Головна  / Блог / Поради туристам / Гостинець зі Львова: чим здивувати друзів

Гостинець зі Львова: чим здивувати друзів

 Якщо вам пощастить побувати у Львові, неодмінно візьміть на пам'ять його частинку, щоб із задоволенням насолоджуватися спогадами. Ми зібрали кілька ідей крутих сувенірів «зроблено у Львові», які порадують вас і ваших близьких.

Терпкий шоколад

терпкий шоколад.jpg

У Львові можна купити безліч видів цукерок ручної роботи, плитки шоколаду з різними смаками, солодкі картини, шоколадні мініатюри пам'яток Львова, подарункові набори і навіть шоколадні злитки. Щоб купити справжньої львівської шоколад, вирушайте:

  • в кафе «Львівська майстерня шоколаду» (вул. Сербська, 3);
  • або магазин «Чоколядка» (вул. Зелена, 11).
Справжні ласуни можуть орендувати квартиру біля «Майстерні шоколаду», щоб за солодощами не доводилося далеко ходити.

Ароматна кава

ароматный кофе.jpg

Це західноукраїнське місто славиться виробництвом і популяризацією кави: щорічно тут проходять тематичні фестивалі, працюють спеціалізовані магазини, кав'ярні, галереї, де можна придбати як мелену каву, так і зерновий, в подарункових упаковках і спеціальних тубусах або в економічних варіантах - пакетах.

Колоритним місцем, де можна не тільки попити і купити кави, а ще й подивитися як його добувають в шахті, є «Львівська копальня кави» за адресою пр. Свободи, 12.

«Правдиве» пиво

правдивое пиво.jpg

Львівські броварі стверджують, що вони лідери у сфері пивоваріння в Україні. Про львівське пиво вже знають в Бельгії, Чехії, США та багатьох інших країнах. Так це чи ні, ви можете перевірити самостійно. Етикетки на пляшках пива настільки кумедні, що їх можна привозити як сувеніри друзям.

Розташований Театр пива «Правда» у центральній частині міста, на пл. Ринок, 32.

Ягідні наливки

ягодные наливки.jpg

У Львові місцеві жителі споконвіку виробляли свій алкоголь. А сусідство з Європою перетворило звичайне самогоноваріння в виготовлення різноманітних наливок, тому тут зовсім нескладно відшукати настоянки на цілющих травах, ягодах, фруктах. Пляшки з цим напоєм дуже відрізняються від класичного бутельованого алкоголю. Видно, що кожна одиниця зроблена з любов'ю. Щоб придбати цей хендмейд-продукт, краще відправитися в «Наливки зі Львова» на вул. Руській, 8.

Гасові лампи

керасиновые лампы.jpg

Більш як 150 років тому місцеві аптекарі Ян Зех та Ігнатій Лукашевич винайшли гасову лампу. Інновація прижилася і поширилася по світу. У світі ще залишилися міста, де гасові лампи використовують і донині. У Львові ж можна придбати її сувенірний варіант, починаючи від старовинних антикваріатів, штучно зістарених світильників і закінчуючи сучасними виробами. Вибрати такий сувенір можна в магазині «KOKOIDODO» по вулиці Промисловій, 50/52, або в будь-який інший сувенірній крамниці Львова.

Глиняний посуд

глиняная посуда.jpg

Львів'яни активно розвивають українські народні ремесла, тому тут туристи зможуть знайти масу різноманітних виробів з кераміки та дерева, велика частина з яких — це посуд. Особливим попитом користується екопосуд з глини, створений вручну. Крім предметів побуту, з подібних матеріалів можна знайти та елементи декору: статуетки, скриньки, підставки та багато інших сувенірів, які будуть радувати око і нагадувати про Львів.

Посуд краще шукати на ярмарках, які часто проводяться в центрі Львова, і в різних сувенірних крамничках. На вул. Єрошенка є один з таких. Називається «Магнітик».

Наші поради, безумовно, допоможуть, але все-таки краще, що можна привезти зі Львова – це спогади та гарний настрій.

Чи вважаєте, що бачили у Львові досить і вас нічим не здивувати? Помиляєтеся! Пропонуємо прочитати статтю «33 причини приїхати до Львова» та взяти на замітку кілька пунктів.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки