Головна  / Блог / Поради туристам / Дешево не означає погано: секрети недорогого відпочинку від Doba.ua

Дешево не означає погано: секрети недорогого відпочинку від Doba.ua

У тих, хто готується у відпустку, стискається все всередині від майбутніх розтрат. Адже поїздка кудись навіть на пару днів коштує чимало, навіть при локальному внутрішньому туризмі. А ось мандрівники зі стажем впевнені, що навіть з невеликою сумою в кишені можна провести відпустку на «відмінно». Ділимося їх секретами в нашому короткому посібнику.

Економія повинна бути економною

Не варто соромитися економії. За низьку ціну цілком можна отримати висококласний сервіс, при цьому окреслимо ще трохи додаткових плюсів. По-перше, низькі ціни на проживання та переїзд можуть заощадити вам деяку суму на сувеніри.

По-друге, значно підвищується ймовірність вивчити нетривіальні туристичні маршрути. Платні екскурсії та висококласні готелі зазвичай розташовуються в найпопулярніших місцях, де багато туристів. А якщо ви орендуєте квартиру у віддаленому дешевому районі і гуляєте самостійно, а не з екскурсоводом, ви можете відкрити для себе масу таємничих куточків.

А по-третє, чіп-тревел пророкує нові знайомства. Вам треба буде спілкуватися з перехожими, продавцями, водіями. Дізнаватися, консультуватися, комунікувати, тим самим розширюючи своє коло знайомств.

дешева подрож україна

У великих містах апріорі дорого?

У мегаполісах не обов'язково неймовірно дорого, навіть навпаки, тут можна знайти чимало доступних варіантів. На великій площі міст розташувалися як дорогі апартаменти, так і лоукостерні хостели і дешеві квартири на околиці. Діставатися до них, можливо, доведеться трохи довше, але на них можна значно заощадити. Харчуватися можна в фаст-фудах і ресторанах столовочного типу, які зараз активно відкриваються в Києві, Львові, Харкові, Одесі та інших великих містах.

До того ж, саме туристичні об'єкти у великих містах зосереджені в одному місці – вам належить лише витратитися на метро або на трамвай, щоб доїхати від квартири до пам'яток. А далі можна переміщатися пішки або використовуючи дешевий громадський транспорт – Uber-shuttle або Blablacar.

Завжди є альтернатива

Щоб скупатися в морі або покататися на лижах, зовсім не обов'язково збирати велику суму на висококласний курорт. Так зручно влаштована наша країна, що кожному великому курорту є більш дешева, але нічим не гірша альтернатива.

Так, замість дорогої Одеси ви можете відвідати Грибівку, на заміну Бердянську приходить Приморськ, замість Буковелі можна поїхати в Славське. Ну а оздоровитися можна не тільки в Трускавці, а й в більш дешевому селі Поляна.

Туристів зазвичай в таких місцях менше, житло значно дешевше. Так, інфраструктура не настільки розвинена, але всього необхідного для відпочинку вистачає.

Сезонність і аксесуари

Також додатково можна заощадити, якщо знати, як і коли їхати. Високий сезон завжди збирає на курортах масу туристів, як наслідок – зростають ціни на проїзд, проживання та розваги. Якщо ж поїхати не в липні, а у вересні, не в січні, а в кінці лютого, то можна також добре відпочити. Але значно дешевше.

Дешева подорож можливо в теплу пору року, коли немає потреби витрачати гроші на постійне використання транспорту і посиденьки в кафе. По місту можна переміщатися пішки, обідати, сидячи на сходинках на площі і відпочивати на лавочці в парку.

недорого подорожувати

Ну і, звичайно ж, поїздка автостопом з рюкзаком і наметом буде ще дешевшим варіантом. Але цей спосіб подорожі варто вибирати лише в тому випадку, якщо ви – вже досвідчений піший турист. Потрібно знати маршрути для кемпінгу, правила безпеки при подорожах автостопом тощо.

Як бачите, незабутня відпустка – це не завжди дорого. Але ж може бути, що причина, по якій ви не можете відірватися від дивана, це не фінансова ситуація, а небажання. Пропонуємо не втрачати дорогоцінні дні вашого відпочинку, а зібрати веселу компанію і відправитися на пошуки пригод.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки