Головна  / Блог / Куди поїхати? / ЕКО-заклади Києва

ЕКО-заклади Києва

Тренд на розумне споживання і турботу про планету набуває все більших масштабів. Поліетиленові пакети замінюють на плетені сумки, а пластикові трубочки - на паперові соломинки. До цього тренду приєднуються і багато закладів столиці. 

ЕКО-кафе - це

На відміну від вегетаріанських закладів, еко-кафе - це не тільки про їжу. При переході від звичного режиму в еко, власники ресторанів і кафе намагаються не тільки звести до мінімуму негативний вплив на екологію, а й зберегти комфорт гостей. Тому в меню з'являються вегетаріанські позиції, але разом з цим в екоресторанах Києва можуть бути присутніми м'ясні та рибні страви. 

Крім зеленого меню, в екологічному ресторані не використовують пакети, замінюють пластикові трубочки на паперові або багаторазові, роблять знижки і акції за замовлення напою в свою чашку. Крім того, в інтер'єрі таких закладів часто використовуються екоматеріали, а прикрасою служать живі рослини.

Плануючи приїхати в столицю на вихідні, рекомендуємо включити в маршрут хоча б кілька таких кафе. А для комфортного відпочинку вибирати подобові апартаменти. Зняти житло в центрі, квартиру в Києві подобово Проспект Перемоги або в будь-якому іншому районі можна на Doba.ua.

ТОП-10 eco-friendly ресторанів Києва

  • I live

Адреса: вулиця Еспланадна, 32

Це кафе однозначно входить в топ ресторанів правильного харчування.Тут представлені страви вегетаріанської кухні та сироїдіння. Овочі, фрукти, ягоди, насіння, горіхи - основа всіх позицій в меню. Крім кулінарного розмаїття, гостей привертають цікавими лекціями та майстер-класами.

  • Eco-Buffet

Адреса: проспект Степана Бандери, 23Г (екобуфет на Василівській закритий)

Заклад, який доводить, що вегетаріанські страви можуть бути різноманітними. Переконатися в цьому можна, прийшовши в Eco-Buffet на сніданок, обід і вечерю. Меню розробляється на основі овочів, злаків і бобових. Тут же працює магазин Vega Lavka з безалкогольними вином, арахісовою пастою і вегетаріанськими котлетами. 

  • Nebos

Адреса: вулиця Мала Житомирська, 3/4

Любителям солодощів варто заглянути в Nebos. Морозиво, цукерки, батончики, сирки, торти - і все це без шкоди для фігури. У ресторані дбайливо ставляться до кожного гостя. Для тих, хто відвідує його вперше, є особливе меню з чизбургерами, олів'є і сирниками. 

  • Zемляне 

Адреса: вулиця Межигірська, 20

Цінителі класичних кавових напоїв можуть приємно провести час в еко кав'ярні Zемляне. В меню є десерти без цукру, органічні лимонади, корисні сендвічі. Також до послуг гостей еко-магазин з блокнотами з перероблених матеріалів і бамбуковими зубними щітками.

  • BIMBO кави & more

Адреса: вулиця Володимиро-Либідська, 16 і вулиця Пушкінська, 5

Затишне кафе для зустрічей з друзями в центрі міста. У меню представлені як класичні кавові напої, так і з додаванням рослинного молока. Сніданки подають цілий день. Піклуючись про екологію, в закладі замінили пластикові трубочки на паперові.

  • London

Адреса: вулиця Верхній Вал, 18

Кавовий будинок London запам'ятовується інтер'єром і смачною їжею. Натуральне морозиво і лимонад, смузі без глютену, цукру і лактози і багатий вибір кавових напоїв, тортів і пирогів. У кафе використовують металеві трубочки і пропонують знижку за напої в свою кружку. 

  • Bali Bowl Cafe

Адреса: вулиця Велика Васильківська,14

Атмосфера тропічного острова і великий вибір здорової їжі - це Bali Bowl Cafe. Смузі Боул, Вегг Боул, роли і сендвічі, гарячі і холодні напої, натуральне морозиво - щодня тут можна пробувати щось нове. У кафе використовують паперові і металеві трубочки, а страви подають в половинках кокосів. 

  • Squat 17b yard cafe 

Адреса: вулиця Терещенківська, 17Б

Затишне арт-кафе, в якому проводять фотовиставки та лекції. Напої з собою тут подають в спеціальних біорозкладаних стаканчиках. Також тут можна придбати металеву трубочку з щіточкою для її чистки.

  • Good Girl

Адреса: вулиця Мечникова, 7

Перебуваючи в пошуку кафе здорової їжі, зверніть увагу на Good Girl. Це не вегетаріанський заклад, але тут готують страви без додавання білого цукру, червоного м'яса і лактози. Крім здорової їжі, Good Girl привертає інстаграмним інтер'єром. 

  • Sereda vegan point

Адреса: вулиця Прорізна, 10

Ще одне гідне ПП кафе Києва.Тут не використовують пластиковий посуд, а в меню представлені страви, приготовані без додавання продуктів тваринного походження. Тістечка без цукру і глютену, цитрусові фреші і торти з їстівними квітами - кожен знайде тут свій ідеальний десерт.

У столиці є ще багато цікавих еко-закладів. Деякі з часом закриваються, як наприклад«Simple кафе». Але на місці старих відкривають нові. Приїхавши до столиці вперше, обов'язково відвідайте хоча б одне з нашого списку - більшість з них розташовані в центральних районах столиці. Тому підбираючи варіант, де зупинитися, можна сміливо вибирати подобову оренду в центрі Києва.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки