Головна  / Блог / Куди поїхати? / Києво-Печерська лавра – духовна святиня Києва

Києво-Печерська лавра – духовна святиня Києва

Побувати в Києві і не побачити найдавніший монастирський комплекс, Києво-Печерську лавру, непробачно для православної людини.

Важко уявити собі столицю без неповторного за красою архітектурного комплексу, який є не тільки місцем релігійного паломництва, а й одним з найважливіших і найбільш унікальних об'єктів спадщини ЮНЕСКО.

Києво-Печерська Лавра – це окреме містечко в самому центрі Києва. На її території знаходяться 14 найдивовижніших по архітектурі храмів, які зберегли свій унікальний первозданний вигляд з XI століття. Крім того, тут знаходиться друкарня, одна з перших в Київській Русі, чоловічий монастир і 7 музеїв, серед яких Музей друкарства, Музей голограм, Музей історичних скарбів України. Щоб потрапити туди раніше за всіх туристів, радимо подивитися квартиру в Києві на добу в центрі.

За переказами, монастир засновано 1051 року святими Антонієм і Феодосієм, які обрали шлях молитовного усамітнення в печерах. Від печер і пішла назва монастиря.

Києво-Печерська Лавра

Головним входом на територію комплексу є Святі ворота. Паломники вірять, що при проходженні через них грішникам відпускалися гріхи.

Над Святою брамою Лаври знаходиться храм Святої Трійці – це найдавніша зі збережених на території комплексу церква. Тут розташовано і серце Лаври, Успенський собор, прообраз всіх монастирських храмів Давньої Русі.

Лавра Київ

У Нижній Лаврі розташовується діючий чоловічий монастир, знаходяться Ближні та Дальні печери, які є центральною і головною визначною пам'яткою святині. Тут можна прихилитися до мощів святих, помолитися Богу і загадати бажання.

Лаврський монастир Київ

Перед входом вам запропонують свічки, якими ви будете освітлювати собі дорогу. Після екскурсії недогарки бажано не викидати. Ці свічки просочуються духом святості та здатні зцілити і виконати найзаповітніші бажання.

Не пошкодуйте часу на прогулянку по цій воістину святій землі. Для гостей столиці на сайті Doba.ua представлено більше сотні варіантів, щоб зняти квартиру подобово Київ, Печерський район.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки