Головна  / Блог / Куди поїхати? / Головні пам'ятки України

Головні пам'ятки України

Щороку побачити культурні скарби України і насолодитися доступним відпочинком приїжджають туристи з різних країн, а з настанням карантину активно розвивається і внутрішній туризм. Про головні визначні пам'ятки міст України та цікаві туристичні об'єкти розповідаємо в цій статті.

5d28bcad7bf337198e95843d3e6cb122.jpg

Чим відома Україна?

В першу чергу - пейзажами і бюджетним відпочинком, як в літній період, так і взимку. У топ місць в Україні для літнього відпочинку входять Чорне і Азовське моря з курортами на будь-який смак. Це і сучасна Одеса з дорогими готелями, і більш бюджетні Бердянськ, Затока і Коблево. Підібрати курорт для ідеальної відпустки зможе навіть найвибагливіший турист.

Взимку користуються популярністю Карпати. Гірськолижні курорти зі спусками різної складності, затишні котеджі, чани, музеї, колоритна місцева кухня - відпочинок в Карпатах не залишить байдужим жодного туриста. 

Також в Україні є курорти, відпочинок в яких доступний круглий рік. Джерела з мінеральними водами, термальні басейни, лікувальні грязі - все це доступно в санаторіях бальнеологічних курортів. 

Ще одним туристичним місцем України є Чорнобиль. Побачити покинуті міста і оцінити силу всепоглинаючої природи приїжджають туристи з ближнього і далекого зарубіжжя. Територія знаходиться під охороною і в'їзд в неї дозволений тільки в супроводі досвідчених гідів.

Це далеко не всі відомі місця в Україні. У різних регіонах є пам'ятки, популярність яких виходить далеко за межі країни. У їх числі Києво-Печерська лавра, острів Хортиця, найглибша станція метро в світі, географічний центр Європи, безліч старовинних замків і глибоких печер.

Найбільш відвідувані міста для туристів

Столиця України посідає перше місце за популярністю серед туристів. Велике місто з безліччю парків, широкою рікою і пляжами, сучасними музеями, унікальними пам'ятками архітектури. У Києві проходять фестивалі, концерти, виставки та спортивні змагання. Погостювати в столиці і вивчити пам'ятки Київської області - відмінна ідея для відпустки. 

Зупинитися можна в готелі або добових апартаментах. Зняти квартиру на Печерську подобово або в іншому районі міста краще на Doba.ua.

Наступний за популярністю - Львів. Це місто приваблює легкою європейською атмосферою, затишними закладами, сучасними культурними центрами, смачною кавою та шоколадом. Особливою популярністю Львів користується в період новорічно-різдвяних свят. На цей час житло подобово у Львові краще бронювати заздалегідь.

А в літню пору туристів більше привертає Одеса. Місто широких пляжів, гумору, старих двориків і неймовірно позитивних людей. Сюди приїжджають за кращим морським відпочинком, галасливими нічними клубами, пробіжками уздовж моря і релаксом.

Також увагою туристів не обділені Дніпро і Харків. У першому знаходиться найбільший єврейський центр «Менора» і найдовша в Європі набережна. А в Харків приїжджають, щоб відвідати «український Діснейленд» і прокотитися на найбільшому колесі огляду.

Menorah_Center.jpg

ТОП-15 пам'яток України

Українські пам'ятки складно об'єднати в один невеликий топ. Красиві місця, цікаві пам'ятки культури та архітектури можна знайти в кожній області. Але якщо не знаєте, з чого почати, пропонуємо добірку з 15 пам'яток, побачити які варто обов'язково.

  • Києво-Печерська лавра

Важлива православна святиня, розташована в серці столиці. Це один з перших монастирів, заснованих за часів Київської Русі. На території є печери, в яких покояться мощі святих.

  • Майдан Незалежності

Найвідоміша площа України, яку відвідують всі, хто приїжджаючи до Києва вперше. Тут проходили багато акцій протестів. Це центр сучасної столиці. 

  • Хотинська фортеця

Фортеця,що добре збереглася, є зразком середньовічної оборонної архітектури. Тут знімали такі фільми як «Захар Беркут», «Тарас Бульба», «Д'Артаньян і три мушкетери».

  • Тунель кохання

Романтичне місце в Рівненській області являє собою тунель, утворений природним чином з дерев і кущів. Популярне місце серед молодят.

  • Святогірська лавра

На високому березі Сіверського Дінця підноситься православний монастир. Крім наземних будівель, всередині Святих гір є відкриті для відвідування лабіринти і келії. 

  • Кам'янець-Подільська фортеця

Середньовічний замок - не просто прикраса міста, а важливий історичний пам'ятник. В його стінах діють музеї, а на території проводяться фестивалі.

ua56.jpg

  • Острів Хортиця

Найбільший острів на Дніпрі. З часів скіфів тут жили різні поселення, що залишили після себе язичницьке святилище. Також на острові розташований історико-культурний комплекс «Запорізька Січ».

  • Озеро Синевир

Візитна картка Українських Карпат і найбільше гірське озеро країни, оповите легендами. Купатися в ньому не можна, але переплисти на плоту і відпочити на березі можна.

  • Луцький замок

Замок Любарта - частина заповідника «Старий Луцьк» та найстаріша споруда міста. Посідає перше місце в списку «Семи чудес України».

  • Музей «Писанка»

Величезне розписане яйце в місті Коломия є частиною музею декоративних крашанок. Тут зберігаються екземпляри з автографами політичних діячів і яйця з різних регіонів країни та світу.

  • Старе місто 

    trips-lvov-600x400.jpg

Центральна частина Львова знаходиться під охороною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Площа Ринок та прилеглі квартали - місця, з яких починалося заснування міста. 

  • Замок Паланок

В Україні є багато замків, але не всі вони збереглися так добре, як Мукачівський. Замок Паланок височіє на високій горі, в його стінах діє музей і картинна галерея, а в підвалах - дегустаційний зал.

  • Парк «Софіївка»

Популярна локація для сімейного відпочинку. Тінисті алеї, екзотичні рослини, фонтани, скульптури - гуляти в парку можна цілий день.

  • Аккерманська фортеця

Ще одна середньовічна фортеця, що добре збереглася до наших днів. На території виставлені музейні експозиції, проводяться фестивалі.

  • Одеські катакомби

Одна з найбільш незвичайних визначних пам'яток Одеси. Катакомби занурюють в минуле і знайомлять з історією міста. Підземні лабіринти простягаються під містом і околицями, відвідувати їх краще з досвідченим гідом.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки