Головна  / Блог / Куди поїхати? / Кращі музеї України для відвідування

Кращі музеї України для відвідування

Похід в музей - це давно не просто прогулянка по тихих залах, де нічого не можна чіпати. Сучасні українські музеї організовують театралізовані вистави, дозволяють взаємодіяти з експонатами і беруть участь в таких акціях як «Ніч в музеї» і «Міжнародний день музейного Селфі». 

Редакція Doba.ua зібрала десять сучасних і незвичайних музеїв України, які однозначно варто відвідати. 

ТОП цікавих музеїв України

Державний музей авіації

Де: Київ, вулиця Медова, 1

Це не тільки один з найбільш відомих музеїв України, а й найбільший історико-технічний музей Східної Європи. На момент відкриття тут було представлено 33 експонати, а зараз кількість літальних апаратів перевищило позначку в 90 одиниць. Кабіни та салони деяких літаків відкриті для відвідування. 


Інтерактивний простір «Музей науки» 

Де: Київ, вулиця Академіка Глушкова, 1 (ВДНГ)

Найвідоміший музей Києва, куди приходять, щоб познайомитися з науковими досягненнями людства. Територія розділена на тематичні зони: винаходи, людський організм, звук, акустика, простір. Тут можна покататися на велосипеді з квадратними колесами, опинитися всередині дзеркального тунелю, побачити двометрову голограму і власний голос!

Музейний комплекс «Запорізька Січ»

Де: Запоріжжя, острів Хортиця, вулиця Старого Редуту, 10

Історико-культурний комплекс «Запорізька січ» діє на території острова Хортиця. Це відтворений образ козацької січі з церквою, козацькими куренями, майстерні, корчмою і кузнею. В деякі дні тут організовують вистави та майстер-класи з володіння козацькою зброєю.


Музей техніки «Фаетон»

Де: Запоріжжя, вулиця Виборзька, 8

Найбільший приватний музей України, де зібрана колекція з понад 250 одиниць техніки. Тут можна побачити серійні і рідкісні ретроавтомобілі, ексклюзивні екземпляри мотоциклів, військову техніку, збори зброї. Особливістю музею є те, що вся техніка - діюча.

Музей «Писанки»

Де: Івано-Франківська область, Коломия, проспект Чорновола, 43Б

Сама архітектура музею вже є частиною експозиції - споруда виконана у формі гігантського розписаного яйця. Всередині є кілька залів, в яких представлено більше шести тисяч писанок. Велика частина колекції - це розписані яйця з різних регіонів України. Але є експонати з США, Швеції, Франції, Польщі, Індії та інших країн.

Крім музею в Коломиї є на що подивитися, це затишне місто, куди приємно приїхати на вихідні. Зняти кімнату в хостелі або квартиру подобово в Коломиї можна на Doba.ua.

Музей-заповідник «Личаківський цвинтар»

Де: Львів, вулиця Мечникова, 33

Личаківський цвинтар - один з найстаріших в Європі. На його території розміщено більше трьохсот тисяч поховань. У числі відомих людей, похованих тут, Іван Франко, Соломія Крушильницька, Маркіян Шашкевич. Багато надгробків є витворами мистецтва. Прогулятися алеями можна самостійно, а можна замовити нічну або денну екскурсію.


Музейно-культурний комплекс «Львіварня»

Де: Львів, вулиця Клепарівська, 18

«Львіварня» - сучасний комплекс, в якому можна познайомитися з процесом створення хмільного напою, продегустувати продукцію пивоварні та навіть розробити власний сорт. Серед експонатів є 3D-голограма, жива гравюра, театр тіней. Окремий поверх відведений під культурний комплекс, де організовують виставки, конференції, концерти.

Музей Таємниці підземної Одеси 

Де: Одеса, вулиця Буніна, 7; 2-й Розумовський провулок, 3Б; вулиця Бабеля, 4

Одеські катакомби - одне з найзагадковіших і цікавих місць України. Побувати всередині запрошує проект «Таємниці підземної Одеси». Проект поділяється на три музеї. У першому можна побачити протирадіаційний притулок, партизанську стоянку і підземну школу. Другий цікавий тим, що знаходиться в найстарішій каменоломні. Зупинитися поруч можна, знявши квартиру в центрі Одеси подобово. А третій являє собою заплутаний лабіринт підземного бункера 30-х років.

Затримавшись в Одесі на довше, можна також відвідати Музей контрабанди, Музей звуку або Музей коньячної справи Шустова. 

Музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів 

Де: Івано-Франківська область, селище Верховина, вулиця Івана Франка, 35

Відпочиваючи в Карпатах, варто заглянути в приватний музей Романа Кумлика. Експозиція включає предмети побуту гуцулів, їх одяг, знаряддя праці, грошові одиниці. Особливе місце займають музичні інструменти. Тут є скрипки різної форми, трембіти, цимбали, ліра, зозуля - звучання багатьох з них можна почути під час екскурсії.


Національний музей-садиба М.І. Пирогова

Де: Вінниця, вулиця Пирогова, 155

Микола Пирогов - видатний вчений і хірург. Музей-садиба - це місце, де він жив і працював. Для відвідування відкриті будинок, музей-аптека з операційної, церква-некрополь і меморіальний парк. Плануючи відвідати музей в теплу пору року, рекомендуємо затриматися і побачити гру знаменитих фонтанів у Вінниці. Житло подобово і готелі міста до ваших послуг.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки