Головна  / Блог / Куди поїхати? / Гуморина в Одесі 2022: шукаємо житло заздалегідь

Гуморина в Одесі 2022: шукаємо житло заздалегідь

Де весело та цікаво провести День сміху? Звичайно ж, в Одесі – місті, знаменитому своїм гумором і присвяченим йому яскравим фестивалем. У цьому матеріалі розповімо про це докладніше.

Як одесити відзначають 1 квітня

Як кажуть, колишніх одеситів не буває. Людей, що народилися в цьому місті, легко впізнати за манерою спілкування та характерним жартам. Одеський гумор не сплутати ні з чим.

Щороку 1 квітня Одеса перетворюється в українську столицю Гумору завдяки унікальній події, яка залучає увагу тисячі туристів і артистів, – Гуморині. Перша пройшла ще в 1973 році, після чого була перерва, а з 1987 року це свято має щорічну періодичність.

юморина клоун.jpg

Фестивалі та концерти в Одесі, що проходять протягом декількох днів в рамках Гуморини, збирають під своїми прапорами чимало відомих особистостей і колективів: наприклад, в Одесу приїжджав син Чарлі Чапліна, регулярно виступають «Квартал 95» і «Маски-шоу».

Крім заходів у «Будинку клоунів» в Одесі традиційно влаштовують «Ярмарок сувенірів» і «Фестиваль їжі» на Грецькій площі, «Місто дитинства» в Міському саду і концерти на різних міських майданчиках.

На завершення фестивалю проходить традиційний Парад гумору. Він стартує від Соборної площі й фінішує на площі Катерининській. У ньому беруть участь знамениті коміки, величезна кількість клоунів, музикантів і танцюристів.

Юморина одесса пираты.jpg

У 2020 і 2021-му році карантинні обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу, вплинули на багато масштабних подій і Гуморину, в тому числі. Захід перенесли в онлайн-формат. Виступи коміків і музикантів транслювали в прямому ефірі, глядачі могли взяти участь в конкурсах і отримати призи. Якою буде Гуморина 2022 поки невідомо.

юморина клоуны одесса.jpg

Весна – прекрасна можливість відпочити в Одесі недорого, але при цьому отримати масу позитивних емоцій і спогадів.Напевно, в дні фестивалю сміху місто заполонять туристи. Тому краще заздалегідь підшукати добове житло в Одесі, щоб не пропустити грандіозний захід.

Що подивитися за 1 день в Одесі?

Гуморину також можна поєднати просто з поїздкою до Одеси на вихідні –  підшукати апартаменти на сервісі подобової оренди житла Doba.ua та детально познайомитися з містом.

Що подивитися в Одесі? Перш за все, легендарні Потьомкінські сходи, що сполучають причал і Приморський бульвар. Це одне з найбільш впізнаваних місць міста.

На самому бульварі стоїть символ Одеси – пам'ятник першому градоначальнику міста Дюку де Рішельє. Але всім він відомий, перш за все, як «Дюк з люка».

одесса дюк.jpg

Уздовж Приморського бульвару тягнуться красиві Грецький і Стамбульський парки. В кінці Грецького парку стоїть Воронцовський палац, колишня резиденція генерал-губернатора Михайла Воронцова, а поруч з ним – відома колонада палацу та найромантичніше місце Одеси – Тещин міст, який є пішохідним.

колонада дворца одесса.jpg

Ще один палац, Шахський, знаходиться неподалік. Його споруда датується XIX століттям, а на початку «нульових» його відреставрували на радість городянам.

В протилежному боці, за Стамбульськими парком – ще одна знакова будівля Одеси – Академічний театр опери та балету, також побудований два століття назад. Його, до речі, відвідував сам Пушкін, пам'ятник якому встановлений поруч, біля міської ради, в тому ж Стамбульському парку.

оперный театр одесса.jpg

Одна з найкрасивіших локацій Одеси – Воронцовський маяк. До нього від порту веде стежка. Це не тільки стратегічний об'єкт, а й прекрасне місце для екскурсій і фотосесій, так що туристів тут вистачає.

одесса маяк.jpg

Також обов'язково погуляйте вже згаданою вище Дерибасівською вулицею, загляньте в пасаж і філармонію – в цьому вся Одеса. Щоб встигнути подивитися все, краще вибирати квартири подобово в центрі Одеси. Вибір апартаментів в серці міста великий.

Нерідко в якості ще однієї пам'ятки згадується «Привоз» – колоритний одеський ринок. Колоритний він, в першу чергу, людьми. Тільки тут – максимальна концентрація одеських жартів на один квадратний метр. Але в цілому місце це на любителя. Якщо шукаєте емоцій, краще замовте екскурсію в Одеські катакомби. Це дійсно цікаво, пізнавально та таємниче.

одесские катакомбы.jpg

Де поїсти?

Як туристичне місто Одеса володіє найширшим вибором закладів. З розряду бюджетних і до того ж якісних закладів з хорошими відгуками можна виділити ресторан місцевої кухні «Дача». Він підійде і для вегетаріанців.

Американську та середземноморську кухні, а також страви на грилі згідно з відгуками можна покуштувати в Gastrobar. Відвідувачі відзначають приємну атмосферу, ввічливих офіціантів і смачні бургери.

Gastrobar одесса.jpg

Але якщо в Gastrobar краще все ж йти за м'ясом, то повною мірою насолодитися морепродуктами можна в барі мідій Kotelok. Гаспачо, окрошка зі скумбрією, паелья, плов з мідіями – все це можна спробувати тут. Також в закладі великий вибір пива.

Ну, і ще один бюджетний варіант – мережа ресторанів «Компот», який позиціонує свою кухню як «звичайну». Інакше кажучи, шукаєте смак добре знайомий з дитинства, значить ви за адресою.

одесса компот.jpeg

Де знайти житло в Одесі?

Не секрет, що хороший готель в курортному місті – задоволення не з дешевих. Тому радимо звернути увагу на сервіс бронювання апартаментів Doba.ua.

одесса квартира.jpg

Винайняти квартиру подобово хорошого рівня можна в межах 400-1000 гривень за добу. Це середня ціна, але є як квартири дешевше і простіше, так і елітне житло за готельними цінами та вище.

Якщо ж ви хочете зняти квартиру в Одесі в районі ЖД-вокзалу, щоб не витрачати час на таксі та інші переміщення з валізою, то для вас є декілька хороших варіантів від 400 гривень за добу.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки