найкрасивіше будова на ній – Миколаївський обласний художній музей імені Верещагіна. Таку красу точно не пройдеш повз!

худож музей николаев.jpg

Миколаївський зоопарк

Також радимо відвідати парки в Миколаєві. Наприклад, величезних розмірів Парк перемоги на протилежній від центру міста стороні Інгулу, – пройтися пішохідною вулицею Соборною та, звичайно ж, заглянути на пару годин в знаменитий Миколаївський зоопарк, який вважається одним з кращих в країні. Можливо, навіть кращим. У ньому на території в 18 з половиною гектарів живуть 460 видів тварин, 220 яких занесені в Червону книгу.

николаевский зоопарк.jpg

Де недорого поїсти в Миколаєві

Само собою, багатьох приїжджих хвилює питання, де поїсти смачно та недорого. У плані закладів, що поєднують в собі відносно низькі ціни та високу якість, згідно з відгуками відвідувачів, можна виділити «Старгород» зі східноєвропейською кухнею, «Дейлі Кафе» та «Дейлі Спорт». Відносно недорого в Миколаєві також можна відпочити в приватній броварні «Генріх Шульц». Любителям мексиканської та американської кухні підійде California Republic, а італійські страви рекомендується скуштувати в Polichano Cafe.

California Republic николаев.jpg

Де зупинитися з ночівлею

Тепер пара слів про найважливіше – квартирне питання. Адже саме воно постає насамперед перед гостями міста. В цілому можна сказати, що в Миколаєві досить недороге житло й при цьому пристойна кількість варіантів на вибір. Винайняти квартиру подобово в Миколаєві можна на сервісі Doba.ua – на даний момент в наявності є 40 пропозицій по всьому місту.

Безумовно, краще знімати житло в центрі, щоб не обтяжувати себе щоденною дорогою з віддалених районів. Втім, майже всі представлені квартири зосереджені саме в центрі міста.

Ціни, як уже було сказано вище, цілком демократичні. Наприклад, однокімнатна квартира в Миколаєві коштує від 350 гривень за добу – далеко не в кожному обласному центрі такі розцінки. А за 700 гривень і зовсім можна підібрати апартаменти VIP-класу.

николаев панорама.jpeg

Так що можна сміливо планувати бюджетний відпочинок в Миколаєві та влаштовувати тур вихідного дня.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки