Головна  / Блог / Куди поїхати? / Копії світових пам'яток в Україні

Копії світових пам'яток в Україні

Ситуація з подорожами за кордон залишається нестабільною. Але відчути себе іноземним туристом можна і в рідній країні. У різних куточках України заховані пам'ятки, яки сильно нагадують всесвітньо відомі локації. Про найпопулярніші з них поговоримо в цій статті.

Світові пам'ятки в Україні

Подорожуючи різними регіонами, можна зустріти багато локацій, схожих на закордонні місця. Копію римського Колізею можна побачити в столиці, «київський Колізей» знаходиться на Контрактовій площі, а одне з 7 чудес світу – єгипетські піраміди – можна зустріти у вигляді родової усипальниці на Полтавщині.

колизей.jpg

  • Ейфелева вежа

Зробити Селфі на тлі Ейфелевої вежі можна в Харкові. Знаходиться вона поруч з ТРЦ «Французький квартал». Висота харківської вежі всього 35 метрів, але своїми формами вона сильно нагадує головний символ Парижа. На нижньому рівні вежі є оглядовий майданчик, куди можна піднятися безкоштовно. Увечері вся конструкція красиво підсвічується.

эйфелева башня харьков.jpg

Але харківська вежа – не єдина копія Ейфелевої вежі в Україні. Знайти ще одну ідентичну конструкцію можна в столиці, на території житлового комплексу «Французький квартал».

  • Біг-Бен

Доки оригінальна вежа Єлизавети знаходиться на реконструкції та дістатися до неї непросто, помилуватися маленькою копією можна в одному з районів Харкова. Головний корпус Харківського національного економічного університету імені Коваля в точності повторює зовнішній вигляд Біг-Бена. Розміри тутешньої годинникової вежі менше оригінальної, але скромними їх не назвеш. Циферблат досягає трьох метрів в діаметрі.

харьков биг бен.jpg

Плануючи провести вікенд в першій столиці, знайти та забронювати в Харкові житло на добу можна на сайті Doba.ua.

  • Статуя Свободи

Львів не перестає дивувати різноманітністю архітектурних пам'ятників і скульптур. На будівлі Музею етнографії та художнього промислу можна розгледіти місцеву статую Свободи. На відміну від американської, львівська статуя встановлена ​​в сидячому положенні, але голову її так само вінчають промені, а в руці вона тримає факел. Приїхавши подивитися на визначні пам'ятки культурної столиці, знайти бюджетне житло в центрі можна завдяки розвиненій подобовій оренді квартир Львова.

статуя свободы.jpg

Більш точну копію американської статуї Свободи можна побачити в місті Здолбунів Рівненської області. А зовсім мініатюрний символ свободи встановлений в Ужгороді на Закарпатті.

  • Японські сакури

Відчути себе немов в Японії, перебуваючи при цьому в закарпатському місті Ужгород, можна не завдяки якійсь конкретній пам'ятці. Вся справа в природному явищі – цвітінні японської сакури. Щовесни, коли в Японії розквітає сакура, туди приїжджають тисячі туристів з різних країн. Таке ж явище приваблює туристів і в Ужгород. У другій половині квітня, коли погода стає стабільно теплою, на вулицях Ужгорода починається цвітіння сакур. На честь цього тут навіть організовують фестиваль.

ужгород.jpg

  • Парк «Кекенгоф»

Ще одне місце, яке стало відомим завдяки квітам, –  парк «Кекенгоф» в Нідерландах. Зробити фотографії на тлі полів тюльпанів можна й не виїжджаючи так далеко. Українська «маленька Голландія» знаходиться в Херсонській області, в селі Любимівка. Крім тюльпанів на території фермерського господарства вирощують спаржу. Для туристів проводять екскурсії, готують страви зі спаржі та продають сувенірну продукцію.

маленькая Голландия.jpg

Схожі локації з тюльпановими полями можна побачити в селі Мамаївці в Чернівецькій області, в Кропивницькому в Кіровоградській області та в Київській області, в парку «Добропарк».

Парк «Україна в мініатюрі» – місце, яке варто відвідати

Розглянути головні визначні пам'ятки України менше, ніж за один день, можна завдяки музею «Україна в мініатюрі». Це великий парк відомих локацій і скульптур України, розташований в столиці просто неба.

киев в миниатюре.jpg

Спочатку парк мав назву «Київ в мініатюрі» і на його території були встановлені зменшені копії головних визначних пам'яток столиці: вулиця Хрещатик, Андріївська церква, Києво-Печерська Лавра, монумент «Батьківщина-мати». Пізніше колекцію парку поповнили 3d моделі пам'яток інших регіонів: готичні костьоли України, замки та фортеці.

украина в миниатюре.jpg

Знаходиться парк мініатюр на території Гідропарку. Приїжджаючи до столиці на вихідні, рекомендуємо звернути увагу на подобову оренду квартир у метро Гідропарк в Києві. Житло тут буде коштувати дешевше, ніж в центральних районах.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки