Головна  / Блог / Куди поїхати? / Хеллоуїн 2021: актуальні події

Хеллоуїн 2021: актуальні події

Осінню нудьгу легко розженуть яскраві костюми, весела компанія і смачні частування. Все це можна знайти на святі Хеллоуїна. Коли проходить Хеллоуїн і які нічні заходи плануються в великих містах України, читайте на Doba.ua.

Нетрадиційний для України, але такий улюблений Хеллоуїн відзначається щороку в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. У Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та інших великих містах організовують тематичні фестивалі, вечірки, концерти та екскурсії. Ми зібрали самі соковиті заходи в один матеріал, щоб було легше визначитися, куди піти і який костюм на Хеллоуїн вибрати.

1. Хеллоуїн в Стародавньому Києві

В «Парку Київська Русь» щороку проходить нетрадиційне святкування Хеллоуїна - тут свята дають бій. Сюди не варто приходити в костюмі зомбі, місцева нечисть - автентична. На просторах Стародавнього Києва гуляють персонажі з казки «Аліса в країні чудес», вершники Апокаліпсису, відомі герої давньослов'янської міфології. На ристалище проходить театралізована вистава, в якому глядачі можуть взяти активну участь. Також в числі активностей парку середньовічний тир, прогулянки верхи на конях, майстер-класи з народних ремесел.

Коли: 30-31 жовтня 

Де: Київська область, село Копачів

helloween_08.png

2. Ніч в замку барона

Тим, хто хоче не тільки повеселитися, але й дізнатися щось нове, буде цікаво побувати на екскурсії «Ніч в замку Барона» від «Цікавого Києва ». Це вечірня прогулянка в оповитий легендами будинок на розі Ярославового Валу в Києві. Під час екскурсії гід розповідає, звідки в будинку взявся привид Білої жінки і чому будинок називають «Замком Барона», хоч барони тут не жили. Маршрут проходить через ворота з химерами, гарні кімнати з камінами і високими стелями, вежу замку і балкон, звідки відкривається вид на Золоті ворота. 

Коли: 30 і 31 жовтня (записуватися на екскурсію потрібно заздалегідь) 

Де: Київ, вулиця Ярославів Вал

3. Halloween Bike Sabbath

Активно відсвяткувати Хеллоуін киян і гостей столиці запрошують в парк Муромець. Тут зберуться всі любителі велосипедних прогулянок. У програмі нічні гонки, веселі конкурси та страшно смачні частування. Підбираючи наряд, можна вибрати костюм відьми, перевертня, вампіра, зомбі або будь-якого містичного персонажа. Кількість учасників обмежена, тому про свою участь краще повідомити заздалегідь.

Коли: 31 октября

Де: Київ, парк Муромець

Сторінка заходи в Facebook

4. Halloween для студентів 

Ще одне яскраве захід у Києві на Гелловін пройде на двох майданчиках Льодового стадіону. Масштабний фестиваль для студентів столиці триватиме два дні. На території встановлять дві сцени, на якій виступлять діджеї, тик-токери і відомі артисти. За межами стадіону також будуть святкові локації з атракціонами і фуд-кортом.

Коли: 29-30 жовтня

Де: Київ, проспект Академіка Глушкова, 9 (Льодовий стадіон)

472b.jpg

Плануючи приїхати на вихідні в столиці, недорого зняти квартиру в центрі Києва подобово можна на сайті подобової оренди Doba.ua. У каталозі представлені варіанти на будь-який бюджет і з будь-якими умовами.

5. Виставка «Світ велетнів»

Підбираючи варіант, де святкувати Хеллоуїн з дітьми, зверніть увагу на виставку «Світ велетнів». Вона проходить в Голосіївському парку столиці, і останні вихідні жовтня стануть завершальними для виставки. Встигніть відчути себе маленькими поруч з неймовірними аніматроніку-гігантами. На 30 тематичних локаціях розставлені велетні, які вміють розмовляти і рухатися, працюють атракціони, зони майстер-класів і лавка, де можна купити сувеніри.

Коли: до 31 жовтня

Де: Київ, Голосіївський парк

6. Halloween Fest. Welcome to Zombieland

З усіх місць, куди піти на Хеллоуїн в Харкові, особливо виділяється фестиваль на арт-заводі «Механіка». Щороку тут організовують яскраві вечірки, і ця осінь не стане винятком. На території заводу відтворять дві епохи - доісторичну з динозаврами і постапокаліптичну, яка перенесе в 3020 рік. Реалістичні декорації, зомбі-розваги, машина часу, зона експериментів, фуд-корт і зомбі-тир - на таку вечірку варто приїхати навіть з іншого міста.

Коли: 30 жовтень

Де: Харків, арт-завод «Механіка»

Сторінка заходи в Facebook

Halloween-pumpkins.jpg

7. Велопробіг Critical Mass Lviv

Активно зустріти Хеллоуїн можна і у Львові. Кожної останньої п'ятниці місяця в місті проходить велосипедний пробіг Critical Mass. Незалежно від погоди, любителі двоколісних залізних коней зберуться біля пам'ятника Івану Франку і проїдуть по красивих вулицях міста. Залишившись у Львові на вихідні, можна відвідати нічну екскурсію Личаківським замку або парку Високий замок, додавши містичної нотки свою поїздку.

Коли: 29 жовтень

Де: Львів, старт біля пам'ятника Івану Франку

Сторінка заходи в Facebook

8. Велике симфонічне шоу Halloween

Симфонічне шоу - хороший варіант для святкування Хеллоуїна в Одесі. На сцені Театру музкомедії виступлять сто музикантів і виконавців, які допоможуть глядачам згадати дитинство і занурять в пригоди. У програмі виконання музичних творів з таких фільмів, як «Гаррі Поттер», «Мисливці за привидами», «Сімейка Адамсів». Плануючи приїхати в Одесу на шоу, зупинитися можна, знявши номер в готелі або квартиру на Французькому бульварі подобово.

Коли: 29 жовтень

Де: Одеса, Театр музкомедії (ОАТМК ім. М. Водяного)

9. Halloween 2021-карнавал на Дніпрі

убрався в страхітливий костюм і зробити багато оригінальних фото на воді можна буде в Дніпрі. Тут на честь Хеллоуїна буде проходити традиційний тематичний карнавал. Учасники зможуть поплавати на сапах і каяках, демонструючи свої містичні образи. Програма заходу залишається загадкою, але нудно в переддень Дня всіх святих не буде нікому.

Коли: 31 октября 

Де: Дніпро, вулиця Набережна Перемоги, 1Д (SUP Station)

Сторінка заходи в Facebook

hellouign_5f8d2ff64316d-600x330.jpg

10. Хеллоуїн в Потьомкінському палаці

Відсвяткувати Хеллоуїн за всіма канонами гостей запрошують в Потьомкінський палац. Тут відбудеться бал темних сил за участю містичних персонажів з відомих мюзиклів і казок. У залах і коридорах замку можна буде зустріти Мавку з русалками, дракона, Медузи Горгони, страшного клоуна і персонажів сімейки Адамсів. Гості зможуть спробувати вино з льохів Дракули, задати питання чарівному дзеркалу, сфотографуватися зі сплячою царівною і прийняти участь в спіритичний сеанс.

Таке дійство варто того, щоб приїхати здалеку. Зупинитися на час поїздки можна, орендувавши квартиру подобово в Дніпрі.

Коли: 30 і 31 жовтня

Де: Дніпро, Потьомкінський палац в парку Шевченка (палац студентів ДНУ).



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки