Головна  / Блог / Куди поїхати? / Дніпро вечірнє: кращій маршрут нічним містом

Дніпро вечірнє: кращій маршрут нічним містом

Прогулявшись нічними вуличками Дніпра, ви відчуєте місто інакше, не так, як сприймали його вдень. Вогні ліхтарів, гірлянд, ілюмінацій розбурхають уяву і емоційно переповнять вас. Doba.ua склала маршрут найвидовищними місцями, які рекомендуємо відвідати саме в темну пору доби.  

поплавок на набережной днепра

Почніть маршрут з Набережної, яка є найдовшою в Європі. Вона розділена на дві частини. Перша починається біля ресторану «Поплавок» і закінчується біля Нового мосту.

Цей шматочок набережній розташовує до спокійної і затишною прогулянці, тут немає галасливих ресторанів, розваг - всього кілька пам'ятників і великий сферичний фонтан, бризки якого в вітряну погоду розносяться на десятки метрів. Ось тихий причал запрошує прокотиться на катері. А трохи далі стоїть безмовний Храм собору святого Іоанна Предтечі - місце збору рибалок, що насолоджуються тишею і спокоєм. Паралельно, відгороджуючись доглянутим газоном, тягнеться алея з лавками, де сидять закохані в м'якому світлі невеликих ліхтарів, розташованих на землі серед трави.

Друга частина набережної тягнеться від Нового моста до Монастирського острова. Вона має зовсім інший колорит: ввечері сюди сходиться прогулятися вся молодь Дніпра.

Набережная Днепра

У цій частині набережної є кафе, ресторани, суші-бари, караоке, кав'ярні на колесах і продавці сувенірів або солодкої вати. Тут ви бачите виступ молодих хлопців з їх фаєр-шоу, а там молодий музикант розважає народ виконанням популярних, але при цьому вже трохи заїжджених композицій. Ось на траві, влаштувавшись в зручних кріслах-мішках, неквапливо курить кальян компанія друзів. Трохи далі вічно бідні студенти, підмостивши під попу рюкзаки, п'ють дешеве вино і з задоволенням поїдають чіпси із сусіднього супермаркету «Варус».

Просуваючись далі, бачите фонтан у формі лебедя, що б'є з річки Дніпро. Включають його зазвичай по вихідним або на свята. А якщо подивитися правіше набережної, вглиб міста, - погляду відкриється велика будівля Цирку. Саме її зображують на багатьох магнітах і сувенірах Дніпра.

Рухаючись вздовж набережної, натрапите на «серію» невеликих фонтанчиків, які б'ють з-під «ніг», а також у вас буде можливість посидіти на довгій «Сімейній лавці». Її довжина становить аж 50 метрів!

Незабаром ви дійдете до Фестивального причалу з його арт-об'єктом «I LOVE DNIPRO» і незвичайною Кулею бажань.

Шар Желаний на Набережной Днепра

Обов'язково підніміться до неї по сходах, загадайте найпотаємніше бажання. Побачите, через якийсь час загадане збудеться! Справа лишиться Пам'ятник мотоциклу - улюблене місце місцевих байкерів.

Далі, йдучи по набережній і споглядаючи красу острова із водоспадом «Поріг Ревучий» на Монастирському острові, ви побачите міст.

Мост на Монастырский Остров


Не пройдіть повз, адже це улюблене місце відпочинку городян! Підніміться по сходах, рушайте на острів. Ліва його частина досить «дика». Крім пам'ятника Тарасу Шевченку, розташованого неподалік Храма святителя Миколая, і оглядового майданчика біля водоспаду, пам'яток тут немає.

Вид со смотровой площадки у водопада

Однак, це вважається одним з найромантичніших місць Дніпра. Минаючи храм, опинитесь біля самої кромки річки. Тут немає доглянутих набережних з лавочками, плиткою, магазинами або кафе. Тільки природа: коріння дерев, на яких сидять закохані, тихий плескіт води і приголомшливий захід сонця, який зафарбовує місто в червоно-багряні кольори. Саме тут складають вірші, пісні і поеми закохані хлопці для своїх дівчат.

Дикая часть Монастырского острова

Якщо ж ви підете направо від моста, то тут будуть і атракціони з колесом огляду на чолі, і кафе, і магазинчики. Трохи далі - Мерефо-Херсонський міст, стоячи під яким, за легендою, потрібно теж загадувати бажання, якщо по ньому в цей момент проїжджає поїзд. Далі розташувалися величезні пляжі. До слова, це офіційно дозволені пляжі Дніпра, на яких безпечно купатися. Увечері тут люблять прогулюватися багато городян, так як «помочити ніжки» під останні промінчики сонця або полежати на підстилці, милуючись зоряним небом - дуже романтично.

Пляж на Монастырском Острове


Навпроти пляжу скромно стоїть будівля - знаменитий «акваріум» міста. Сюди приходять подивитися прісноводних риб як дорослі, так і діти. А якщо вже ви так загуляєте, що дійдете до кінця острова, і навіть перетнете колись працюючу канатну дорогу, то потрапите на нудистський пляж.

Повертатися доведеться через той самий міст, проте не спускайтеся вниз, а просто перейдіть його. Ви потрапите в Парк ім. Шевченко. Трохи правіше вас зустріне симпатичний оглядовий майданчик з каскадним фонтаном і приголомшливим видом на нічне Дніпро.

   

Вид со смотровой площадки парка Шевченка


Недовго постоявши там, прогуляйтесь по парку. У жовтні-листопаді тут багато опалого листя, тому люди приходять «пошуршати» і зробити казково-осінні фото. Це дуже спокійний парк, де зазвичай проводять час сім'ї з дітьми, ходять після занять студенти або мрійливо бродять закохані. Піднімаючись по парку вгору, дійдіть до його центрального входу, який прикрашають величні і масивні колони.

Центральный вход в парк Шевченка

Недалеко побачите будівлю в англійському стилі - Палац студентів Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара.

Дворец студентов ДНУ

Колись Палац був резиденцією князя Потьомкіна. Вважається найстарішою будівлею міста. У наш час студенти проводять всередині різні культурні заходи, а зовні по вихідних не обходиться без фотосесій - задній двір палацу дуже гарний.   

Задний двор Дворца студентов ДНУ

При виході з парку через центральний вхід підніміться вгору по вулиці Яворницького та потрапите на Соборну площу. Вона примітна тим, що на території знаходиться Преображенський Собор, із будівництвом якого почалося створення міста Дніпра (тоді Катеринослава). Поруч встановлена ​​Катерининська Миля, що є однією з восьми уцілілих до нашого часу. Пройшовши площу наскрізь, вийдіть на проспект Дмитра Яворницького - головний проспект міста. Поверніть наліво і йдіть нагору, звідки він бере свій початок (хвилин 5-10 ходьби). Тут стоїть пам'ятник Слави - найвища точка Дніпра.

Памятник Славы на Яворницкого


Звідси відкривається чудовий вид на річку і на лівий берег міста. За традицією молодята привозять сюди квіти, п'ють шампанське, тому не дивуйтеся великій кількості букетів і порожніх пляшок у підніжжя стели.

Тепер можна спускатися по проспекту вниз до центра міста. Хвилин через 15 дійдете до Катеринославського Бульвару.

Фонтаны на Екатеринославском Бульваре


Це - шматочок Лондона із чарівною атмосферою. Мощену вулицю прикрашають високі фонтани, що б'ють з-під землі, а над головою мерехтить безліч вогників. Зліва зазиває до себе ТЦ «Каскад Плаза», а праворуч - безліч магазинів, кафе, ресторанів. Вечорами тут кипить активне життя міста.

Від бульвару всього в парі кварталів знаходиться саме серце Дніпра - площа Героїв Майдану. Вечорами вона рясніє вогнями. Тут вас розважить Французька Карусель, місцеві музичні гурти, які виконують різні композиції на аматорській сцені «Арт-Толоки». Можна побродити по ТЦ «Пасаж», прогулятися по ЦУМу ще радянського будівництва або просто поїсти в McDonalds. Взимку на площі ставлять дуже високу новорічну ялинку і організовують каток під відкритим небом. Дивлячись на нього, переносишся думками до подій фільму «Інтуїція».

Каток на площади Героев Майдана

Непомітно площа переходить до Європейського бульвару з великим, але, на жаль, мало популярним ТЦ «Європа». Бруківка, кам'яні лави, магазини, кафе, ресторани і смарт-дерево, де можна безкоштовно підзарядити телефон або скористатися WiFi, - все це чекає там.

Европейская Площадь в Днепре

Від кінця бульвару рукою подати до найбільшого ТРЦ Дніпра - «Мост-Сіті». Повертаєте направо - і буквально через 5 хвилин ви біля центрального входу. Не радимо витрачати на нього багато часу - це всього-на-всього черговий ТРЦ, яких багато в інших містах. Хіба що зайти на другий поверх, поїсти в «Пузатій Хаті» і рушити досліджувати місто далі. Якщо ж не заходити туди, а продовжувати йти по вулиці - потрапите на вулицю Шолом-Алейхема. З правого боку відкривається приголомшливий вид на Менору.

Менора в Днепре

Вночі вона виглядає особливо неймовірно. Це найбільший в світі культурно-діловий єврейський центр з приголомшливою архітектурою і внутрішнім оздобленням. Про центр можна багато писати, але краще один раз побачити. Впевнені, вас вразить як мінімум перший поверх, який весь виконаний зі світлого мармуру.

Від Менори можна знову повернутися на проспект Яворницького (опинитеся близько Катеринославського бульвару). Рекомендуємо сісти на трамвай №1 на зупинці «Вулиця Артема», проїхати дві зупинки і вийти на третій, «Театр Опери та Балету». А можете прогулятися туди пішки вздовж проспекту. Сам театр виглядає примітивно - звичайна будівля ще радянських часів.

Однак фонтан «Муза» з його чудовим підсвічуванням вельми симпатичний.

Фонтан Муза возле театра Оперы и балета

Перейшовши на іншу сторону проспекту від театру, пройдіть трохи по вулиці Андрія Фабра. З правого боку буде один із входів в найпопулярніший парк Дніпра - парк ім. Лазаря Глоби. Городяни знають його під назвою «Парк Чкалова» - саме так він колись називався. Заходячи з цього боку, опинетеся в спокійній частині парку, де панують зелені алеї з численними лавами. Вечорами в м'якому жовтому світлі ліхтарів тут збирається компаніями молодь, а вдень вони ж катаються на роликах, велосипедах, скейтбордах. Якщо ви гуляєте взимку, перше, що побачите, зайшовши в парк, - це велика новорічна ялинка, яка вночі виглядає дуже урочисто. Городяни щороку з нетерпінням чекають 15 грудня - саме з цього дня тут починають зводити її і прикрашати. І саме в цей час тут з'являється казково-святкова атмосфера.

По центру парка розташовується велике озеро, яке розділене пішохідним містком на дві частини: зі сторони вашого підходу ви побачите фонтан, що б'є з озера (який, на жаль, рідко працює), і скульптуру Маленького принца, який сидить на земній кулі.

Озеро в парке с Маленьким принцем

Поруч плавають качки і лебеді, повільно борознять простори озера катамарани. Там же у вихідні влаштовують гонки саморобних дитячих човників, а підприємці заробляють на відвідувачах, пропонуючи різні водні атракціони. Втім, не тільки водні, так як в цій частині парку чого-чого, а розваг вистачає. Не обходиться парк і без традиційного колеса огляду. А недалеко є навіть американські гірки! Кафе, Зворушливий зоопарк, парк гойдалок, картинг, дитячі кімнати, батути - все це можна зустріти тут. Вечорами уздовж озера прогулюються пари, милуючись віддзеркаленням у воді численних вогників і слухаючи захоплені вигуки людей, які розважаються на атракціонах.

Колесо Обозрения в Парке Глобы

А по інший бік від озера - справжня дитяча залізниця, яка була побудована в 1936 році і працює до цих пір. Напевно ви, ледь зайшовши в парк, помітили неширокі залізничні колії по його периметру. Поїзд катає по ним своїх маленьких відвідувачів разом з їх батьками. А вирушає він з мініатюрного вокзалу за визначеним розкладом. На жаль, працює залізниця тільки з травня по вересень і на зимових канікулах, а останній поїзд відправляється о 16.00. Тому насолодитися поїздкою по вечірньому парку не вийде.

Летний театр в Парке Глобы

Прогулявшись парком, підніміться на міст. Постійте, зачаруйтеся духом нічного озера, а потім підіть вгору. До речі, це не просто міст, а вулиця Олени Блаватської. Пройшовши по ній пару хвилин, зустрінете вулицю Старокозацьку. Поверніть наліво - прогулявшись хвилинку, побачите оглядовий майданчик парку з фонтанами і меморіалами. З іншого боку вулиці буде вхід в Сквер героїв (раніше сквер Леніна). Він буде фінальною крапкою нашої з вами подорожі по нічному Дніпру. Даний сквер - це ще одне чарівне місце міста, особливо під Новий Рік. Тут ставлять електронну ялинку, а дерева і розташовану на території будівлю обласної ради прикрашають кольоровими вогниками. З дерев звисають електричні краплі-вогники, а на доріжках зустрічаєш то підсвічених оленів, то упряжку Діда Мороза, то інші кумедні фігурки.

Сквер Героев под Новый Год

У неноворічний період - це місце для спокійної затишної прогулянки. Тут багато дерев, статуй, є фонтан і «Чорнобильський колокол». Нещодавно тут розмістили меморіали загиблим воїнам АТО, які теж неймовірно виглядають в нічний час.

Мемориал героям АТО

Значне враження справляє «Парк Ракет», в музеї якого знаходяться макети ракет, створені на місцевому Південмаші в різні періоди часу.

Дніпро дуже гарне вночі. Де б тут ви не були - вночі все буде виглядати незвично і таємничо. Особливо вражаюче дивитися на місто з висоти: або з оглядових майданчиків, або з дахів висотних будинків. Про основні оглядові майданчики Дніпра ми вам розповіли. А про дахи змовницьки промовчимо. Про них знає в основному місцева неформальна молодь. І, по правді сказати, на більшості дахів просто небезпечно.

Багато рекомендують подивитися Дніпро з даху недобудованого готелю Парус. Звідти справді приголомшливий вид. Однак не всі знають, що офіційно даний об'єкт - це закрита територія, яка знаходиться під охороною. Тобто, проникнення туди - це вже порушення закону. Не всі до такого готові заради вражень. Для тих же, хто готовий ризикувати, рекомендуємо дізнатися у місцевих безпечний маршрут або ж спробувати домовитися з охоронцем.

Недостроенная гостиница Парус в Днепре

Дніпро - дуже сучасне, комфортне, а також зручне місто. Навіть після одного короткого візиту його шматочок назавжди залишиться в серці - ви будете хотіти повернуться сюди знову і знову. Ну а той, хто не бачив місто після заходу сонця, - швидше виправляйте це. Приїжджайте в Дніпро, бронюйте квартири на кілька діб і насолоджуйтеся маршрутами, які Doba.ua склала спеціально для вас!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки