Головна  / Блог / Куди поїхати? / Красиві маленькі міста України

Красиві маленькі міста України

Популярні туристичні маршрути можуть набриднути досвідченим мандрівникам. Однак і невеликі міста України зберігають в собі чимало цікавих історій. Сьогодні розповімо, які маленькі населені пункти варто обов'язково відвідати хоча б раз.

Топ-5 найменших міст в Україні

Згідно з вікіпедією, найменше місто в Україні – це Угнів Львівської області з населенням всього в тисячу осіб  – по суті, місто-село, хоча в цілому ряді сіл населення і того більше. Менш як дві тисячі людей проживають в містечку Берестечко Волинської області. Трохи більше в містах Герца (Чернівецька), Устилуг (Волинська) та Белз (Львівська область).

Берестечко.jpg

Якщо ж розглядати кращі маленькі міста України для життя, то тут за офіційними рейтингами лідерство утримують Буча, Острог, Трускавець, Березань, Новий Розділ, Чоп, Васильків, Миргород, Яремче та Золотоноша. Однак варто визнати, що ця десятка була визнана кращою для життя серед невеликих міст країни кілька років тому, а свіжого рейтингу за останні роки не складалося.

Невеликі українські міста-пам'ятки

Але нас, перш за все, цікавлять українські міста, привабливі для туризму.

Коломия

Якщо виникає питання, куди поїхати на вихідні, то радимо розглядати Коломию, прекрасне містечко в Івано-Франківській області, який нікого не залишить байдужим. Що подивитися в Коломиї? Перш за все, місто славиться не тільки на всю Україну, а й на весь світ єдиним у своєму роді музеєм «Писанка». Коломия має яскраво виражений історичний центр, за яким одне задоволення здійснювати піші прогулянки – благо він повністю пішохідний. Квартири подобово в Коломиї представлені на сервісі Doba.ua, переважна більшість знаходиться в самому центрі.

Коломыя.jpg

Берегове

Якщо Ви не можете визначитися, в яке місто поїхати в Україні, то обирайте Берегове – це винна Мекка – чим не бізнес-ідея для невеликого міста? Втім, цією славою Берегове вже давно користується та просуває цю тему на місцевих винних фестивалях. Тут смачне вино, а ще є термальні джерела і красива архітектура XVII (костел Воздвиження Святого Хреста, комплекс графського двору) та початку XX століть (колишні будівлі казино і палацу правосуддя). Оскільки в місті живе багато угорців, це закарпатське містечко називають маленьким Будапештом. Чи схоже воно на столицю Угорщини – оцініть самі. Де можна зупинитися в Береговому – дивіться на нашому сайті. Житло в Береговому подобово коштує всього від 100 гривень.

Берегово.jpg

Бердичів

Цікаве місто в Житомирській області. По суті, це місто-монастир, або місто-фортеця, оскільки це головна і чи не єдина його визначна пам'ятка. Зате яка! Католицький монастир Ордена Босих Кармелітів виглядає справді епічно, як справжня фортеця. Храм цей діючий, в ньому дотепер проводяться богослужіння.

Бердичев.jpg

Дрогобич

Миле містечко у Львівській області, в якому особлива затишна атмосфера створюється щільною історичною забудовою. У ньому є своя площа Ринок з ратушею і безліч храмів, деяким з яких близько 500 років. Пам'ятки Дрогобича знаходяться в кроковій доступності одна від одної, місто можна вивчити за якихось півдня.

Дрогобыч.jpg

Острог

Стародавнє місто в Рівненській області, яке славиться тим, що в ньому була відкрита знаменита академія, яка стала першим вищим навчальним закладом на території східної Європи. Вона, а також Княжий замок, Кругла і Татарська вежі, костел Успіння Діви Марії, руїни синагоги та вежа Луцьких воріт (в ній знаходиться музей друкарства) складають основний туристичний маршрут міста.

острог.jpg

Бучач

Старовинне місто на річці Стрипа в Тернопільській області, хоча територіально воно ближче до Івано-Франківська. Невеликі звивисті вулички, розкішні пейзажі, ратуша, костел Успіння Богородиці та Свято-Покровський монастир XVIII століття та замок XVI століття – кожен турист отримає велике естетичне задоволення від відвідування Бучачі.

Бучач 2.jpg

Жовква

Ще одне гарне місто у Львівській області, яке також має власний замок. Колись в ньому знаходилася резиденція польського короля, а тепер це великий історико-культурний комплекс, поруч з яким розташовується гармонійна середньовічна ринкова площа. Також в Жовкві є велика кількість релігійних споруд, які представляють чималу історичну цінність.

Жолква.JPG

Білгород-Дністровський

Це найбільше з перерахованих міст – населення Білгород-Дністровського, що знаходиться в Одеській області, складає майже 50 тисяч осіб. Але до мегаполіса йому дуже далеко, тому воно також потрапило в наш рейтинг. Та й за своїм ритмом це глибоко провінційний населений пункт. Який, втім, має горде звання міста, що має одну з найбільш збережених фортець в усій Україні. Величезна територія Аккерманської фортеці й божевільні види Дністровського лиману нівелюють не найпростішу дорогу до міста.

Категорично рекомендуємо приїжджати сюди не на один день, оскільки побувати в фортеці Білгород-Дністровського і не зустріти в ній захід сонця – велике упущення. Зняти квартиру в Білгород-Дністровському подобово в середньому обійдеться в 400 гривень.

белгород-днестровский.jpg

Чим зайняти себе поза цивілізацією?

Перш за все, виспіться. Коли людина повна сил, вона здатна перевернути гори. Візьміть в дорогу улюблену книгу – якщо ви подорожуєте потягом, більш слушного приводу для того, щоб дістати з полиці давно забутий том, годі й шукати.

последнее фото.jpg

Спробуйте відволіктися від побутових питань, по можливості вимкнути телефон і використовувати його лише для пам'ятних знімків в одному з перерахованих місць. Крім того, подорож – це не тільки відпочинок і емоції; це ще й нові знання. Наша країна надає простір для саморозвитку. Адже, як відомо, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Подорожуйте та надихайтеся!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки