Головна  / Блог / Поради туристам / Коли вигідно орендувати квартиру?

Коли вигідно орендувати квартиру?

Часто вибір дати відпустки залежить не тільки від сезонних переваг і особистого графіка, але і від вигоди. Сучасний турист відстежує лоукости не тільки в авіакомпаніях, а й на проживання. Як не помилитися з сезонністю і вигідно зняти житло біля моря - розповімо сьогодні в нашому матеріалі.

Як сезон впливає на ціну житла

Арифметика дуже проста - попит породжує пропозицію. В середньому туристичний потік зростає в три рази напередодні свят і у високий сезон, в новорічні свята або влітку. Також зростання ціни може бути пов'язане з державними та регіональними святами. Наприклад, на Закарпатті в осінній сезон проводиться безліч винних і гастрономічних фестивалів, тому житло тут дорожчає. Отже проживання в квартирі до свята і в ході фестивалю може різнитися за ціною десь утричі.

вигідно орендувати квартиру


До того ж частково на вартість житла впливають комунальні послуги. У зимовий сезон оренди квартир, при великій витраті опалення та електроенергії, ціна також зростає.

Добова оренда: взимку або влітку

Складно сказати, коли дешевше зняти квартиру та їхати відпочивати вигідніше, адже все залежить від бажаного напрямку і його актуальності в даний період. Відпочинок в Карпатах, наприклад, є актуальним і взимку, і влітку. Катайтеся на лижах та санчатах або випробовуйте себе в туризмі та зберіть повний козуб грибів. А ось в Одесі цікаво по правді тільки влітку, тому оренда будиночка на добу під шум Чорного моря актуальна тільки до кінця оксамитового сезону.

Орендодавці це прекрасно розуміють і завищують ціни тільки в залежності від актуальності проживання. У період, коли великий наплив гостей не очікується, ціна падає у два-три рази. Іноді в регіонах, особливо схильних до сезонності, нерухомість і зовсім може консервуватися на неактуальних період.

Тому, якщо для вас важливий сам факт подорожі та економне житло, то їдьте у цікавий для вас регіон в нетуристичний сезон. Але якщо все ж вам хочеться відчути себе частиною великого туристичного потоку і відчути максимум емоцій, тож будьте готові розщедритися на житло біля моря або дерев'яний котедж в снігових горах.

Карпаты.jpg

Подобова оренда: восени або навесні

І навесні, і восени можна знайти віконце, коли ціни на житло максимально знижені. І хоча навіть популярні туристичні напрямки в цей період можуть зустріти не найпривабливішим своїм виглядом, атмосфера старовинних міст нікуди не йде. Недорого зняти житло восени можна, наприклад, у Львові чи Луцьку. Туристів тут уже майже не буде, але пам'ятки та затишні кафе залишаться.

Із закінченням літа ціни знижуються, але вже в жовтні, коли починається період ранніх бронювань на новорічні свята, можна відчути незначний підйом. У листопаді ціни підіймаються практично у два рази, тому подбати про те, де проведете Новий рік краще заздалегідь.

Що стосується весняного періоду, то після новорічних свят ціни поступово йдуть на спад і залишаються стабільними до березня. У квітні можна помітити зростання на період травневих свят. До популярних напрямків навесні можна віднести Ужгород в період цвітіння сакури, Закарпатті з долиною нарцисів, Буцький каньйон та інші підходящі для рафтингу місця.

Якщо бронювати сильно заздалегідь, можна встигнути знайти житло без святкової націнки або з невеликим завищенням. Безпосередньо на травневі свята житло дорожчає в півтора раза й такі ціни триматимуться упродовж всього літнього періоду.

Ужгород сакура.jpg

5 Лайфхаків для вигідного знімання житла

Є кілька простих порад, як вдало зняти нерухомість на кілька днів. Ось найпоширеніші, зібрані на основі відгуків бувалих мандрівників і орендодавців.

1. Не відмовляйтеся від віддалених районів. Зняти житло в самому центрі міста - звичайно, заманливо. Але це актуально хіба що тільки в період великих свят. Наприклад, квартири в центрі Києва на добу популярні в Новий рік або до Дня Незалежності, гості хочуть залишатися в центрі подій. В інших випадках цілком підійде і квартира у віддаленому районі. Ціни там куди нижче, а якість ремонту і базової інфраструктури може бути ідентичною. Відстежуйте лише транспортну розв'язку, щоб до центру дістатися було комфортніше.

2. Звертайте увагу на ціни за прибирання. Якщо ви проживаєте у квартирі понад трьох днів, вам цілком може знадобитися прибирання. Обирайте найбільш вигідний для себе варіант. За ціною за прибирання ви зможете оцінити і апетити орендодавця. Буває так, що вартість прибирання може становити половину добової ціни за проживання. Для однокімнатної квартири на околиці це непомірно багато, для трикімнатної в центрі - більш ніж щедра пропозиція.

3. Не нехтуйте кімнатою. Якщо ви один і приїжджаєте в місто на пару днів у відрядження або на швидку оглядову екскурсію по місту, вам цілком може підійти й кімната. Зовсім не обов'язково сплачувати за цілі апартаменти, якщо ви будете їх використовувати тільки для ночівлі. Так туристи вважають за краще хостели перед готелями, замість квартири зняти кімнату або ліжко-місце можете і ви.

вигідно орендувати квартиру

4. Перевіряйте на достовірність. Не лінуйтеся вивчати фотографії, відгуки та контакти. Досить вбити в пошук одну з фотографій квартири, щоб дізнатися, чи унікальна вона. Читайте відгуки, вони повинні бути різними за обсягом, настроєм і стилістикою. Відстежуйте заповненість календаря зайнятості, графу офіційного власника. Перший фактор буде означати, що власник відповідально ставиться до своєї роботи та має попит, другий - що він надав усі документи та є власником нерухомості.

5. Звітні документи та картка. Навіть якщо ви не відрядник, а звичайний турист, зверніть увагу на графу надання звітних документів і можливість оплати на картку. Це не гарантує вам стовідсоткову сумлінність власника. Але значно підвищує факт того, що він працює офіційно. Для роботи зі звітними документами та банківськими картками орендодавець повинен бути оформлений через податкову. А значить він працює чесно і чистий перед законом. І ви, як гість, ймовірніше можете бути спокійні.

Завжди звертайте увагу на сезонність, на гарячі пропозиції та не забувайте бронювати квартири заздалегідь. Так, вигідно можна забронювати житло в Одесі у квітні місяці, а ціни на добове житло в Карпатах буду більш вигідними в кінці літа. Бажаємо вам приємної відпустки!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки