Головна  / Блог / Куди поїхати? / Екстремальний відпочинок навесні в Україні

Екстремальний відпочинок навесні в Україні

Весна – один з найкращих періодів для екстремальних видів спорту. Стрибки з парашутом, сплави гірськими річками, скелелазіння – в Україні є відповідні умови для екстремальних розваг на будь-який смак.

У пошуках адреналіну в Києві

Мабуть, найбільшу кількість активних занять можна знайти в столиці. Серед цікавих розваг в Києві – мотокрос, їзда на квадроциклах, пейнтбол, тир. У теплу пору року стають популярними водні розваги: вейкбординг, вейксерфінг, гідроцикли. Найбільш екстремальна розвага – флайбордінг. Цей водний атракціон являє собою спеціальну платформу, яка приводиться в рух завдяки дуже потужному потоку води. Людина може підійматися високо над водою, пірнати та проробляти різні трюки.

флайбординг.jpg

Ще один незвичайний варіант активного відпочинку в Україні – зорбінг. Зорб – це велика прозора куля. Людина заходить всередину, фіксує себе за допомогою кріплень і скочується з гори. Куля може котитися рівно, підлітати та змінювати траєкторію обертання. Спускатися можна як сухою місцевістю, так і по воді або снігу. Швидкість спуску – від 20 до 30 кілометрів на годину. Траси для зорбінгу в Києві знаходяться на території Протасового Яру.

Екстремали, яким такої розваги здасться мало, можуть спробувати зіграти в бампербол. Це гра в футбол, тільки гравці знаходяться всередині надувних куль. Намагаючись відібрати м'яч, гравці стикаються один з одним, падають і котяться по землі. Спробувати зіграти в бампербол пропонує спортивно-розважальний комплекс «X-Park».

зорбинг.jpg

Ще одна цікава розвага в цьому комплексі – польоти в аеротрубі. Це стимулятор вільного падіння, який здатний розвивати швидкість повітряного потоку до 250 кілометрів на годину. Це дозволяє літати лежачи та робити різні трюки. Такий вид активного відпочинку підійде тим, хто хоче стрибнути з парашутом, але поки не наважився.

аэротруба.jpg

Ну а якщо сміливості вистачає і на стрибок з парашутом, і на політ на повітряній кулі, здійснити це також можна в столиці. Відповідні умови для стрибків з парашутом є на київському аеродромі «Чайка». А польоти на аеростатах в Києві регулярно проводять організатори Міжнародного фестивалю повітряних куль «Монгольф'єрія».

воздушные шары.jpg

Для тих, хто хоче отримати порцію адреналіну, але без сильного фізичного навантаження, відповідним варіантом стане тур до Чорнобиля. Поїздка в Чорнобильську зону відчуження дозволить особисто відчути масштаб трагедії, яка тут трапилася. Досвідчені гіди проведуть безпечними маршрутами й розкажуть важливі деталі катастрофи. Програма екскурсії може бути як одноденної, так і більш тривалою з ночівлею в Чорнобилі.

воздушные шары.jpg

Екстрим туризм розвинений в Україні досить добре. Великий вибір таких розваг в столиці доводить цей факт. Гадаючи, чим зайнятися навесні, можете сміливо планувати візит до Києва. Зняти квартиру на добу в Києві – оптимальний варіант для зупинки, який об'єднує комфортні умови та бюджетну вартість.

Екстремальний туризм навесні в Карпатах

Не менше цікавих занять можна знайти в Карпатах. Екстремальна їзда на джипах, сплави бурхливими річками, сходження на найвищу гору України Говерлу, відпочинок в наметах – і все це на тлі запаморочливих пейзажів.

поход.jpg

Рафтинг в Карпатах – одна з причин, через яку відпочинок в горах не перестає бути популярним з приходом весни. Найбільш мальовничі пейзажі відкриваються під час сплавів річкою Чорний Черемош, по обох берегах – густі ліси й обривисті схили. Маршрут досить складний, в період, коли річка повноводна, швидкість течії досягає 5-6 метрів в секунду.

Але якщо хочеться ще більше гострих емоцій, тоді варто звернути увагу на річку Чорна Тиса. Це одна з найбільш потужних річок на Закарпатті з каскадними ступенями та мілководними ділянками й камінням. Сплави можуть займати один день, а можуть бути в форматі табору з відпочинком в наметах.

рафтинг тиса.jpg

З приходом тепла змінюються розважальні програми й на гірськолижних курортах. Відкриваються басейни, канатні містечка та скеледроми. Пропонується великий вибір водних розваг, екстремальні атракціони, роуп-джампінг, мототури й польоти на параплані. Тому, вибираючи куди поїхати в Україні навесні, Карпати – один з найкращих варіантів.

параплан.jpg

Плануючи відпустку, не забудьте забронювати житло заздалегідь. Найбільш екстремальні умови – ночівля в наметі. Але ті, хто хоче насолодитися відпочинком на природі в комфортних умовах, можуть винайняти житло поруч з кемпінгом. Підібрати квартиру в Києві або будиночок в Карпатах можна на Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки