Головна  / Блог / Куди поїхати? / Красиво та безлюдно: незвідані місця України

Красиво та безлюдно: незвідані місця України

Популярні туристичні місця часто перенасичені народом. Тому чим більше подорожуєш, тим сильніше бажання влаштувати відпочинок без людей. У цьому матеріалі зібрали незвичайні місця України, які подарують таку можливість.

Де варто побувати в Україні?

Наша країна дуже багата на гарні локації. Спочатку поговоримо про ті українські пам'ятки, які на слуху, але при цьому все одно залишаються відносно не популярними серед туристів.

Кам'янець-Подільський

Попри те, що це відносно велике місто, практично ніхто, особливо в будній день, не завадить вам насолодитися його красою. Легендарна фортеця та Старе місто в цілому – must visit для будь-якого туриста. Якщо вам ще не доводилося побувати в цьому музеї просто неба, ви багато чого втратили. Квартири подобово в Кам'янці-Подільському доступні та в середньому обійдуться в 400 гривень за добу, хоча якщо є бажання можна підібрати варіант ще дешевше.

Каменец-Подольский.jpg

Асканія-Нова

Біосферний заповідник «Асканія-Нова» в Херсонській області – унікальна територія, на якій мешкають рідкісні тварини, включаючи коней Пржевальського, і ростуть рослини, занесені до Червоної книги України. Заповідна степова зона, яка ніколи не була оброблена, – гордість в масштабах всієї Європи.

Аскания Нова.jpg

Буцький каньйон

Дикі місця України прекрасні. Маленька Швейцарія в самому серці України, в Черкаській області, вражає своєю красою. Буцький каньйон невеликий, його протяжність всього п'ять кілометрів, проте дуже відомий. Втім, його популярність більша серед любителів екстриму – серед скелелазів, наприклад. Звичайному туристу тут – роздолля для релаксу.

Букский каньон.jpg

Кінбурнська коса

Здається, кожен чув про Кінбурнську косу. Однак навіть в сезон туристів в цьому мальовничому місці мало. Причина проста: слабо розвинена інфраструктура. Відсутність комфортабельних готелів відбиває бажання у багатьох. Проте відпочинок на Кінбурні – вдалий вибір для тих, хто бажає усамітнитися на лоні природи.

Кинбурнская коса.jpg

Тунель кохання

Найромантичніше місце України знаходиться в селі Клевань Рівненської області. Але, не дивлячись на величезну популярність, не можна сказати, що ця локація ломиться від народу. Навпаки, ви завжди знайдете можливість погуляти знаменитими рейками в самоті та зробити масу красивих фотографій.

Тоннель любви.jpg

Синевир

Шалено красива локація, яка не потребує опису. Туристів тут досить, попри те, що дістатися до озера проблематично: автобус ходить рідко, а на особистому автомобілі поїздка вилетить в копієчку і, до того ж не кожен зважиться покрити велику відстань на «своїх чотирьох». Але цей той випадок, коли місця вистачає всім, і навіть наявність інших туристів не впливає на сприйняття цієї локації.

Синевир.jpg

ТОП-7 невідомих місць України для українців і туристів

А тепер кілька слів про не менш красиві, але маловідомі місця України – локації, які з різних причин туристи обходять стороною.

Актівський каньйон

Якщо ви любите відпочинок з наметами, вам сюди. Це прекрасне місце в Миколаївській області, що має ще одну моторошну назву – Долина диявола. Безліч водоспадів, найчистіша річкова вода, чудові види та рідкісні рослини – все це у вашому розпорядженні.

Актовский каньон.jpg

Санжійка

Не менш привабливим для фотосесій є село Санжійка, а якщо бути точнішими, місцевий пляж і вид з обриву на нього. Це також місце для наметового туризму, але є й варіант оренди житла у місцевих жителів. Зняти житло в Санжійці можна у два кліки на сайті Doba.ua – на вибір близько 40 варіантів апартаментів від 100 гривень за добу. Відмінний варіант бюджетного вікенду, а також найромантичніше місце в Україні.

Санжейка.jpg

Бакотська затока

Це місце на кордоні Хмельницької та Чернівецької областей прекрасно підійде тим, хто вирішить відвідати Кам'янець-Подільський, оскільки знаходиться буквально під боком. Затоку оточують скелі, внаслідок чого тут завжди безвітряно. Інфраструктура є, але, так би мовити, в базовій комплектації: пара готелів по кожну сторону своєрідного озера та намет місцевого жителя, власника трейлерного містечка, з невеликим набором продуктів. Зате є залишки Михайлівського чоловічого монастиря, що розташовувався прямо в скелі. З розваг доступні човен, катамаран і рибалка.

Бакотский залив.jpg

Бирючий острів

Дістатися до нього можна або на катері від Генічеська, або від Кирилівки на таксі. Правда, цей острів в Азовському морі доступний лише влітку, восени дорогу до нього (косу) може розмити водою. Тому перш ніж їхати туди, необхідно розвідати обстановку. Але повністю безлюдні пляжі та екскурсія з тамтешнім єгерем, який покаже ланей і оленів, що мешкають на острові, варті цієї важкодоступності.

Бирючий остров.jpg

Олешківські піски

Складно відшукати більш усамітнене місце відпочинку в Україні, ніж Олешківські піски. Це піщаний масив за 30 кілометрів від Херсона, одна з найбільших пустель у всій Європі та одне з дивовижних місць в Україні. І якщо влітку в пустелі дійсно жарко, то осінь – найкращий час для того, щоб побути наодинці з природою. Втім, любителі активного відпочинку теж не будуть розчаровані – до їхніх послуг прокат квадроциклів.

Алешковские пески.jpg

Лядівський скельний чоловічий монастир

Маловідома, але шалено красива пам'ятка Вінницької області. Особливість цього монастиря полягає в тому, що він знаходиться в скелі, на обриві, на самому березі Дністра, по іншу сторону якого вже інша країна – Молдова.

Лядовский мужской монастырь.jpg

Тростянець

Якщо ж вам більше до душі відпочинок в межах міста, то рекомендуємо звернути увагу на не розпіарене, але вельми симпатичне містечко Тростянець в Сумській області. Палац Голіцина, Круглий двір, Гетьманський національний парк, Благовіщенська церква – за кількістю пам'яток Тростянець, який об'єднує в собі спадщину знатних родин XVIII-XIX століть, може сміливо конкурувати з куди більшими містами.

Тростянец.jpg

Куди поїхати відпочити в Україні – вирішувати вам. Наша країна дуже різноманітна, і кожен знайде в ній безліч популярних або не дуже місць. Сподіваємося, що у виборі останніх ми трохи допомогли.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки