Головна  / Блог / Куди поїхати? / Їдемо в Ужгород на вихідні

Їдемо в Ужгород на вихідні

Куди відправитися теплої пори року? Мабуть, немає в Україні більш колоритного регіону, ніж Закарпаття. Неспішний ритм життя, свіже повітря, чашечка кави вранці. Сьогодні розповімо, що подивитися в Ужгороді та інших куточках Закарпаття в цілому.

Визначні пам'ятки Закарпаття

Міста Закарпаття та населені пункти неподалік від них цікаві, перш за все, з історичної точки зору. Це багатонаціональний регіон, в якому панує полікультурне середовище, це регіон здравниць і середньовічних замків.

горы карпаты.jpg

В Інтернеті можна знайти велику кількість екскурсій Закарпаттям, і всі вони так чи інакше пов'язані або з історією, або з оздоровленням. Лікувальним курортам в нашому блозі присвячений окремий матеріал, але не меншої уваги заслуговують і замки Західної України, велика частина з яких знаходиться саме на Закарпатті. Зокрема, Паланок в Мукачево, Середненскій замок тамплієрів, Чинадіївський «замок любові», палац Шенборнів, Невицький замок та інші.

Якщо говорити про інші туристичні місця регіону, то відзначимо оленячу ферму неподалік від села Іза, де вже близько 20 років вирощують плямистих північних оленів. Крім того, неподалік від Хуста є страусина ферма та Долина нарцисів площею понад 200 гектарів.

Також відпочити душею й тілом можна на гірському озері Синевир – справжньою окрасою Карпат, в курортному комплексі «Воєводино» неподалік від Ужгорода та в селі Лумшори в Перечинському районі, яке славиться своїми цілющими джерелами – купання в них сприяє регенерації всіх систем в організмі людини.

воеводино.jpg

Де погуляти в Ужгороді

Обласний центр Закарпатської області щовесни приймає тисячі туристів, тому що в кінці квітня тут починається цвітіння сакур, що супроводжується фестивалем «Сакура-фест». Він включає в себе виставки художників, літературні та театральні вечори і багато іншого. Триває все це справа приблизно дві-три тижні, і в цей період зняти квартиру подобово в Ужгороді більш проблематично. Тому, якщо ви плануєте на власні очі побачити красиве природне явище, радимо потурбуватися квартирним питанням заздалегідь. Квартира на добу в Ужгороді в середньому коштує 450 гривень.

ужгород сакуры.jpg

Які цікаві місця ще можна відвідати в Ужгороді?

Перш за все, пропонуємо відчути ритм міста, прогулявшись під мотиви вуличних музикантів пішохідною вулицею Корзо до набережної з найдовшою в Європі липовою алеєю – її протяжність більше двох кілометрів!

В продовження теми цвітіння варто згадати дендропарк Лаудона та Ботанічний сад, в яких приблизно в той самий час, у квітні, цвіте рожева магнолія. Це приємні та спокійні місця, наповнені приголомшливими ароматами.

Звичайно ж, всі чули й про старовинний Ужгородський замок, який знаходиться неподалік від Ботанічного саду. Він має тисячолітню історію! Зараз в приміщеннях палацу розміщується етнографічний музей.

Ужгород замок.jpg

Не менші емоції можна отримати в Музеї народної архітектури та побуту просто неба. Це найстаріший скансен країни, який немов переміщує відвідувачів в традиційне закарпатське село. Головна прикраса музею – дерев'яна церква з села Шелестово, чий вік нараховує більше 240 років.

До слова про церкви. Безсумнівно, найкрасивішою сакральною спорудою Ужгорода є Хрестовоздвиженський кафедральний собор. Цей величний греко-католицький храм, що поєднав стилі бароко та класицизм, прикрашає стару частину міста.

Крестовоздвиженский кафедральный собор.jpg

Пам'ятки Ужгорода у великій кількості розміщені на інший пішохідній вулиці – Волошина, що йде перпендикулярно Корзо. Зокрема, на ній знаходяться перша жіноча гімназія Св. Гізелли – нині це музичне училище. Сусідить з ним костел святого Юрія, він же костел святого Георгія, і він же костел святого Франциска.

На перетині вулиць Корзо та Волошина звертає на себе увагу цікавий пам'ятник ліхтарнику дяді Колі – людині, яка завдяки відданості своїй професії та освіченості стала справжнім символом міста та місцевою знаменитістю.

памятник фонарщик.jpg

На набережній річки Уж, поруч з пішохідним мостом важко не помітити синагогу. Зараз будівля початку XX століття належить філармонії.

Ну і, звичайно, відпочинок в Ужгороді буде неповним без цікавого квесту. Столиця Закарпаття славиться своїми мініатюрними бронзовими пам'ятниками. Складіть маршрут і спробуйте знайти Гаррі Гудіні, бравого солдата Швейка, Миколайчика, статую Свободи, Вольфганга Амадея Моцарта, Ейфелеву вежу та інші мініскульптури. Попереджаємо: вони висотою 15-20 сантиметрів, так що це завдання не з легких.

минискульптура башня.jpg

Тепер ви знаєте, що відвідати на Закарпатті та можете сміливо планувати свій відпочинок. На сервісі Doba.ua у вашому розпорядженні понад 100 варіантів квартир подобово в Ужгороді. Адже одного дня на те, щоб познайомитися з містом, явно не вистачить.

Однокімнатні квартири подобово в Ужгороді зосереджені в основному на Мукачівській вулиці та проспекті Свободи. Це нова частина міста, проте його масштаби дозволяють в прогулянковому темпі без труднощів дістатися до головних визначних пам'яток фактично з будь-якої точки.

Гарної поїздки!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки