Головна  / Блог / Куди поїхати? / День святого Валентина: куди поїхати з дівчиною

День святого Валентина: куди поїхати з дівчиною

Лютий можна було б сміливо назвати найпохмурішим зимовим місяцем, якби не День закоханих. В цей день відчувається, що весна вже не за горами, і в повітрі витає атмосфера любові. Де відсвяткувати Валентинів день – розповідаємо в цьому матеріалі.

Раніше серед закоханих популярним варіантом святкування Валентинового дня були подорожі за кордон. Теплі курорти Туреччини та Єгипту, романтичний Париж з Ейфелевою вежею, італійська Верона – місто Ромео та Джульєтти. Бронювати квитки для відпустки в лютому потрібно було задовго до самого свята. Зараз, на жаль, відпочинок за кордоном не є таким доступним. Але організувати романтичну подорож все ж можливо, якщо маршрут пролягатиме містами України.

Куди поїхати на 14 лютого в Україні?

Відповідь на питання, куди поїхати на день закоханих в Україні – на поверхні: в найромантичніший замок країни. Замки – будови, що навівають фантазії про доблесних лицарів і прекрасних дам, а замок Сент-Міклош в селищі Чинадієво й зовсім нерозривно пов'язаний з історією кохання графині Ілони Зріні та Імре Текелі. Там і донині проводять весілля.

Закарпаття взагалі романтичний регіон з великою кількістю середньовічних споруд і неспішним темпом життя. Відвідавши Чинадієво, неодмінно зупиняйтеся в Мукачево з його Паланком – це місто найближчий до Сент-Міклошу. А вже звідти можна планувати поїздку або в Берегове, або Хуст і Виноградів, або в обласний центр Ужгород – кожне з цих містечок прекрасне по-своєму. Винайняти житло в Ужгороді подобово гідного рівня обійдеться в середньому в 400-450 гривень.

паланок.jpg

Але про міста поговоримо нижче, а поки що трохи порад щодо романтичних локацій. Напевно найкращим сюрпризом на 14 лютого стане відпочинок в Карпатах на двох. У лютому це вигідно з різних точок зору: ціни на житло вже нижчі, ніж в розпал сезону, гірськолижні траси відносно вільні, а погода – чудова.

І, звичайно ж, романтику варто шукати в знаменитому Тунелі кохання в Рівненській області. Взимку він неймовірно красивий, особливо якщо пощастило зі снігом, фотографії в цю пору року виходять не менш «інстаграмними».

пара в карпатах.jpg

Топ міст для романтиків

Щодо міст сумнівів бути не може: відпочинок у Львові – найкращий вибір. Це місто буквально створене для закоханих і для ранку з чашкою кави в руках. Про гарні місця у Львові ми вже детально розповідали в окремому матеріалі. Тут же додамо тільки, що на Площі Ринок аж до березня працює ковзанка просто неба. Покататися на ковзанах з коханою людиною на тлі приголомшливого Старого міста – чи це не романтика в чистому вигляді?

Якщо вже вище ми заговорили про замки, то варто згадати Кам'янець-Подільський. Пояснювати чому, напевно, не варто – все зрозуміло без слів. Відзначимо, замок є і неподалік від Києва, і знаходиться він в невеликому містечку Радомишль Житомирської області. Тому знайти Середньовіччя можна й у відносній близькості від столиці.

каменец зимой.jpg

Втім, романтичні місця Києва теж представлені в достатку: міст закоханих в Маріїнському парку, Пейзажна алея, альтанки на Володимирській гірці з відмінним панорамним краєвидом, ботанічний сад імені Гришка, Андріївський узвіз та багато інших. Квартира на добу Київ обійдеться від 300 гривень, однак апартаменти гідного рівня починаються від 450 гривень за добу і вище.

Одним з найромантичніших міст України можна сміливо назвати Чернівці. Оренда житла в столиці Буковини в середньому коштує 500 гривень – якщо залишити за дужками Київ, серед обласних центрів України це досить висока ставка, однак місто варте того, щоб відвідати його в День закоханих.

За романтичним настроєм в лютому можна поїхати й в Одесу. Зупинятися краще в центрі міста, де можна відчути дух історії, або ближче до моря, Тещиного мосту та Серця кохання.

пара.jpg

Будь-яка подорож може стати романтичною, якщо поруч кохана людина. Вибирайте вподобаний напрямок і не забудьте заздалегідь забронювати житло.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки