Головна  / Блог / Поради туристам / Найкращий відпочинок: Кирилівка та її коси

Найкращий відпочинок: Кирилівка та її коси

За останні роки Кирилівка перетворилася на повноцінний курорт. За популярністю серед українців це селище на Азовському морі практично не має рівних.

Адміністративно Кирилівка – це не тільки селище, а й ще дві коси, що примикають до нього: Пересип і Федотова. Що ж вибрати для відпочинку на морі в Україні: саме селище або зупинитися на одній з його кіс? Давайте розбиратися разом з Doba.ua.


У Кирилівці розвинена інфраструктура: безліч магазинів, точок харчування, ринків, автостанція, відділення банків, аптеки, медичні заклади. Не маленький тут і вибір розваг. До послуг відпочивальників безліч атракціонів та водних гірок. А найголовніше, що попри розвинений сервіс, оренда житла в Кирилівці вигідна та задовольнить запити будь-якого туриста. Будиночки в Кирилівці на березі моря обладнані всім необхідним.

Через все перераховане вище, пляжі Кирилівки у високий курортний сезон переповнені. Такий ажіотаж під час відпочинку далеко не кожному до душі. Ситуація на прилеглих косах дещо інша.

relaxation-1082170_1280.jpg

Особливості відпочинку на Федотовій косі

Федотова коса традиційно вважається молодіжним місцем відпочинку. Тут розташований найбільший в Україні аквапарк, дельфінарій, кінний театр, лунапарк, оглядове колесо, численні нічні клуби, кафе і бари. Житло на Федотової косі можна підібрати на будь-який смак.

Увечері коса залита вогнями, звідусіль доноситься гучна музика. На території також є кілька ринків, аптек, наметових містечок, безліч розваг для дітей, а на всьому узбережжі встановлені надувні водні гірки. Уздовж цієї «драйвової» частини коси вечорами курсують музичні паровозики, на яких дуже любить кататися малеча.

федотова коса.jpg

Також на Федотової косі прямо на Утлюцькому лимані розташувався клуб любителів віндсерфінгу та кайтсерфінгу. Охочі можуть не тільки покататися з інструктором, а й самим навчитися цих видів водного спорту.

Крім цього, Утлюцьким лиманом можна покататися на кораблику. У програму двогодинної прогулянки входить купання в глибоководній частині лиману, де глибина сягає 5-7 метрів.

кайтсерфинг.jpg

По мірі просування вглиб Федотки, в сторону села Степок, життя на косі стає більш камерним. Ця частина коси більше підійде любителям спокійного сімейного відпочинку. Тут всі бази відпочинку розташовані на першій лінії.

За селом Степок туристичне життя на косі практично сходить нанівець. Далі починається острів Бірючий та Азово-Сиваський національний природний парк, проїзд на територію якого можливий тільки у супроводі гіда. Тут в природному середовищі можна зустріти косуль, оленів та перелітніх птахів.

Азово-Сивашский национальный природный парк.jpg

Відпочинок на косі Пересип

Коса Пересип, – 9-кілометрова смуга суші в східній частині Кирилівки, – більше сподобається сім'ям з дітьми та літнім людям. Берег прилеглого Молочного лиману щільно забудований приватними базами та міні-готелями, тому житло на косі Пересип буде знайти нескладно. Кафе, магазинів і розваг не так багато, як в самій Кирилівці та на Федотової косі, пляж значно вужче, ніж на Федотці.

коса пересыпь.jpg

Яку б частину Кирилівки ви не обрали для літнього відпочинку, ви гарантовано отримаєте тепле Азовське море, мілководдя біля берегів, чисті піщані пляжі, цілюще повітря, насичене йодом і лікувальні мулові грязі.

Відпочинок на Азовському морі – це незабутні світанки та заходи, коли сонце встає над морем, а сідає в лиман. Спогади про відпустку на Азові будуть зігрівати вас в холодну пору року і змусять з нетерпінням чекати нове літо!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки