Головна  / Блог / Куди поїхати? / День незалежності України 2021: куди поїхати відпочити

День незалежності України 2021: куди поїхати відпочити

Наближається головне національне свято країни, а разом з ним – довгі вихідні. Де їх провести та куди поїхати на День незалежності України, розповімо в сьогоднішньому матеріалі.

Події кінця літа в Україні

Традиційно в День незалежності в столиці проходять урочисті заходи. Цього разу вони будуть більш масштабними, оскільки в цьому році Україна відзначає 30-річчя незалежності.

Програма свята включатиме заходи, які не тільки нагадають історію, а й продемонструють погляд на майбутнє, на 30 років вперед.

парад.jpg

У День незалежності планується парад військ за участю зведеного оркестру, проліт повітряної колонади над головною вулицею Києва, парад кінного та кінологічного підрозділів. Михайлівська площа стане центром виставки військової техніки та озброєння ЗСУ. Панірує проведення річкового військового параду на Дніпрі та великий концерт в центрі Києва.

Крім того, традиційно на честь Дня незалежності в різних куточках столиці проходять концерти, виставки та фестивалі. Єдине, що може перешкодити проведенню заходів – складна епідеміологічна ситуація в країні та місті. У разі якщо суворі карантинні обмеження, пов'язані з Covid-19, будуть діяти, ряд заходів може бути скасований.

выставка военной техники.jpg

Плануючи приїхати в столицю з іншого міста, рекомендуємо забронювати житло заздалегідь. Квартира в Києві подобово  допоможе зробити перебування в столиці комфортнішим.

Як відзначають День Незалежності у великих містах?

24 серпня в Україні відзначають у всіх містах. Але в цьому році у зв'язку з епідеміологічною ситуацією святкові традиції можуть бути змінені.

Традиційно з розмахом святкують День незалежності на Дніпропетровщині. В цей день в селі Майське кілька років поспіль проводився фестиваль «Вільне небо», де майстри своєї справи демонстрували фігури вищого пілотажу. А в самому Дніпрі зазвичай організовують забіг у вишиванках. Приїжджаючи на святкові вихідні в Дніпро, зупинитися з комфортом на кілька днів можна, орендувавши житло подобово.

фест вільне небо.jpg

На Потьомкінських сходах Одеси щорічно влаштовують акцію «Вишиванковий ланцюг». Цього року планують провести демонстраційні заходи військово-морських сил.

Парад військових моряків може пройти й у Бердянську.

У Львові заведено створювати живий прапор України з повітряних кульок. А в Харкові проводять лицарський турнір «Кубок Слобожанщини».

У Чернівецькій області планують організувати концерт симфонічного оркестру на горі Томнатик, на території колишньої радіолокаційної станції, і видати альбом з унікальними рецептами буковинської кухні.

Ідеї для відпочинку

Цього року 24 серпня припадає на вівторок, і українці отримають цілих чотири вихідних дні (понеділок також буде вихідним з перенесенням робочого дня на 28 серпня).

У ці мініканікули можна організувати невелику подорож. Наприклад, вирушити на море на вихідні – винайняти житло в Одесі на добу та провести пару незабутніх днів.

Для сімей з дітьми найкраще підійде відпочинок на Арабатській Стрілці. Також хороший варіант – зняти квартиру в Ковелі подобово та вже звідти поїхати на Шацькі озера. Завдяки дуже плавному заходу до води, вона в обох місцях як парне молоко. А вже що краще – одеський колорит або мальовнича природа Полісся – вирішувати вам.

шацкие озера.jpg

Якщо ж віддаєте перевагу культурному відпочинку, то встигніть відвідати ще літній Софіївський парк в Умані. Замовте екскурсію або просто присвятіть день цьому дивовижному місцю. Звичайно, в гордій самоті погуляти явно не вдасться – у вихідні тут багато людей, проте парк великий, і місця вистачить усім.

Цінителям природи для відпочинку прекрасно підійде і Буцький каньйон в Черкаській області. До нього добиратися найзручніше автомобілем.

Нарешті, серед безлічі міст для відпочинку зверніть увагу на Чернівці. Якщо ви ще не були в столиці Буковини – дуже рекомендуємо. Це одне з найкращих міст для неспішних прогулянок. Оренда квартир на добу в Чернівцях йде від 350 гривень.

черновцы.jpg

Свята в Україні – вагома причина не сидіти в чотирьох стінах. А День Незалежності – до того ж можливість перейнятися гордістю за свою країну, на власні очі побачивши її красу. Не втрачайте час і відкривайте Україну для себе!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки