Головна  / Блог / Куди поїхати? / Готуємося до гірськолижного сезону разом

Готуємося до гірськолижного сезону разом

Є такий французький лижник Жан-Клод Кіллі. І одного разу він сказав, що гірські лижі самі собою не є щастям, але цілком можуть його замінити. У авторитетності чемпіона ми не беремося сумніватися та кличемо вас провести зимову відпустку на гірськолижному курорті. Благо, в Україні варіантів для подібної відпустки предостатньо. Отже, які вони, гірськолижні курорти України, де найкращий відпочинок в горах і де шукати відмінні гірськолижні бази. Давайте розберемося разом.

Де в Україні покататися на лижах?

Перше, що спадає кожному українцеві на думку у відповідь на це питання – звичайно ж покататися на лижах в Карпатах. Це найпоширеніший напрямок, але він не єдиний. Так, можливо, для когось ця інформація здасться несподіваною, але відпочинок у горах Карпат не є монополістом гірськолижних курортів нашої країни. Є як мінімум три напрямки, де з успіхом можна відполірувати свої лижі по іскристому снігу.

  • Буковина. Це не зовсім звичний лижний відпочинок, оскільки всі кто відпочиває на Буковині стверджують, що Карпати тут зовсім інші. Колоритні, гостинні гуцули запрошують до себе на активні вихідні. Найпопулярнішим курортом є Мигово, дозвілля в якому розраховане як на дорослих, так і на найменших.

  • Київщина. В межах столиці є своя гірськолижна траса Протасів Яр, де можна попрактикуватися вже досвідченим лижникам, а новачкам вивчити всі ази цього драйвового виду спорту.

  • Полтавщина. Лижні траси України славляться не тільки красою, але й немаленькими цінами. А ось в Полтавському регіоні на такому дозвіллі цілком можна заощадити, траси тут злегка дешевше інших. Тому, якщо ви їдете в легендарну Диканьку, загляньте й у Сорочин Яр – відмінний гірськолижний комплекс Полтавського регіону.

Але, з іншого боку, найбільш відточені по сервісу й вподобані туристами гірськолижні бази зосереджені в західному регіоні України. Гірськолижні курорти Закарпаття чекають своїх гостей вже з кінця осені.

де в україні покататися на лижах.jpg

Топ-5 зимових курортів в Україні

  • Буковель. Найпопулярніший курорт України, куди приїжджають лижники СНД і Європи. Майстрами лижної справи давно визнано, що Буковель відповідає всім сучасним вимогам лижного катання. Гостей курорту очікують 62 траси трьох рівнів складності, які в сумі розтягнулися на 68 кілометрів. Тренери, школи, лижні траси, катання на сноубордах, на санках і в цілих візках з кіньми. Мінусів всього два – шалений ажіотаж і ціни на житло в Буковелі. Наприклад, навіть житло в Поляниці, найближчому селі до Буковелі, як і скі-пас, обійдеться дорожче, ніж в будь-якому іншому місці, навіть в Європі. Але якість, без жартів, тут найвище.

  • Драгобрат. Якщо відпочинок на Закарпатті – це гори, то найвисокогірніший гірськолижний курорт – на Драгобраті. На висоті майже півтори тисячі метрів лижники катаються на професійних трасах всіх рівнів складності, вкритих хрустким білосніжним карпатським снігом. Останні 30 років погода радує всіх гостей курорту – сніг тут йде безперебійно. А ще цей курорт найвдаліший для сноубордистів, вісім різноманітних трас повинен підкорити кожен потенційний чемпіон. 

  • Славське. Цей курорт завжди входить в трійку найкращих і найпопулярніших напрямків для екстремальної зимової відпустки. Це одночасно один з наймолодших та найдавніших  курортів. На лижах і санках тут катаються з позаминулого століття, а от сучасна інфраструктура тут з'явилася тільки в 2000 році. Так що, якщо ви хочете відчути старовинний дух львівської природи, то приїжджайте в Славське. Всього для туристів працюють одинадцять трас, сім підйомників та лижні комплекси з великим вибором розваг. 

  • Плай. Львівський регіон вартий уваги не лише завдяки каві та замкам, але й, як видно, лижним трасам. Це один з наймолодших курортів, який на даний момент пропонує шість трас різної складності. Окремий приємний бонус для шанувальників сімейного відпочинку – окрема максимально безпечна траса для дітей. Також відвідувачів розважають культурною програмою, зокрема майстер-класами та екскурсіями до музеїв.

  • Яблуниця. Однойменний гірський перевал не міг не стати улюбленим гірськолижним місцем. Майже одна тисяча метрів височини, глибокий, білосніжний чистий сніг, а ще дуже привабливі ціни. Незважаючи на те, що курорт працює тільки протягом світлового дня, гостей тут предостатньо. А причина тому – справжня природа, мінімум обтяжуючих конструкцій та Карпати. У всій своїй красі, справжні, величні й гостинні.

де в Україні покататися на лижах

Зимові Карпати поза конкуренцією

Так чи інакше, скільки б різних варіантів ми вам не пропонували, найбільш захоплюючі гірськолижні курорти зосереджені саме в Карпатах. Тут добре, весело та красиво не тільки для лижників. У новорічні свята або просто на вікенд кожен з нас хоча б раз мріяв зняти будиночок в Карпатах.

Місцеві жителі й працівники гірськолижних баз туристами не розпещені, а натреновані. Тому вас тут завжди зустрічає розвинена інфраструктура, відмінне обслуговування та маса варіантів для проживання.

Житло в Карпатах  варіюється за ціною від бюджетних 300 гривень за ліжко-місце до 4 500 гривень за двоповерхові котеджі. Найпопулярніші місця для проживання у карпатських відпочиваючих – це Яремче, Поляниця та Ворохта. Тут не тільки красиво, але й доступно навіть в найвищий сезон. Наприклад, будиночок в Яремче цілком реально зняти за 600 гривень на добу. Так що, навіть якщо ви не лижник, Карпати чекають вас.

Є ще маса інших варіантів, де можна випробувати свої лижні навички або обкатати дошку для сноуборду. І зовсім не обов'язково бронювати дорогі європейські тури – траси по всій Україні чекають вас вже найближчого місяця!





Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки