Головна  / Блог / Куди поїхати? / «Файне місто» та інші асоціації після поїздки до Тернополя

«Файне місто» та інші асоціації після поїздки до Тернополя

Як провести вихідний з користю? Поїхати в нове місто за враженнями. А як при цьому не витратити зайвого? Відповідь проста - вибрати Тернопіль. Хтось називає його бюджетним варіантом Львова, хтось звик до визначення «файне місто», ну а ми будемо шукати особливі родзинки цього невеликого шматочка Західної України.

Єлисейські поля - Париж в Тернополі

На відміну від двокілометрові Єлисейських полів в Парижі, тернопільський аналог помістився на одній алеї поряд з двома горбами. Тим не менш, це одне з найбільш відвідуваних місць міста влітку. Знайти цей зелений острівець нескладно - недалеко від озера є парк Шевченка, в ньому і знаходиться міська атракція.

Якщо шукаєте по навігатору, орієнтуйтеся на вулицю Білецький або ступені-фонтан. Головна вулиця міста, Соломії Крушельницької, теж поруч, тому точно не заблукаєте. Люди з книгами, кошики та пледи для пікніків – незважаючи на невелику площу, Єлисейські поля в Тернополі - дуже душевне місце.


Пляж «Циганка» – Каліфорнія в Тернополі

Пляж «Циганка» – це територія уздовж річкового ландшафту в Тернополі, яку реконструювали за ініціативою місцевої молоді. Після відкриття нових зон на пляжі часто буває ажіотаж, але популярності цей шматочок Каліфорнії не втрачає.

Широка берегова лінія, перший в Україні пляжний амфітеатр, пішохідний фонтан, екстрим-парк, велодоріжки і зручності для відпочиваючих – місцеві жителі пишаються, що в місті нарешті з'явився сучасний і безпечний простір для відпочинку. Знаходиться пляж на вулиці Білецькій, тому стане хорошим продовженням маршруту після Єлисейських полів.


Центральний ставок – Майямі в Тернополі

Незважаючи на те, що ставок в Тернополі було створено штучно на болотній місцевості, городяни зазвичай називають його озером. Зелена зона, прогулянки на теплоході, дивовижні природні пейзажі зробили ставок візитною карткою міста.

Прогулюючись по парковій доріжці наввпроти мікрорайону «Дружба», випадково ловиш себе на думці, ніби перебуваєш в Майямі, а не в Тернополі. Якщо ви їдете парою, обов'язково зробіть фото на острові Любові. Кажуть, неподалік є і острів Розлуки, але не будемо про сумне.


Ресторан-музей «Старий Млин» – Австро-Угорщина в Тернополі

Будь-яка піша прогулянка, крім вражень, додає апетиту, тому радимо завершити свій день в музеї-ресторані «Старий млин» на вулиці Бродівській. Колись на його місці була паровий млин, а сучасна споруда займає чотири поверхи і знаменита з моменту появи. По-перше, вся будівля складається з 100 тисяч старовинних цеглин. По-друге, для оформлення інтер'єру використовувалися антикварні речі – з 3000 експонатів можна багато чого довідатися про народні звичаї та побут.

Тут є все, навіть старовинні рецепти та звичні суші, але ми рекомендуємо зупинитися на першому поверсі, щоб спробувати традиційну сільську їжу, приготовлену в п'єц – старовинної дров'яної печі. Якщо заглянете на другий поверх, побачите їдальню-музей в австрійському стилі. Не забудьте купити сувеніри, в ресторані працює лавка.


Тернопіль хороший в будь-який час року, і радо зустрічає гостей у будь-яку погоду, піднімаючи настрій. Приємного відпочинку!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки