Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Гості з тваринами – так чи ні

Гості з тваринами – так чи ні

Для багатьох власників квартир гості з тваринами - табу. З одного боку, на те є обґрунтовані причини – господарі побоюються, що домашні вихованці завдадуть шкоди майну, вплинуть на чистоту квартири і спокій сусідів. Але, з іншого боку, вони втрачають багатьох потенційних гостей, які подорожують зі своїми улюбленцями.В яких випадках говорити гостям з тваринами «так», а коли відмовити, як мінімізувати ймовірний збиток і яка з цього вигода – поговоримо в нашій статті.


Коли гості з тваринами – це вигідно

Для всіх, хто будує бізнес в сфері короткострокової оренди житла, головні показники – це величина прибутку і мінімізація витрат. Тому багато хто не здає квартиру гостям з тваринами, оцінюючи лише можливі збитки. Але подивимося на питання з іншого боку, адже з цього можна отримати додатковий дохід. Яким чином:

  • підвищити вартість проживання. Мешканці часто зовсім не проти доплачувати, піклуючись в першу чергу про своїх вихованців. А для тих, хто приїжджає на спеціалізовані виставки собак або кішок, часто фінансові витрати на житло взагалі другорядні;

путешествие_с_питомцами.jpg

  • збільшити популярність квартири. Якщо вона частенько пустує, то можливість проживання з тваринами приверне більше клієнтів;
  • отримати більше хороших відгуків. Якщо ви не бачите проблеми в гостях з тваринами – використовуйте це як додаткова перевага. Обладнайте квартиру дрібницями, які можуть стати в нагоді в догляді за ними. Повірте, ваші постояльці оцінять турботу і розуміння. Поширення позитивних відгуків і хороші рекомендації вам гарантовані.

Як уникнути ризиків?

Багато хто бачить вихід у тому, щоб брати заставу в мешканців на випадок псування майна. Це хороше рішення, яке дасть вам гарантію. Тільки попереджайте гостей заздалегідь і пропишіть це в умовах оренди. Переконайтеся, що сума застави в разі пошкодження стін і предметів інтер'єру покриє вартість їх чищення або ремонту.

Мебель_для_животных.jpg

Щоб забезпечити чистоту і порядок можете обзавестися аксесуарами, які полегшать догляд, гігієну і вплинуть на поведінку тварин: наприклад, кігтеточка для кішок, лоток, наповнювач, миска і інше. Або уточніть про їхню наявність у клієнта до заселення. Можете вказати це в додаткових вимогах в оголошенні.

Краще заховайте тендітні предмети і не забувайте врахувати наслідки проживання тварин в квартирі при прибиранні – воно має бути більш ретельним, ніж зазвичай. Можливо слід використовувати спеціальні засоби, які допоможуть швидше позбутися від шерсті і нейтралізувати запах. Більшість сучасних господарів домашніх тварин добре стежать за їх гігієною і привчають улюбленців до порядку, так що подібних проблем може не виникнути зовсім.

Коли краще відмовити

Дійсно, є випадки, коли розміщення гостей з тваринами неможливе навіть при всьому бажанні. Розглянемо деякі з них:

  • алергія на тварин. Звичайно, ризик здоров'ям заради прибутку не виправданий;

Арендаторы_с_животными.jpg

  • проблемні сусіди. Якщо у вас і так є якісь непорозуміння з сусідами, то не ризикуйте примножити їх через тварин;
  • дорогий дизайнерський ремонт. У разі псування майна витрати на ремонт можуть бути занадто великими і навряд чи мешканці погодяться на рівноцінну заставу. Але не забувайте, що серед вашої цільової аудиторії можуть бути власники «кишенькових собак». Ці породи спеціально виведені для проживання в міському середовищі і поводяться спокійно. А сучасні дами з собачками точно оцінять таку можливість;
  • обмеження по кількості, виду і породі. Занадто велика кількість вихованців для проживання в маленькій квартирі може бути неприйнятною умовою. Це також стосується небезпечних або занадто екзотичних тварин.

Звичайно ж, рішення здавати квартиру гостям з тваринами чи ні, залишається за вами. Але зі свого досвіду можемо сказати, що конкуренція на такому ринку - практично відсутня. Наприклад, в Києві серед сотень квартир під короткострокову оренду лише кілька власників дозволяють зняти квартиру з тваринами. Тож квартира 100% буде користуватися попитом.

Сподіваємося, що завдяки нашим порадам, ви знайдете золоту середину.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки