Головна  / Блог / Куди поїхати? / Де зустріти Новий рік у Західній Україні?

Де зустріти Новий рік у Західній Україні?

Залишається дедалі менше часу, щоб визначитися, як зустріти Новий рік 2024. Щоб свято пройшло без сюрпризів, бронювати житло та купувати квитки потрібно щонайменше за місяць. У блозі Doba.ua зібрано багато напрямків для новорічних святкувань. У цьому матеріалі розповімо, як відзначають новорічні свята на Західній Україні.

ТОП-10 місць для відпочинку

У західних регіонах гуляння на Новий рік відрізняються особливим колоритом. Зустріти свято можна як у галасливій компанії під бій курантів біля новорічної ялинки, так і у дружній атмосфері в гуцульській хаті за накритим столом – вибір за вами.

  • Львів

Це місто закутане туристичною увагою цілий рік, але у Новий рік у Львові наплив гостей особливо великий. А все тому, що зимовий Львів – не схожий на жодне інше місто. Старовинна архітектура, брусчасті вулиці, кав'ярні, прикрашені гірляндами – все це створює атмосферу казки. У центрі встановлюють маленькі ярмаркові будиночки із солодощами та сувенірами. На площі Ринок заливають велику ковзанку, а біля оперного театру встановлюють красуню ялинку. Номер у готелі в цей час коштує немаленьких грошей, бюджетніше та зручніше зняти квартиру в центрі Львова подобово.

  • Ужгород

У період свят в Ужгороді відбувається багато подій – у спорткомплексі проводять новорічний турнір з плавання, у театрах ставлять вистави для дітей, у центрі міста організовують концерти та вертепи. Обов'язковою традицією для гостей Ужгорода є пошук міні-скульптур, які розкидані по різних місцях. Прогулюючись від однієї фігурки до іншої, можна побачити головні визначні пам'ятки – набережну, філармонію, кафедральний собор та старовинний замок. 

31.jpg

  • Мукачеве

Мукачеве – одне з обов'язкових місць для відвідування у багатьох організованих турах Західною Україною на Новий рік. Це невелике закарпатське місто приваблює яскравим національним колоритом, замком, що добре зберігся, і смачним вином. У Мукачеві є кілька дегустаційних залів, де можна скуштувати місцеве вино, медовуху та настоянки. Традиційно під час новорічних свят у місті проходить фестиваль «Червене вино».

  • Косине

Це курортне село у Закарпатській області – добрий варіант для тих, хто хоче зустріти Новий рік без метушні. Тут є сучасний оздоровчо-рекреаційний комплекс із однойменною назвою. До послуг гостей вісім саун, серед яких угорська, трав'яна, евкаліптова, та басейни різних розмірів. Зустріти свято можна в одному із ресторанів комплексу. Якщо захочеться покататися на лижах, неподалік є гірськолижний курорт Красія.

  • Кам'янець-Подільський

Кам'янець-Подільський – «українська Каппадокія», куди приїжджають у різні пори року, щоб політати на повітряній кулі над мальовничим каньйоном та старовинним замком. Оглянути середньовічний замок можна не тільки зовні – проводять екскурсії всередині. Історичний центр міста оточений старовинними спорудами, що надає йому європейської атмосфери. Новорічні розваги в Кам'янці-Подільському сподобаються тим, хто не любить стовпотворіння. 

  • Луцьк

Ще одне містечко, атмосфера якого занурює у казку. Новорічний трип замками України неможливий без відвідування Луцька. Замок Любарта – середньовічна фортеця, у якій колись жили королі та принцеси. Це головна перлина міста. Приїхавши до Луцька на новорічні свята, відвідати екскурсію залами та музеями замку просто must have. Також туристам пропонується нічна екскурсія «Романтика та містика Луческа», яка знайомить із місцевими легендами.

crop_1200.png

  • Буковель

Святкові програми у ресторанах, колоритна місцева кухня, великий вибір активностей та гарні краєвиди – все це новорічні свята у Карпатах. Найбільший вибір розваг, ресторанів та готелів пропонує гірськолижний курорт Буковель. Але через популярність цього місця, житло в Буковелі на Новий рік бронювати потрібно задовго до свята.

  • Яремче

Побачити новорічні Карпати у всій красі запрошує Яремче. Це не маленький курорт, а місто з розвиненою інфраструктурою, оточене горами. Тут є багато готелів та ресторанів, де можна зустріти Новий рік із усіма традиціями. Відпочиваючи взимку у Яремчі з дітьми, рекомендуємо заїхати до села Пістинь, там маленьких непосид приймає у резиденції Святий Миколай.

  • Верховина 

Познайомитись із традиціями гуцулів та зустріти свято зі старими звичаями можна у Верховині. Це невеликий курорт у серці Карпат, який сподобається лижникам-початківцям. Окрім активного відпочинку, у Верховині популярні екскурсії до місцевих музеїв. На час свята винайняти житло в Карпатах можна за доступними цінами, тільки якщо бронювати його заздалегідь.

1453236770.jpg

  • Драгобрат

Для тих, хто обирає екстремальний відпочинок на гірськолижному курорті в Карпатах, ідеальним варіантом стане Драгобрат. Дорога сюди вже сповнена сюрпризів, а активності розраховані на досвідчених лижників та сноубордистів. Плануючи новорічний відпочинок в Драгобраті, підібрати комфортне житло можна на Doba.ua.

Швидше вибирайте напрямок, що сподобався і бронюйте житло і тоді свята пройдуть на гарній ноті. Веселого Нового року та щасливого Різдва!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки