Головна  / Блог / Куди поїхати? / Гід по найкращим ресторанам України

Гід по найкращим ресторанам України

Гастрономічний туризм – один із розвинених напрямків в Україні. Щорічно відкривається багато ресторанів та кафе у різних містах. Одні дивують сучасними інтер'єрами, а інші вишуканими авторськими стравами. Doba.ua зібрала топ 10 ресторанів України, де однозначно варто побувати.

ТОП-10 найкращих ресторанів України

Обмовимося одразу, найкращі – не означає найдорожчі ресторани України. Гарний ресторан – це сучасний інтер'єр, якісна їжа та приємне обслуговування.

  • «100 років тому вперед»

Один із цікавих закладів Києва. Гостей приймають у двох світлих залах та невеликій червоній кімнаті. Українська кухня тут представлена ​​у вигляді поєднання старовинних рецептів та сучасних кулінарних технологій. У меню є лісовий сом з соусом із буряку, банош із бринзою та грибами, а борщ представлений не лише у гарячих стравах, а й у вигляді десерту. 

Адреса: Київ, вулиця Володимирська, 4

100rokiv.jpg

  • «Хряк» 

Упродовж шести років «Хряк» є місцем, де люблять проводити сімейні свята мешканці Чернігова. Крім затишної атмосфери ресторан цінують за велику винну карту і крафтове пиво власного виробництва. Вирізняється ресторан і зовні – це гарний будиночок вишневого кольору, двері та вікна якого прикрашені дерев'яним різьбленням. 

Адреса: Чернігів, вулиця Київська, 12

  • «Розмарин»

Рожеві стіни та чорні рами – це кошерний ресторан «Розмарин» в Одесі. Заклад працює майже п'ятнадцять років. Тут готують класичні блюда єврейської кухні. Інтер'єр нагадує затишну квартиру. Крім кухні, працює кошерна крамниця-булочна-кондитерська.

Де: Одеса, вулиця Успенська, 5

  • YUG 

YUG – відносно новий ресторан, але вже встиг стати одним із найкращих закладів Одеси. Тому якщо ви давно не приїжджали на відпочинок до Одеси, то настав час поповнити запас приємних вражень. Кухня ресторану поєднує традиції Грузії, смаки Греції та аромати півдня Франції.

Адреса: Одеса, Маячний провулок, 15

YUG.jpg

  • Jord

Ресторан сучасної європейської кухні – затишний заклад у центрі Харкова, де можна і сімейну зустріч провести, і побачення організувати. В інтер'єрі ресторану використано скандинавський стиль – великі світлі вікна, дерев'яні меблі та багато живих рослин.

Адреса: Харків, вулиця Трінклера, 2

  • Giannivino 

Страви італійської кухні, вино та найсмачніша пінця у місті – все це Giannivino. Паста з твердих сортів пшениці, салат із хурмою та креветками, шоколадний брауні з ніжним пломбіром – меню, в якому хочеться спробувати все. Тут можна затишно посидіти за столиком, а можна зайти за пляшкою ігристого із собою.

Адреса: Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, 30

img_5392-1-scaled.jpg

  • «Дуже висока кухня»

Львів – місто, повне сюрпризів. Тут можна спуститися під землю за філіжанкою кави, а можна піднятися під купол ресторану Pretty High Kitchen і насолодитися гарним заходом сонця і смачною їжею. Головна фішка закладу – відсутність меню. Щоб замовити блюдо, потрібно обговорити кулінарні побажання з кухарем.

Адреса: Львів, площа Ринок, 14

  • «Ресторація Бачевських»

Зали цього ресторану як велика оранжерея – наповнені світлом та живими рослинами. Сюди прагнуть потрапити усі гості міста Лева. У барному меню представлений великий вибір горілки та наливок, а основне меню є традиційними галицькими рецептами в сучасній інтерпретації шеф-кухаря.

Адреса: Львів, вулиця Шведська, 8

1490090128lunch_point.jpg

  • Living Room 

Ресторанів у Карпатах багато, але не всі вони потрапляють до списків найкращих. Living Room входить до топ-100 найкращих ресторанів України. Розташований у центрі гірськолижного комплексу «Буковель». Це панорамний ресторан у стилі арт-деко. У меню зібрано гастрономічні хіти різних країн.

Адреса: село Поляниця, урочище Вишня, 421

  • Fabbrica 

Знайти місце, де можна скуштувати смачний галицький борщ на Західній Україні, неважко. А ось ресторан зі смачною піцою чи пастою – завдання із зірочкою. Італійський ресторан Fabbrica це завдання вирішує. Тут, на відкритій кухні у печі ручної роботи, готують страви італійської кухні з найкращих українських продуктів. 

Адреса: Івано-Франківськ, вулиця Вірменська, 1

Атмосферні заклади Києва

Об'єктів туристичної гостинності у столиці більше, ніж у будь-якому іншому місті. Ресторани у центрі Києва зустрічаються буквально на кожному кроці.

Нижче представимо список популярних закладів, де смачно поїсти в Києві:

  • «Веранда на Дніпрі» - один з панорамних ресторанів з терасою, Київ видно як на долоні.

  • Adelle – ресторан, де жива музика, сільський стиль та ізраїльська кухня.

  • Dom №10 – ресторан розташований у старовинному будинку в історичному центрі Києва. Інтер'єри його можна розглядати годинами.

  • ЖЗЛ – італійська кухня та крита тераса головні особливості ресторану.

  • Under Wonder – місце з казки «Аліса в Країні чудес»

Сподіваємось, у нашій добірці ви знайдете відповідь на запитання, до якого ресторану піти Київ. А якщо виникне питання, де зупинитись – гарною відповіддю стане квартира подобово в центрі Києва. Знайти та забронювати подобове житло від власників можна у каталозі Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки