Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де зустріти Новий рік 2024?

Де зустріти Новий рік 2024?

Якими б складними не були часи, в період різдвяно-новорічних свят настрій покращується, а віра у світле майбутнє стає сильнішою. Щоб подвоїти ці відчуття, рекомендуємо влаштувати невелику подорож. Зимові курорти вже підготувати гірськолижні траси, а міста – встановили ялинки. Про те, де зустріти Новий рік 2024, читайте в нашому матеріалі.

новый год.jpg

Зустріти 2024 за кордоном: топ країн для відпочинку

Новий рік зазвичай проводять в колі рідних людей вдома. Але у зв’язку з подіями останніх років, багато українців роз’їхались різними країнами й зібрати всіх разом стало складніше. Як варіант, можна вибрати місто та країну, куди буде однаково зручно дістатись всім близьким, та зустріти Новий рік в новому місці.

Якщо хочеться відпочити там, де тепло взимку, можна полетіти в Єгипет. Вибирайте бухти, захищені від вітрів і течій, а готелі – з басейном, що підігрівається. У другій половині грудня температура на курортах Єгипту починає знижуватися.

египет.jpg

Ще одна країна, де можна цікаво зустріти Новий рік – Туреччина. У зимовий період рекомендуємо дивитися не в бік моря, а в бік гірськолижних курортів. Наприклад, на курорт Ерджієс, який розкинувся на схилах згаслого вулкана, поруч з відомою на весь світ Каппадокією. З грудня по березень тут найвищий сезон.

Покататися на лижах можна й на гірськолижних курортах Болгарії. Один з відомих зимових курортів Болгарії – Банско. Інфраструктура його розвинена не гірше Буковеля, а ціни приємніші.

горнолыжный курорт.jpg

Обставини в усьому світі постійно змінюються, купуючи тур на Новий рік або замовляючи квитки самостійно, перевіряйте актуальні новини. А якщо можливості виїхати за кордон немає, можна організувати невелику подорож всередині країни.

Новий рік в Україні – як відзначатимуть?

Великі міста України вже приготувались до Різдва та Нового року. На головних вулицях і площах сяють ялинки, а от святкових ярмарків у звичному форматі в цьому році немає. Натомість зимові містечка з ковзанками та атракціонами для дітей відкрились в різних віддалених від центра районах. А культурні заклади підготували чимало тематичних концертів та вистав. 

елка.jpg

У зв’язку з воєнним станом в Україні, додаткових вихідних на свята не передбачається. Різдво в цьому році відзначається з 24 на 25 грудня – з неділі на понеділок. Останній день року так само приходиться на неділю, а 1 січня – на понеділок. Обидва понеділки будуть робочими. Але якщо є бажання поїхати на святковий вікенд в невелику подорож, можна взяти кілька вихідних за свій рахунок.

семья.jpg

Куди поїхати на Новий рік в Україні

Один з традиційних напрямків на свята – казкове місто Лева. Львів притягує туристів особливою атмосферою та колоритними традиціями. Раніше тут часто проводили ярмарки, фестивалі та вуличні театралізовані вистави. Цієї зими масових гулянь не планується, але в різних культурних закладах відбудуться новорічні концерти, вистави та спектаклі. А познайомитись з найважливішими традиціями можна під час Різдва та напередодні Нового року в музеї просто неба «Шевченківській гай». Житло в період свят краще бронювати заздалегідь, ціни на проживання в готелях значно збільшуються, вигідніше буде винайняти квартиру у Львові на добу.

львов в снегу.jpg

Ще один напрямок для гарного відпочинку на Новий рік – Одеса. Не дивуйтеся, взимку тут теж є чим зайнятися. На знаменитій Дерибасівській сяє вогнями ялинка, в парку Шевченко виблискує дзеркальною поверхнею ковзанка, а безліч затишних одеських ресторанів ваблять ароматами глінтвейну і зимовим меню. Оренда квартир подобово в Одесі в зимовий період дешевша, ніж влітку. Але на час свят все ж краще бронювати житло заздалегідь.

одесса.jpg

Вибираючи, куди поїхати в січні, не можна не згадати Карпати. Відпустка на гірськолижних курортах – хороший варіант, як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для веселої відпустки в компанії друзів. Засніжені спуски, басейни з підігрівом, сауни та чани, катання на снігоходах і в упряжках з кіньми – розваг маса. Який би варіант ви не вибрали, відпочинок в горах Карпат подарує яскраві емоції навіть найвибагливішим туристам.

упряжка.jpg

Колоритно зустріти Новий рік можна і в Полтаві з гоголівським мотивом, в «паризьких» Чернівцях чи казковому Кам'янці-Подільському. Будь-який напрямок може стати ідеальним, варто тільки приділити трохи більше уваги правильній організації поїздки.

ангел.jpg

Рік, що минає, був непростим, але він добігає кінця. Нехай новорічні вихідні 2024 пройдуть на позитивній хвилі та стануть початком нового наповненого гарними подіями року!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки