Головна  / Блог / Поради туристам / Лижі, чани та рибалка: зимовий відпочинок в Карпатах

Лижі, чани та рибалка: зимовий відпочинок в Карпатах

Засніжені гірські пейзажі, чисте повітря та гуцульська гостинність Карпат давно полюбилися туристам з різних куточків країни. Багато хто хоче провести зимову відпустку саме тут. Сезон вже почався – час планувати свій відпочинок так, щоб потім їм сповна насолодитися. А ми розповімо, куди поїхати та чим зайнятися в Карпатах цієї зими.

Погода в Карпатах: коли починається зимовий сезон?

Зима в Карпатах м'яка і сніжна, а на висоті більше 1600 метрів формується класичний гірський клімат. В кінці листопада тут зазвичай випадає сніг, що дає старт сезону, і лежить він до середини весни. Але все залежить від того, яка погода в Карпатах на той момент. Якщо снігу випадає недостатньо, деякі лижні курорти України використовують штучне засніження. Нинішній сезон вже стартував, тому саме час оперативно організовувати тур в Карпати 2021.

Де покататися на лижах в Карпатах?

Буковель – найпопулярніший гірськолижний курорт європейського рівня. Через розмаїття підготовлених трас сюди їдуть кататися новачки та професіонали. Всі 17 підйомників комфортні та якісні. Крім того, в Буковелі добре розвинена інфраструктура – є безліч ресторанів, кафе, пункти прокату спорядження, медпункти, працюють рятувальники, які постійно патрулюють схили.

У розпал сезону і на зимові свята в Буковель з'їжджається багато туристів, тому ціни на відпочинок в цей період значно вищі, ніж в низький сезон, а траси можуть бути переповнені. Якщо ви хочете недорого відпочити в Буковелі, вибирайте середину грудня, другу половину січня, лютий, березень або навіть квітень. Тоді оренда будинку в Буковелі буде більш оптимальна за ціною. Сезон в Буковелі триває довго завдяки наявності сучасної системи штучного засніження.


Поруч з Буковелем свої траси щорічно відкриває Яремче. Тут гостей також чекає сучасна інфраструктура, зручне розташування та чуйний персонал. Це все приваблює туристів, і з кожним роком курорт завойовує все більший авторитет. Та й житло в Яремче подобово дешевше, ніж в сусідньому Буковелі.


Драгобрат – найвисокогірніший лижний курорт України з великою кількістю трас різного рівня, в тому числі з маршрутами для фрірайду. Пологі прості схили підійдуть для новачків, а круті горбисті ділянки – для досвідчених лижників. В першу чергу відпочинок в Драгобраті привертає екстремалів та любителів «диких» схилів.

Оскільки Драгобрат знаходиться на висоті більше 1400 метрів, тут завжди випадає багато снігу, а штучне засніження не використовується. На трасах працюють підйомники, є пункт прокату лижного спорядження. Інфраструктура курорту поступається Буковелю за розмаїтістю та якістю, але і ціни на будинки в Драгобраті нижчі. Багато хто готовий жертвувати комфортом саме через складні траси та віддаленості курорту.


Пилипець – універсальний гірськолижний курорт в Міжгірському районі. Різноманітний рельєф привертає як профі, так і новачків. Туристи останнім часом шукають альтернативу дорогим зимовим курортам, і відпочинок в Пилипці стає все більш популярним. У зв'язку з цим тут почала активно розвиватися інфраструктура: будуються нові готелі, відкриваються кафе і ресторани.


У Карпатах є ще багато цікавих місць для лижників і сноубордистів: Славське, Яблуниця, Мигове, Красія, Плав'я.

Альтернатива лижам: як ще відпочити в Карпатах взимку?

Відпочивальників взимку в Карпатах жартома поділяють на тих, хто їде кататися, і тих, хто приїжджає подивитися, як катаються інші. Але повірте, в Карпатах взимку нудьгувати не доведеться нікому. Ми приберегли для вас кілька ідей, чим ще можна зайнятися:

  • З'їздити на гуцульський базар у Яремче. Саме тут знаходиться великий ринок карпатських сувенірів, для знайомства з яким навіть організовують екскурсії.


  • Покататися на снігоходах, сноубайках, санях, конях. Ідеально для всіх, хто любить активний відпочинок.

  • З'їздити на зимову риболовлю. У рибних господарствах розводять представників сімейства осетрових і форель, яку рідко можна зловити в природних водоймах. У зимову пору риба ловиться добре, що приємно для завзятих рибалок.

  • Подивитися на зимові водоспади. Для тих, хто не дуже добре орієнтується в гірській місцевості, краще записатися на організовану екскурсію. Насолоджуйтеся тишею і мальовничою красою зимових лісів і водоспадів, які набувають химерних форм в морозну погоду.

  • Поваритися в чані. Карпатська SPA-процедура давно полюбилася туристам. Знайти, де поваритися в чані, не складе складності, оскільки вони є практично на всіх курортах. Купання в чанах допоможе розслабитися і оздоровитися, адже іноді в теплу воду додають цілющі трави.

Як би ви не вирішили провести свій зимовий відпочинок в горах, краще спланувати його заздалегідь. А знайти та забронювати житло в Карпатах вам допоможе Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки