Головна  / Блог / Поради туристам / Готель або квартира подобово: що вигідніше?

Готель або квартира подобово: що вигідніше?

Перед поїздкою в інше місто, перше питання, яке виникає: що краще зняти квартиру або готель. Якщо в маленькому містечку чи селищі вибір буде очевидний – готелів там значно менше або зовсім немає. То в мегаполісі або великому туристичному центрі представляється як широкий вибір подобово житла, так і різноманітний вибір готелів з великим діапазоном цін. Щоб визначитися було легше, пропонуємо порівняти обидва варіанти з фінансової точки зору.

Номер в готелі: переваги та недоліки

Одна з головних переваг проживання в готелі – це надійність та безпека. Плануючи зняти номер в готелі, гості можуть бути впевнені, що їх заселять вчасно, не виселять до закінчення терміну та нададуть всі послуги, які входять у вартість номера.

Крім цього, в готелях приділяють більше уваги безпеці постояльців і їх майна. Часто в готелях працює охорона, встановлені камери відеоспостереження, а в номерах є сейфи для зберігання цінних речей. За це не потрібно доплачувати окремо, але наявність цих послуг може відбитися на вартості номера.

безопасность.jpg

Один з головних недоліків – великі витрати. Вартість стандартного номера може бути в рази дорожче, ніж вартість квартири за добу. Наприклад, зняти квартиру подобово в Києві на сайті Doba.ua можна за 400 гривень. У готелі за такі гроші можна знайти хіба що номер економкласу і знаходитись такий готель буде десь на околиці міста.

Ще один вагомий пункт витрат під час проживанні в готелі – харчування. У великих готелях є ресторани та кафе прямо на території, також доставлення їжі можна замовити в номер. З точки зору зручності це плюс, але з фінансової сторони витрати будуть більше, ніж якщо готувати їжу самостійно.

Готелі в Україні надають гостям широкий спектр послуг. Крім комфортних умов для проживання часто доступні трансфер, доставлення продуктів хімчистка, екскурсії. На території готелів також можуть бути розважальні зони та SPA-центри, дитячі кімнати та спортивні майданчики. Але за всі ці послуги доведеться доплачувати окремо.

спа.jpg

Чи вигідно знімати квартиру подобово

Оренда нерухомості подобово в Україні розвинена на хорошому рівні, зняти житло на добу можна як у великому місті, так і в маленькому населеному пункті. Вартість квартири значно нижче вартості готельних номерів. Однак, розкид цін існує і залежить від різних чинників: міста, району, кількості кімнат, ремонту, а іноді й сезону. Наприклад, квартира у Львові подобово в літній сезон обійдеться дешевше, ніж в період зимових свят.

Важлива перевага квартири на добу полягає в тому, що ціна вказується не за людину, а за всю квартиру. Однокімнатну квартиру можна знімати і вдвох, і втрьох, якщо дозволяють спальні місця. Не потрібно доплачувати за дитяче ліжко та можна в будь-який час покликати гостей.

квартира.jpg

Пункт, який під час проживання в готелі займає вагому частину бюджету, при оренді квартири значно зменшується. Мова про їжу. Орендуючи навіть найменшу квартиру, гості можуть розраховувати на обладнану кухню. Це хороша можливість придбати продукти в магазині або на ринку та приготувати їжу самостійно.

Перш, ніж здати свою квартиру в подобову оренду, власники намагаються створити там комфортні умови для проживання. Роблять ремонт і встановлюють всю необхідну побутову техніку. Тому, знімаючи квартиру подобово, гості отримують не тільки спальне місце, але також телевізор, кондиціонер, холодильник, пральну машинку, праску, фен. У стандартному номері готелю цього може і не бути. За прання та прасування речей потрібно буде заплатити окремо, а щоб укласти волосся, доведеться звертатися в салон краси.

Крім того, знімаючи житло у власників на пряму, завжди можна поцікавитися розташуванням місцевих визначних пам'яток, цікавих місць і смачних закладів. Такий невеличкий екскурс містом стане приємним безкоштовним бонусом.

цветы.jpg

Оренда житла подобово з Doba.ua

Порівнявши подобову оренду квартир і готелі, можна прийти до висновку, що проживання в орендованому житлі значно дешевше, ніж в готелі. Однак, в такому випадку про прибирання та готуванні доведеться піклуватися своїми силами.

Здача житла в Україні – досить популярний бізнес. Проблем з питанням як зняти квартиру в Києві або будь-якому іншому місті не виникне, якщо знати, де шукати. Великий вибір подобового житла від власників пропонує сайт Doba.ua. Тут можна відфільтрувати непотрібні варіанти, порівняти відповідні за фотографіями та описом, зв'язатися з власником на пряму та забронювати житло на потрібні дати.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки