Головна  / Блог / Куди поїхати? / Історичне місто Кам'янець-Подільський

Історичне місто Кам'янець-Подільський

Кам'янець-Подільський завжди на слуху. Це невелике місто має шалену популярність серед туристів. Якщо мова заходить про пам'ятки Хмельницької області, насамперед згадується національний парк Подільські Товтри, мальовничий куточок України, та знаменита фортеця.

Історико-культурний заповідник «Кам'янець» входить в число семи чудес України. Сюди приїжджають для того, щоб перейнятися духом історії, отримати яскраві емоції від відвідування історичних місць та дізнатися багато цікавих фактів про свою країну. Куди піти в Кам'янці-Подільському крім фортеці, як дістатися в одне з найстаріших міст України та недорого відпочити, читайте в нашому матеріалі.

каменец.jpg

Історія та особливості фортеці

Кам'янець-Подільська фортеця як дитинець існувала ще за часів Київської Русі. Замок на її місці був побудований в XIV-XV століттях. Фортеця ж у сучасному вигляді відноситься до XVI століття.

Вона була важливим стратегічним об'єктом і побачила чимало воєнних дій. У 1672 році фортеця була захоплена турками. Проте, і фортеця, і Старе місто дійшли до нашого часу крізь століття практично незмінними, хоч і пошкоджені часом.

старая крепость каньон.jpg

Кам'янець-Подільський розділяється значним каньйоном, в якому протікає річка Смотрич, на дві частини. Старе місто знаходиться на скелястому півострові, який з'єднує з Новим містом Новопланівський міст. Замковий комплекс утворюють одинадцять веж, розкиданих по цьому півострову. Найпопулярніша серед туристів – Денна. Не кожен знає її назву, але пропустити кращу локацію для фотографій з видом на замок просто неможливо.

Екскурсії містом

Знайти екскурсії в Кам'янці-Подільському не складніше, ніж у Львові. Пропозицій провести вас найцікавішими куточками старовинного міста чимало – як в Інтернеті, так і безпосередньо біля міської ратуші.

Одні екскурсії присвячені діаспорі, інші – оборонним об'єктам, треті – мостам древнього Кам'янця, а деякі складаються під щорічний фестиваль повітряних куль. Варіантів проведення часу в місті безліч.

каменец фестиваль.jpg

Якщо ж говорити про тури в Кам'янець-Подільський, то вони нерідко охоплюють також відвідування прилеглих Чернівців та Хотина, які з туристичної точки зору представляють не менший інтерес.

Пам'ятки Кам'янця-Подільського

Хоч місто відносно невелике, зупиняючись в Кам’янці-Подільскому, зняти квартиру подобово краще ближче до історичного центру, тому що більшість пам'яток зосереджена саме там. Квартира в Кам'янці-Подільському в Старому місті подобово обійдеться зовсім недорого – за 400 гривень можна вибрати хороший варіант.

Тепер безпосередньо про визначні пам'ятки

Хрестовоздвиженська церква

Це єдиний в місті дерев'яний храм, що стоїть неподалік від фортеці. Поруч є скульптурна композиція «Стіл згоди», що символізує собою місто та сім народів, які залишили вагомий слід в історії міста.

Крестовоздвиженская церковь.jpg

Замковий міст

Замковий міст передує собою Кам'янець-Подільську фортецю. Краєвиди тут неповторні, тому саме звідси туристи привозять найбільшу кількість гарних світлин.

замковый мост.jpg

Руська брама

Важлива оборонна та гідротехнічна споруда XV століття та одна з найпотужніших веж Старого міста.

русские ворота каменец.jpg

Турецький бастіон

Ще одне фортифікаційна споруда, яка свого часу була оновлена та вдосконалена турками, що захопили місто, – звідси йде його назва.

турецкий бастион каменец.jpg

Нижня та Верхня Польська брама

Найбільш близькі до нової частини міста вежі. Польські ворота також виконували оборонну функцію. Дуже атмосферне місце зі своєю легендою: за чутками, саме тут вітер зірвав капелюха з голови Петра I.

нижня брама каменец.jpg

Костел апостолів Петра і Павла

Гарний храм, який легко впізнати через 40-метровий мінарет зі скульптурою Мадонни нагорі, що стоїть поруч. Мінарет – теж справа рук турків.

Костел апостолов Петра и Павла каменец 1.jpg

Міська ратуша

Головна прикраса Площі ринок. Ратуша в Кам'янці-Подільському – одна з найстаріших в Україні. Неподалік від неї милується красою міста турист, точніше пам'ятник йому, встановлений у 2013 році.

ратуша каменец 1.jpg

Вірменська церква святого Миколая

До наших днів від церкви дійшла лише дзвіниця. Проте, це ще одне знакове місце, яке є обов'язковим до відвідування.

армянская церковь каменец.jpg

Троїцька церква

Один з перших храмів міста, який був повністю знищений за радянських часів і відновлений вже за часів незалежної України.

троицкая церковь каменец.jpg

Домініканський костел

Видатна пам'ятка Кам'янця-Подільського, яку можна знайти неподалік від ратуші, на вулиці Домініканській. Цінителі архітектури будуть в захваті: храм поєднує в собі відразу кілька стилів.

Доминиканский костел каменец.jpg

Новопланівський міст

Міст через каньйон і річку Смотрич, що виділяється серед всіх інших мостів країни своїми масштабами. Улюблене місце для фотосесій.

новоплановский мост каменец1.jpg

Лебедине озеро

Біля Новопланівського мосту з боку Нового міста знаходиться красиве місце для відпочинку з озером, на якому мешкають лебеді. З невеликого містка відкриваються мальовничі краєвиди на каньйон.

озерор каменец.jpg

Собор Олександра Невського 

Собор Олександра Невського – відносно новий, але дуже красивий православний храм, так само відновлений в кінці 90-х.

Собор Александра Невского каменец.jpg

Де зупинитися в Кам'янці-Подільському

Старе місто виглядає особливо гарно після заходу сонця, коли включається підсвічування, і фортеця виглядає справді казково. Однак, побачити Кам'янець-Подільський вночі не вдасться, якщо зупинитися в місті менше ніж на добу. Тому варто подумати над тим, як і де зняти квартиру в Кам'янці-Подільському.

каменец ночь.jpg

Звичайно, можна зупинитися в готелі, але якщо ви шукаєте більш економне житло, то краще звернути увагу на апартаменти. Цінник на квартири подобово в Кам'янці-Подільському починається всього від 100 гривень. Більш комфортні варіанти теж не «кусаються», так що ночівля в серці Старого міста не вдарить по кишені.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки