Головна  / Блог / Куди поїхати? / Довгі вихідні у травні: як провести час з розумом?

Довгі вихідні у травні: як провести час з розумом?

Весняні свята – чудова нагода організувати маленьку подорож. Цього року на українців чекає два довгих вікенди поспіль. Куди поїхати на травневі в Україні, читайте на Doba.ua.

Травневі вихідні: скільки відпочивають українці?

Відповідь на питання «скільки вихідних в травні?» залежить від того, на які дні припадають свята. Цього року дати свят припали на суботу та неділю, подарувавши трохи більше часу для відпочинку.

Перший довгий відпочинок на травневі чекає нас вже на початку місяця. День праці (1 травня) припадає на неділю. Відповідно, понеділок отримує статус офіційного вихідного. Наступний вікенд також буде довгим. День Перемоги (9 травня) припадає на понеділок, тому три дні українці будуть відпочивати.

пикник.jpg

Чотири дні – цілком достатньо для організації відпочинку навесні на море. А за три вихідних можна добре відпочити за містом.

Куди поїхати на травневі свята?

Варіантів, де провести травневі свята в Україні багато. Вибір напрямку залежить від того, наскільки активно або пасивно хочеться відпочити.

Якщо в пріоритеті релакс, можна відправитися в заміський комплекс. Поблизу великих міст є багато комплексів з банями та саунами, зонами для барбекю і майданчиками для ігор на свіжому повітрі.

загородный комплекс.jpg

А якщо хочеться вирушити трохи далі, один з наймальовничіших варіантів – селище Лумшори на Закарпатті. Відоме воно завдяки купанню в чанах. Цей процес являє собою купання у величезних чавунних чанах, що підігріваються вогнем і наповнюються водою з травами й маслами. У перервах між купаннями туристам пропонують охолоджуватися в холодній гірській річці.

чаны лумшоры.jpg

Крім SPA-процедур, весняні Карпати приваблюють квітковими локаціями. Долина нарцисів поблизу міста Хуст, долина крокусів поруч з селом Колочава, алея сакур в Ужгороді – можна приїхати в одне місце, а можна зробити квітковий тріп відразу всіма локаціями. Зупинитися на ночівлю буде зручно в приватному секторі. Підібрати та забронювати кімнату або будиночок можна на Doba.ua. Лумшори, Хуст, Ужгород, Яремче, Верховина – житло в будь-якій точці України надається безпосередньо від власників.

долина нарциссов.jpg

Поєднати релакс з оздоровленням можна на бальнеологічних курортах. Бювети з корисною мінеральною водою є в Трускавці, Східниці, Миргород, Моршині. А такі курорти як Велятино, Берегове та Косино радують відпочивальників можливістю плавати в теплих басейнах з термальною водою. Але перш ніж планувати таку поїздку, потрібно проконсультуватися з лікарем щодо необхідності процедур.

косино.jpg

Варіант відпочинку, для якого не потрібні консультації – маївка в Одесі. В цей час море ще холодне, але в цілому погода вже налаштовує на відпочинок на свіжому повітрі. Місць для пікніків у місті більш ніж достатньо. Зупинитися на відпочинок в Одесі подобово можна в готелі, а можна зняти апартаменти з видом на море. Ціни в цей період ще не такі високі, як у розпал сезону, але вже і не найнижчі – свята дають про себе знати.

море.jpg

Поїхати на море на вихідні можна і більше бюджетно. Для цього потрібно дивитися в бік менш популярних курортів. Наприклад, винайняти житло на Арабатській стрілці, Кінбурнській косі, в Коблево або Кирилівці.

Тури Україною

Великий вибір напрямків для подорожей Україною на травневі свята пропонують туристичні агентства. Це можуть бути одноденні, дводенні та більш тривалі поїздки з уже підготовленим маршрутом і набором активностей.

Один з популярних напрямків – Львів та його околиці. У стандартну програму входить екскурсія головними визначними пам'ятками культурної столиці та відвідування найколоритніших закладів. У більш тривалих поїздках туристам пропонують відвідати знамениті замки Львівської області. До речі на початок травня припадає день міста Львова, який відзначають з великим розмахом.

львов.jpg

Не менш популярні навесні й тури в Карпати. Програма може бути досить різноманітною. Сходження на Говерлу, походи туристичними стежками із затишними ідеями для пікніка, екскурсії до мальовничих водоспадів, відвідування термальних джерел, екскурсії на виноробні, сироварні та ферми – кожен зможе вибрати програму на свій смак.

карпаты.jpg

Ще один популярний весняний напрямок – тури з відвідуванням заповідника «Асканія-Нова» в Херсонській області. Це один з найстаріших заповідників України. На його території в природному середовищі живуть зебри, антилопи, бізони, буйволи, олені й дикі коні. Побачити широкі степи та поспостерігати за тваринами можна під час мінісафарі. Якщо тур триває довше одного дня, в програму також може входити відвідування затоки Сиваш, рожевого Лемурійського озера і заповідника Кам'яна могила, відомого як «український Стоунхендж».

сиваш.jpg

Серед інших напрямків мають попит Кам'янець-Подільський, Хотин і Бакота, одноденні екскурсії в дендропарки «Олександрія» та «Софіївка», відвідування Актовського або Буцького каньйону, рафтинг на Мигійських порогах Південного Бугу, поїздки на Тернопільщину і до Чернігова. Підібрати свій ідеальний тур можна на будь-який бюджет.

мигейские пороги.jpg

Така кількість вихідних поспіль випадає не часто, використовуйте цей час з користю!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки